HABERLER

17.09.2023

GÜNCEL HABERLER

Tüzük Tadili ile İlgili Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı Yapıldı

Kulübümüzün Tüzük Tadili ile İlgili Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı, BJK Akatlar Spor Kompleksi’nde gerçekleştirildi.

Tüzük Tadili ile İlgili Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı’nın açılışını Başkanımız Ahmet Nur Çebi yaptı.

Başkanımız Ahmet Nur Çebi, açılış konuşmasında şunları söyledi:

“Toplantımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum. Bugün oylayacağımız maddeler, milletimizin oylarıyla seçtiği meclisten çıkan yasanın tüzüğümüze uygulanması mecburiyetinden ibarettir. Bu maddelerin onaylanmasını rica ediyorum. Bu maddelerin geçmemesi halinde Kulübümüzün faaliyetlerinin yasa gereği durmak zorunda kalacağını, amatör faaliyetlerimizin sekteye uğrayacağı belki de sahaya çıkamama tehikesi yaşayacağımızı bilmenizi istiyorum. Beşiktaş için daha modern bir tüzüğü hep beraber çalışarak yapacağımızı sizlere bildirmek istiyorum.”

Açılışın ardından Kongre Divan Başkanlık seçimi yapıldı ve Ahmet Akpınar başkan seçildi.

Başkanlık seçimi sonrası saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Başkanımız Ahmet Nur Çebi, “Denetim Kurulu, denetleme yapacağı evrakları kulüp başkanının onayıyla inceleyebilir” şeklindeki ifadenin tüzüğümüzden çıkarılması için önerge sundu. Önerge oy birliğiyle kabul edildi.

Ardından gündemin “Beşiktaş Jimnastik Kulübü Tüzüğünde 7405 sayılı Spor Kulüpleri ve Spor Federasyonları Kanunu kapsamında yapılması düşünülen değişikliklerin görüşülmesi ve karara bağlanması” maddesine geçildi. Bu doğrultuda değişikliği önerilen maddeler, sırasıyla okundu ve Kongre Üyelerimiz tarafından kabul edildi.

Başkanımız Ahmet Nur Çebi, oylamaların ardından Kongre Üyelerimize hitaben yaptığı teşekkür konuşmasında şunları ifade etti.

“Beşiktaş’ı gönülden sevenlerin emek verip bu saate kadar burada bulunmalarını takdirle karşılıyorum. Toplantımızı selametle tamamlamamızı sağlayan üyelerimizi teşekkürlerimi sunuyorum. Bu toplantıdan bir sonraki tüzük tadil toplantımız için önemli malzemeler çıktı. Yapılan önerileri dikkatle değerlendireceğiz. Tüzüğü biz getirdik ve kabul edildi. Bu güvene layık olmak için çalışacağız.”