HABERLER

Kemal Erdoğan: ‘Engelleri aşarak ilerliyoruz’

TFF, UEFA ve Kamu Kurum­ları ile İlişkilerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyemiz Kemal Erdoğan’a bu stra­tejik görevin kapsamını, hedeflerini ve Beşiktaşımızı dönüşmekte olan dünyaya entegre etmek için yapılması gerekenleri sorduk. Üniversite yılla­rından itibaren spor yöneticiliğiyle iç içe olan Erdoğan, Ankara’da Be­şiktaşlı olmanın nasıl bir his olduğu­nu da tarif etti.

İşte o röportajdan bazı bölümler:

“TFF, Kulüpler Birliği Başkanlığı ve kulüpler olarak çıkacak spor yasasının bazı maddelerinde değişiklik yapılmasını istiyoruz. Biz Beşiktaş yönetimi olarak bu çalışma kapsamında kulüp yöneticilerinin yaptıkları harcamalardan sorumlu hale getirilmelerini istiyoruz. Kulüplere tanımlanan limitleri aşan, yüksek harcamalara imza atan takım yöneticilerinin sorumlu tutulmalarını istiyoruz ve bunu her fırsatta gündeme getiriyoruz. Bu tavrımızla tüm kulüplerimizin geleceğini kurtarmayı hedefliyoruz.”

“Engelleri aşarak ilerliyoruz. Güçlü bir başkanımız var. İnanmış yönetim kurulumuz var.”

“Beşiktaş için Süreyya ağabey neden önemli? Süreyya ağabey deyince elbette yıllar boyu verdiği emek ve yaptığı fedakârlık akla geliyor ama Süreyya ağabey Beşiktaş’ın kurumsal hafızalarından birisidir. Onu kıymetli yapan budur.”

“Babam iyi bir Beşiktaşlıdır. Bize hep Beşiktaş’ı ve değerlerini anlatırdı. O kültürün ve coşkunun içine doğdum ben. Futbolu ve Beşiktaş’ı hep çok sevdim. Üniversite yıllarımda üniversiteler liginde futbol oynadım.”

“Öğrenciyken İngiltere’de Beşiktaş’ın temsilciliğini kurmak istedim ama o zaman kısmet olmadı. Düşünsenize; dünya kulüpleriyle iletişiminizi sürekli hale getirebileceğiniz, oradaki sporseverlere yönelik sempati oluşturabilecek faaliyetler düzenleyebileceğiniz, bölgenizdeki taraftarlarınızla ilişkilerinizi sıcak tutabileceğiniz Beşiktaş’ın ülke temsilcilikleri. Londra’da, Münih’te, Madrid’de, Paris’te, Tokyo’da... Umarım bu ideallerimizi hayata geçirme imkânımız olacak.”

“Dünya muazzam bir değişim yaşıyor. Eski kavramlarla eski yöntemlerle bu koşullara ayak uydurmamız mümkün değil. Radikal kararlar alınması, köklü değişimler yapılması gerekiyor. Beşiktaş’ı yeni dünyaya entegre edecek vizyona sahip Başkanımız ve yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımız var. Hep birlikte yönetimimizle, oyuncularımızla, üyelerimizle, taraftarlarımızla el ele vererek başaracağımıza olan inancım tam.”

Beşiktaş Dergisi’ne abone olmak için 0212 981 19 03 numaralı telefonu arayabilirsiniz.