HABERLER

Orçun Sünear: ‘İyi ki Beşiktaşlıyım’

Semtte doğup büyüyen, Beşiktaşlı kimliği ile özdeşleşen ve gittiği her yere bu kimliği taşıyan bir insan Orçun Sünear. Senelerce grubu Sattas ile sahnelerde görmeye alıştığımız Sünear şimdilerde ise sevilen bir yarışmanın jüri üyesi olarak da ekranlarda boy gösteriyor. Beşiktaş Dergisi, kendisiyle müzikal kariyerinden yarışma programına, tribünlerden Süleyman Seba’ya kadar birçok konuda konuştu. Bir de müjde verdi: “Süleyman Seba için şarkı yazıyorum.” İşte o röportajdan bazı bölümleri yayınlıyoruz:

“Burnumun direği sızlıyor. Çok acayip çünkü ilk olarak babamın kucağında geldiğim Vodafone Park’a şimdi hemen hemen o yaşlarda, baba olma isteği olan bir adam olarak yeniden geliyorum.”

“Çok izlenen, büyük bir kanal ile iş birliği yapmam hayat felsefem ile biraz tezatlaştı ama jüri üyelerinin büyük kısmının arkadaşım olması çok eğlenmemize sebep oldu. Bunu yarışmaya yansıtıp yansıtmadığımız seyircinin takdiri fakat Nikki’den tut, yanımda duran Çiğdem’e, Manga Ferman’dan Birce’ye hepsi benim çok eski ve samimi dostlarım. Çok eğleniyoruz orada.”

“Süleyman Seba hakkında yazdığım şarkı hala devam ediyor. Birazcık zaman bıraktım çünkü bu şarkı çok önemli bir şarkı, Süleyman Seba’dan bahsediyoruz. Melodisi hazır, ilk girişi hazır ama bir de şöyle bir durum var hüzünlü bir konu bu konu. Beşiktaş semtinde yetişen biri olarak bebeklik, çocukluk, gençlik gibi hayatımın birçok evresinde sürekli olarak kendisini gördüm. Hiç elini öpememiştim ama büyüyüp kuvvetlenince zorla elini öptüm, çok kızmıştı bana.”

“Hayalimdeki Beşiktaş, Metin-Ali-Feyyaz gibi.. Biz hep övünürken derdimiz insanlığımız oldu, eşitliğimiz oldu. Şampiyon olalım, onu yenelim gibi bir derdim yok. “Sevinmek için sevmedik” mottosuna bayılıyorum.”

Röportajın tamamını ve Beşiktaş Dergisi ağustos sayısındaki diğer konuları okumak, posterleri ve mobil duvar kağıtlarını indirmek için TIKLAYIN