HABERLER

Aziz Akkaya: “Güzel ve doğru basketbol oynadığmızı düşünüyorum”

Kadın Basketbol Takımımızın Başantrenörü Aziz Akkaya, uzun yıllardır kulübümüzde görev alan, önemli emektarlardan birisi... Kadın Basketbol Takımımız’ı 2004-2005 sezonunda Türkiye Ligi Şampiyonluğu’na taşıyan Aziz Akkaya, 2006 yılında Cumhurbaşkanlığı Kupası’nı kazanan takımımızın başında yer aldı. Kadın basketbolcularımızı ligde ve kupalarda birçok kez finale taşıyan başarılı çalıştırıcının milli takımlarda da birçok başarısı bulunuyor. Baş Antrenörümüz, Beşiktaş Dergisi ocak sayısına konuk oldu.

İşte o röportajdan bazı bölümler:

“Süleyman ağabey gerçekten bizi çok sevdi, biz de onu çok sevdik. Gölgesini her zaman yanımızda hissettik. Onun prensipleriyle çalıştık. Kimsenin emeğini gasp etmedik. Kimsenin oyuncusunu ayartıp transfer etmedik. Beşiktaş değerlerini ondan öğrendik ve hep sahip çıkmaya çalıştık.”

“Bir sezon BOTAŞ’ı çalıştırdım. Enteresan bir sezon oldu benim için. Şöyle ilginç bir anım var: Adana’da BOTAŞ-Beşiktaş maçı oynanacaktı. Beşiktaş anons edildiğinde gayri ihtiyari ayağa kalktım ve ortaya atıldım. Yani o derece kaptırmışım kendimi. Tabii tüm oyuncularımın bakışları arasında “Ne yapıyorum ben” dedim ve yerime oturdum (gülüyor).”

“Yetişen oyuncuyu elinizde tutamayınca elbette genç ve potansiyeli olan oyunculara yöneliyorsunuz. Onlara daha fazla şans vermek durumunda kalıyorsunuz. Haliyle on altı-on yediyaşında çocuklar süre almaya başlıyor. Bunu yaparken de çocukları otuz sayı fark yaptığınız maçlar değil, genelde kafa kafaya giden maçlarda sahaya sürüyorsunuz.”

“En büyük tutkum deniz. Maç veya antrenman yoksa mutlaka kendimi deniz kıyısına atarım. Çengelköy’de oturuyorum. Bu yüzden her zaman denizle temasım oluyor. Bunun dışında okumayı çok seven biriyim. Ayrıca yerli yabancı ayırt etmeksizin dizi izlemeyi çok seviyorum. Yine klasik olacak belki ama seyahat etmeyi çok seviyorum”

Röportajın tamamını ve Beşiktaş Dergisi ocak sayısındaki diğer konuları okumak, posterleri ve mobil duvar kağıtlarını indirmek için TIKLAYIN