HABERLER

Beşiktaş JK Müzesi’nden Çocuklara Özel ‘Müzede Öğrenme Programları’

Beşiktaş JK Müzesi, çocuklara yönelik geliştirdiği “Müzede Öğrenme Programları” ile katılımcılarına deneyim odaklı ve etkileşimli atölyeler sunuyor. Geri dönüşüm, yenilenebilir enerji gibi çevresel konularda farkındalık yaratmanın, spor tarihi ve spor müzelerine dair derin bir farkındalığın hedeflendiği yeni atölyeler 20 Ekim tarihinde başlıyor.

Türkiye’nin en kapsamlı spor müzesi olma özelliğini taşıyan Beşiktaş JK Müzesi, zengin koleksiyonu ve deneyim odaklı sergileme alanlarını her yaştan ziyaretçisi ile paylaşmanın heyecanını yaşıyor. Çocuklara yönelik olarak geliştirilen “Müzede Öğrenme Programları” ile atölye katılımcılarının etkileşimli bir öğrenme deneyimi yaşayarak, spor tarihi ve spor müzeleri koleksiyonlarına dair bir kavrayış ve farkındalık geliştirmeleri, gelecek nesillerin Kulübümüzün spor mirası ve kültürünü keşfederek öğrenmeleri hedefleniyor.

20 Ekim’de başlayacak olan Spor ve Tasarımla İleri Dönüşüm Atölyesi ve Spor ve Müzikle İleri Dönüşüm Atölyesi ile öğrenme programlarının da hız kazanması hedefleniyor.

Atölye Detayları:

Spor ve Müzikle İleri Dönüşüm Atölyesi

Yaş Grubu: 7-12 Yaş

Yaratıcı düşünme ve el becerilerinin kullanımının esas alındığı atölyede, ileri dönüşüm ve bu kavramı meydana getiren dönüştürülebilir atıkların çöp değil kazanım olduğunun kavranacağı üretimler gerçekleştirilecek.

Yenilenebilir enerji kullanan Vodafone Park’taki müze atölyesinde, bu bilinç ve farkındalığı kazandırmak için beden, ses, hareket, ritim gibi unsurlardan faydalanarak atık materyallerden dönüştürülmüş enstrümanlar üretilecek.

Spor ve Tasarımla İleri Dönüşüm Atölyesi

Yaş Grubu: 7-12 Yaş

Daha bilinçli ve farkında olarak yaşamanın vurgulandığı atölyede, geri dönüşüm ve etkin kullanım pratikleri üzerinden bilgi kazandırılması hedefleniyor. Bu amaçla; nesne, canlı- cansız, atık, geri kazanım, ileri dönüşüm, yenilenebilir enerji, malzeme, tasarım, sanat ve spor anahtar kelimelerini kullanarak süreç odaklı bir oyunlaştırma ve araştırma programı hayata geçirilecek.

Programlar en az 5, en çok 15 kişilik gruplar için gerçekleştirilmektedir. Atölyeye katılım bedeli 35TL’dir ve bu ücrete müze ziyareti dahildir.

Müzede Öğrenme Programları hakkında detaylı bilgiye muzeegitim@bjk.com.tr adresinden ya da 0212 948 19 03 numaralı telefondan (Dahili: 5010) ulaşabilirsiniz.