HABERLER

Birkan Batuk: ‘Beşiktaş’ta oynamanın tarifi yok’

Beşiktaş Sompo Japan’a bu sezon başında transfer olan Birkan Batuk, hırsı ve mücadeleci ruhuyla dikkat çeken bir basketbolcu. “Türkiye’nin Micheal Jordan’ı” seçilen başarılı forvetin hayat felsfesi ise yine idolü Micheal Jordan’a ait: “Kalbinle oynadığın sürece, kazanmanın veya kaybetmenin önemi yoktur”...

Birkan Batuk’un Beşiktaş Dergisi ekim sayısında yer alan röportajından bazı bölümleri yayınlıyoruz:

“Örnek alma ve etkilenme hususunda birçok isim saymak mümkün. Mesela Ömer Onan’ı çok beğenirim. Onun hırslı ve mücadeleci ruhunu kendiminkiyle benzer bulurum. Ender Aslan da öyle; karakterli bir oyuncudur. Yabancılardan ise Micheal Jordan’ı listemin başına rahatlıkla yazabilirim. Sanırım bu isimle ilgili kimsenin şüphesi yoktur!”

“Nike’ın “Türkiye’nin Micheal Jordan’ı” adlı bir yarışması vardı. O zamanki kulübüm Alpella, yarışma için benim adımı vermiş. İnanamadım, çok şaşırmıştım. Hatta o zaman şaka zannetmiştim. Benim için hayalden öteydi. Yarışmaya katıldım ve birinci oldum. İtalya’dayken Jordan’la tanışmıştım. Heyecandan ellerimin titrediğini hatırlıyorum. Bizlere çok çalışmanın, disiplinin ve asla vazgeçmemenin öneminden bahsetti. 10-15 dakika süren ama asla unutulmayacak bir deneyimdi benim için.”

“Dünya Kupası’nda milli takım olarak, belki beklediğimiz başarıyı elde edemedik ama terinin son damlasına kadar savaşan bir takım vardı sahada. Amerika’yı tarihinde bu kadar zorlayan takım sayısı bir elin parmağını geçmez. O gece belki de tarihi bir başarı elde edecektik ama olmadı. Bütün arkadaşlarımın eline sağlık. İnanıyorum ki bu takım Olimpiyat elemlerinde çok başarılı olacak ve Tokyo’ya gidecek.”

“Türkiye’nin en önemli ve büyük kulüplerinden birindeyim. Bu duyguyu tarif etmek inanın çok zor. Kulüpten içeri adımınızı attığınız ilk dakikadan itibaren zaman yolculuğundaymışçasına bir his kaplıyor içinizi. Böylesine büyük bir camianın parçası olmaktan gurur duyuyorum. Semti de çok severim. Semtle kulübün bütünleşmesini her zaman takdir etmişimdir.”

“Ivanovic, çok tecrübeli bir koç. Antrenmanlarda elbette bizleri zorluyor; zira neler yapabileceğimiz görmek istiyor. Takımın ne seviyede olduğunu görmesi açısından, yaptırdığı antrenmanları önemli buluyorum. Hırslı ve ne yaptığını bilen bir koç olmasından dolayı, karakter anlamında kendime de yakın buluyorum. Kişisel olarak da bu sene performansıma çok olumlu katkı yapacağını düşünüyorum.”

Röportajın tamamını ve Beşiktaş Dergisi ekim sayısındaki diğer konuları okumak, posterleri ve mobil duvar kağıtlarını indirmek için TIKLAYIN