HABERLER

05.02.2021

GÜNCEL HABERLER

Başkanımız Ahmet Nur Çebi, Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Oldu

Kulüpler Birliği Vakfı’nın 2021 yılı Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı, Başkanımız Ahmet Nur Çebi ile vakıf üyesi Süper Lig kulüplerinin temsilcilerinin katılımıyla Conrad Bosphorus Hotel’de gerçekleştirildi.

Göztepe Kulübü Başkanı Mehmet Sepil’den boşalan Kulüpler Birliği Vakfı başkanlığı için gerçekleştirilen oylamaya tek aday olarak katılan Başkanımız Ahmet Nur Çebi, 20 Süper Lig kulübünün oylarıyla Kulüpler Birliği Vakfı’nın 11. Başkanı seçildi.

Başkanımız Ahmet Nur Çebi’nin liderliğinde büyük bir konsensüs ile oluşan güçlü Kulüpler Birliği Vakfı Yönetim Kurulu’na başarılar diler, yeni dönemin Süper Lig paydaşları için hayırlı olmasını temenni ederiz.

Toplantı sonrası düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Başkanımız Ahmet Nur Çebi, şunları söyledi:

“Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç, Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz, Trabzonspor Kulübü Başkanı Ahmet Ağaoğlu, İstanbul Başakşehir Kulübü Başkanı Göksel Gümüşdağ, Göztepe Kulübü Başkanı Mehmet Sepil, MKE Ankaragücü Başkanı Fatih Mert, Fatih Karagümrük Spor Kulübü Başkanı Süleyman Hurma ve Kasımpaşa Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Saraç’tan oluşan yönetim kurulumuzda görev dağılımını gelecek hafta gerçekleştireceğiz.

Katkılarımızın alınmış olduğu bir spor yasasının yürürlüğe girmesi için çabalayacağız. Kulüplerimizin yayın haklarından en iyi şekilde faydalanabilmeleri için görüşmeler gerçekleştireceğiz. Kulüplerin kamuya ve bankalara olan borçlarının yapılandırılması ile ilgili çalışmalar yürüteceğiz. Kulüplerimizin gelirlerini artırmak adına kişi ve kurumlarla görüşme yapma vazifesini üzerimize aldık. Bu konuları kısa süre içinde çözüme kavuşturmak istiyoruz.

Beşiktaş'a hizmetimizde bir geri kalma söz konusu olamaz. Beşiktaş'ın sorunları zaten tüm kulüplerimizin sorunlarıyla aynı. Bu yüzden benim için çok zor olmayacak.

Türk futbolu zor bir süreçten geçiyor. Çözülmeyi bekleyen sorunlar var. Saha içinde mücadele ederken saha dışında birlik beraberlik içinde Türk futbolunun sorunlarını çözmek adına gayret içinde olacağız. Yeni dönem, hayırlı uğurlu olsun.”