HABERLER

Yasemin Güler: ‘Beşiktaş benim ikinci ailemdir’

Tekerlekli sandalye basketboluna on yedi yıl önce başlayan ve o günden beri Siyah Beyazlı formayı giyen Yasemin Güler, takımımızın şampiyonluklarında önemli katkı sağladı. Hem Beşiktaş’ta hem de milli takımda kısa forvet pozisyonunda oynayan Yasemin, Beşiktaş Dergisi’nin sorularını içtenlikle yanıtladı. İşte o röportajın bazı bölümleri:

“2002 senesinde kuzenlerimle gittiğim Beşiktaş’ın futbol maçına girişte sordukları kart sayesinde tekerlekli sandalye basketboluha başladım. O gün maça girdim ama sonraki maçlara girebilmek için karta ihtiyacım vardı. Kuzenim, menajerimiz Erdem Göksel’i tanıyordu ve kart konusunu görüşmek için onun yanına gittik. Erdem abi beni görünce spora başlamam konusunda beni ve ailemi ikna edince sporculuk hayatım başladı. Çok erken yaşta bu spora başladım, hayatımın bu kadar değişeceğini tahmin edemezdim.”

“Tekerlekli sandalye basketbol takımını ilk olarak bünyesine alan büyük takımların başında Beşiktaş gelmekte. Burada olmak benim için gurur verici. Beşiktaş benim için ikinci ailedir.”

“Dünyada kadın ve erkeklerin bir arada oynadığı tek spor branşı... Erkeklerin çoğunlukta olduğu, maalesef ülkemizde kadınların destek bulamadığı, bu yüzden sayımızın az olduğu bir spor dalı... Umarım ileride daha çok kadın bu branşla tanışır ve biz de öncülük etmiş oluruz.”

“Taraftarlarımız desteklerini her zaman hissettiriyorlar. Bütün spor branşlarında olduğu gibi bizim için de taraftarımız çok önemli. Deplasmanlarda kendi evimizde gibiyiz. Hatta dışarıdaki maçlarımızda daha fazla taraftarımız oluyor. Maçlarımıza geldikleri için çok teşekkür ediyorum. Spor onlar sayesinde güzel. Her zaman maçlarımıza bekliyoruz.”

Röportajın tamamını ve Beşiktaş Dergisi kasım sayısındaki diğer konuları okumak, posterleri ve mobil duvar kağıtlarını indirmek için TIKLAYIN