HABERLER

Olivier “Luffy” Hay: “Beşiktaş espor’u dünyanın en iyisi yapacağız”

Kulübümüz, espor’a büyük yatırım yaparak dünyanın en iyilerini bünyesine katarken, gerek kadın gerekse de erkek takımlarımız önemli başarılar elde ediyor. Dünyanın en iyi Street Fighter oyuncularından Olivier “Luffy” Hay da, Paris’te yapılan Red Bull Kumite’de Beşiktaş’ı temsil etti. Beşiktaş Dergisi Luffy ile hem bu turnuvayı hem de espor yaşamını konuştu.

İşte o röportajdan bazı bölümler:

“Beşiktaş, espor’un özellikle dövüş oyunları alanında daha da güçlenmek istiyordu. Hem Avrupa’da Street Fighter’ın en önemli hem de sosyal medyada en çok tanınan sporcularından biri olduğum için doğal olarak benimle iletişime geçtiler. Benim kalibremde bir oyuncuya sahip olmak istemeleri Beşiktaş’ın da espor alanında en iyi olmak için ne kadar kararlı olduğunu kanıtlıyor. Beşiktaş dünyanın en büyük kulüplerinden biri. Ben de böyle büyük ve köklü bir camiayı temsil etmekten dolayı gurur duyuyorum.”

“Spor takımlarının espora ilgi duyması çok güzel bir durum. Spor, dünyanın en büyük eğlence alanlarının biri. Bu nedenle de büyük bir kitleye hitap ediyor. Ekonomisi de çok güçlü. Reklamlarla, sponsorluklarla ve yatırımlarla geliri her geçen gün büyüyor. Espor da büyük bir atılım içerisinde. Eğer geleneksel spor kulüpleri bu yolu takip ederlerse gelecekleri daha da parlak olacaktır.”

“Beşiktaş doğru büyüme stratejisine sahip. Spor dünyasının en köklü takımlarından biri olarak çok büyük bir taraftar kitleleri var. Esporla birlikte yeni taraftarlar kazanacak ve kitlesi daha da büyüyecek. Beşiktaş, en popüler espor oyunlarında takımlarının gücüne güç katıyor. Kadınlarda da çok başarılılar. İki tane kadın takımları var. Kulüp, espora olan desteğini göstermek istiyor ve bu da çok hoş karşılanabilecek bir durum.”

“Bazen taraftarlar Türkçe mesaj yolluyorlar ve Google çeviriyi kullanmak zorunda kalıyorum. Genelde selamlama ve kutlama mesajları geliyor. Beşiktaş’ı temsil ettiğim için gururlu ve çok mutluyum. Umuyorum ki Kara Kartal olarak en zirveye uçacağız ve Beşiktaş espor’u dünyanın en iyisi yapacağız.”

Röportajın tamamını ve Beşiktaş Dergisi ocak sayısındaki diğer konuları okumak, posterleri ve mobil duvar kağıtlarını indirmek için TIKLAYIN