HABERLER

Erdal Torunoğulları: ‘Futbolcunun geçmişine değil geleceğine yatırım yapılmalı’

Futbol Transfer, Scouting ve Futbol Yapılanmasından Sorumlu Yönetim Kurulu Üyemiz Erdal Torunoğulları ile hem iktisadi zorlukların hem de pandemiden kaynaklanan sorunların etkisi altındaki bir dönemde yürütülen transfer çalışmalarını konuştuk.

Torunoğulları, futbolcu tercihlerinin çok hassas değerlendirmeler sonucunda yapıldığını çünkü hocamızın istekleri ve başkanımızın onayıyla atılan imzaların Beşiktaşımızın geleceğine kalacağını anlattı.

İşte o röportajdan bazı bölümler:

“Maalesef çok kötü bir mirasla karşı karşıya kalmıştık. Bu bir gerçek. Fakat daha önceki dönemden kalan ilişkilerimiz devam ediyordu. Gerek yurt dışındaki scoutlar gerekse uluslararası menajerlerle diyaloğumuz hiçbir zaman kopmadı. Bu transfer döneminde onlardan çok büyük destek aldım. Transferlerin hepsi, hocamızın istediği doğrultusunda yapıldı. Biz sadece bunun ekonomik kısmına karıştık. Başkanımızın onayını aldıktan sonra işin ekonomisini yönlendirmeye çalıştık.”

“Futbolcunun geçmişine değil geleceğine yatırım yapılmalı. Geçmişte o büyük isimlere yapılan harcamalar bugün de maalesef önümüze çıktı ve bizi zor durumda bıraktı. Bundan sonra geleceğe yönelik yeni yatırımlar yapacağız ancak bunu söylerken; gençleşme bir yılda olacak bir iş değil. Dört beş yıllık bir planlama sonucu çok daha dinamik ve çok daha genç bir takım oluşturma şansımız yüksek.”

“Bırakmam Seni kampanyası son derece başarılı geçti. Katkıda bulunan herkese çok ama çok teşekkür ediyoruz. Özellikle İkinci Başkanımız Adnan Dalgakıran’ın büyük katkısı ve işin organizasyonunda çok büyük emeği olmuştur. Sayın Başkanımızın önderliğinde bence çok büyük bir kampanya yaptık. Salgın döneminde çok kolay değildi bu.”

“Elimizde çok büyük bir futbolcu havuzu var. Eğer uluslararası seyahatler başlarsa ve pandemi süreci sona ererse hepsini gözden geçirmemiz gerekiyor. Oyuncuları canlı izlerken teknolojiyle de uyum içinde olmamız gerekiyor. Bütün dosyaları, verileri bir araya toplayıp hepsini gözden geçirdikten sonra en iyi futbolcuları Beşiktaşımıza, Türk futboluna, dünya futboluna kazandırmış oluruz.”

Beşiktaş Dergisi’ne abone olmak için 0212 981 19 03 numaralı telefonu arayabilirsiniz.