HABERLER

Souleymane Youla, Beşiktaş Dergisi’ne Konuk Oldu

On üç sene önce Beşiktaşımız’da oynamış Souleymane Youla’yı, Türk kimliğindeki ismiyle Süleyman Yula’yı, Beşiktaş Dergisi Belçika’da takımıyla kamp yaptığı otelde buldu ve eski günleri anımsadı. İlk sözleri “Bakın hala siyah beyaz giyiyorum” olan Youla ile yapılan çok özel röportajın bazı bölümlerini yayınlıyoruz:

“Galatasaray da beni istemişti ama nedense hep Beşiktaş’a yakın hissettim kendimi ve Rıza Çalımbay da beni çok isteyince Kartal oldum. Rıza Çalımbay’ın mütevazılığı da bana daha çok uygundu, Galatasaray’daki antrenör öyle değildi.”

“Ne mutlu bana ki unutamayacağım bir Malmö maçı var; üç gol attığım ve 4-1 kazandığımız... Hayatımda bir an için bile olsun Beşiktaş taraftarının gözünde kahramandım.”

“Türkiye’yi özlemiyorum çünkü sık sık geliyorum. Genelde tatil için Antalya’ya gidiyorum. Orada kendime ev aldım. Belçika’da arkadaşlarım sorar “Türkiye’de tatil yapmak ucuz mu” diye, “Bilmiyorum” diyorum çünkü illa ki bir Beşiktaşlı beni tanıyıp yemek hesabımı ödüyor! Zaten futbol hayatımı bitirecek sakatlık değil, o yemekler!”

“Her haftasonu şaşmaz; o güzel dar Siyah Beşiktaş formamın duvarda asılı olduğu çalışma odamda internetten Beşiktaş sonuçlarına bakarım, yorumları okurum ve gollerini izlerim. Galatasaray’ı geçen sezon nasıl şampiyon yaptılar hepimiz biliyoruz. Demek ki hakemler hala değişmedi. Ben ta Belçika’dan dayanamadım, Türkiye’de olsaydım bu iyi olmazdı!”

Röportajın tamamını ve Beşiktaş Dergisi ağustos sayısındaki diğer konuları okumak, posterleri ve mobil duvar kağıtlarını indirmek için TIKLAYIN