HABERLER

Başkanımız Ahmet Nur Çebi’nin Beşiktaş Dergisi’ndeki Yazısı

Başkanımız Ahmet Nur Çebi, Beşiktaş Dergisi’ndeki yazısında Camiamıza ve taraftarlarımıza seslendi:

Değerli Beşiktaşlılar,

Beşiktaş Jimnastik Kulübü tarihinde ilk kez bir sezonda dört kupa kazanmanın gururunu yaşamak bizlere nasip oldu. Yönetim Kurulu ve profesyonel çalışma arkadaşlarım, sporcularım, taraftarlarımız ve her an yanımda olan ailemle birlikte ölene kadar bu büyük gururu taşıyacak olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu başarı bir ekip başarısıdır. Tekrar ifade etmek isterim ki bunu ekip olarak başardık. Başkanından teknik kadroya, futbolcularından taraftarlarına, yönetim kurulundan profesyonel kadrolara bu büyük başarıya alın terini akıtan tüm Beşiktaşlılara kutlu olsun.

13 Ocak 2022 tarihinde yaptığım basın toplantısında da altını çizdiğim gibi yanlış ve işini ciddiyetsiz yapan herkes cezayı hak ediyor demektir. İşini kötü yapan hakem de ceza almalıdır. Mükâfat var, ceza yok. Bu iş böyle olmaz. Laf olsun torba dolsun diye ciddi ceza alması gereken bir hakemi bir maç dinlendirip sonraki maç onurlandırıyorsanız bu kamuoyunu uyutmaktan başka bir şey değildir. Bu şekilde göstermelik cezalar devam ettiği sürece hakem hatalarından başka bir şey konuşulmaz olur. Kulüpler Birliği Başkanlığı dönemimde başlattığımız çalışmalarımızı Türkiye Futbol Fedarasyonu’na ilettik. Önümüzdeki yıllarda kronikleşen pek çok meselenin çözümü için çalıştıklarını biliyorum. Ancak önümüzdeki sezonları kurtarmak için çalışırken, bu sezon yaşanan sorunların yok sayılmasına müsaade etmeyeceğiz. Adaletin eşit dağıtılması için VAR hakemliği tesis edildi. Ancak VAR hakeminin “Görmedim” deme şansı yok. Hata yapan VAR hakeminin de cezalandırılması gerekiyor. Tüm cezaları göze alarak tekrar ifade ediyorum ki hakemler hata yaptığında ceza almalı.

Futbol A Takımımızda öz değerlerimize uygun yapılanmamızı sürdürüyoruz. Profesyonelleşme planlamamız çerçevesinde Sayın Ceyhun Kazancı Sportif Direktörlüğümüze getirilmiştir. Liyakata önem vererek hareket ediyoruz. Sayın Kazancı’ya görevinde başarılar diliyorum. U-19 Takımı Teknik Direktörümüz Sayın Önder Karaveli de Futbol A Takımı Teknik Direktörlüğü görevini sürdürmeye devam edecektir. Ceyhun Kazancı ve Önder Karaveli ile birlikte öz kaynak düzenine dayalı projemizi geliştirmeye devam edeceğiz. Bir yıl evvel altyapıya önem veren öz kaynak düzenini geliştirmeye ve yüceltmeye yönelik projemizi başlatmıştık. Bu birinci önceliğimizdir. Öz kaynakta yetişen gençlerimize forma vermek cesaret, sabır ve inanç işidir. Tesislerimizi geliştirmek de öz kaynak projemizin en önemli başlığı olacaktır. Liyakat sahibi profesyonellerle çalışmak, işinin ehli uzmanlara işi teslim etmek ne kadar önemliyse nitelikli tesislerin oluşturulması da sporcularımızın yetişmesi adına bir o kadar önemli olduğunun bilincinde olan bir yönetim anlayışına sahibim.

Benim için aslolan Beşiktaş’tır ve Beşiktaş’ın menfaatleridir. Planlarımızı ve projelerimizi sürdürebilir hale getirmek için mayıs ayında yapılacak Genel Kurulumuzda yeniden Başkan adayı olacağımı daha önce ifade etmiştim. Genel Kurulumuzda Beşiktaşımızı layıkıyla yönetmeye talip ne kadar çok Başkan adayı karşıma çıkarsa o kadar memnun olacağımı tekrar ifade etmek isterim. Spor kulüplerinin marka değerlerinin, yönetimlerine talip adayların çokluğuyla ilişkili olduğunu bilenlerdenim. İki buçuk yılımız finansal ve idari açıdan ağır bir yükü kaldırarak ve temizlik yaparak geçti. Bundan sonra da Beşiktaş’ın geleceğini aydınlatacak projelerimizi sürdürülebilir hale getirme ve yeni projelerimizi hayata geçirme dönemine geçeceğiz. Beşiktaş Jimnastik Kulübü Başkanı olmaktan onur duyuyorum. Büyük sorumluluk gerektiren bu onuru Yönetim Kurulu arkadaşlarımla birlikte layıkıyla taşımaya devam edeceğiz.

Ahmet Nur Çebi
Beşiktaş JK Yönetim Kurulu Başkanı