HABERLER

Ruhi Sarı: "Siyahımız siyahtır, beyazımız beyaz"

Beşiktaş Dergisi aralık sayısına çok özel bir röportaj veren tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu Ruhi Sarı, anlattıklarıyla sizi Siyah Beyaz yolculuğa çıkartacak.

“İyi bir Beşiktaşlıyım ben. Beşiktaş sevdalısıyım. Beşiktaşlılığın sadece futbol ile alakalı olmadığını bilen bir Beşiktaşlıyım. Kazandığımız maçların sonrasında değil, kaybettiğimiz maçların sonrasında forma giyen Beşiktaşlılar'danım. O yüzden benim Beşiktaşlılığım, Beşiktaşlılığın hayata karşı duruşu ile alakalı bir Beşiktaşlılık. O yüzden "İyi ki Beşiktaşlıyım" diyenlerdenim. Herkese nasip olmaz Beşiktaşlılık. Sıradan bir takım taraftarlığı değildir, özeldir. Siyahımız siyahtır, beyazımız beyaz... Asla ortası yoktur.”

“Trabzonlu bir ailenin çocuğuyum. Ailemin tamamı Trabzonsporlu. Babamın beni getirdiği bir Trabzonspor-Beşiktaş maçı vardı, 2-1 Beşiktaş’ın kazandığı... Beşiktaş’ın gol atmasına sevinip Beşiktaşlı olan bir adamım.”

“Metin-Ali-Feyyaz dönemi bizim efsane olduğumuz dönemlerdi.. Bizler o dönemin çocuklarıyız. Kolej takımı gibiydiler. Bir futbol takımı düşünün, sahaya çıktığında duruşu ile diğer takımlardan önde durabilen. Hem futbolculuklarıyla hem de kişilikleriyle... Çok özel bir takımdı. Onları izleyebildiğimiz için de çok şanslı bir kuşağız.”

“Takımda beğenmediğim futbolcu yok desem yeridir. Hepsinin özel futbolcular olduğunu düşünüyorum. Ama benim bu takımın en sevdiğim futbolcusu, olmazsa olmazı, herkes gider o kalır dediğim; Necip Uysal. Onu gördüğüm zaman çok mutlu oluyorum. Kulübede de görsem, sahaya girdiğinde de görsem bir adam bir takıma bu kadar mı yakışır. Necip bizim çocuğumuz.”

“Ne zamana bana unutamadığım maç sorulsa, aklıma hep Kadıköy’deki 5-1’lik Fenerbahçe maçı geliyor. İnönü değil yani deplasmanda... Ama o zaman tribünler yarı yarıyaydı. Maç başlamadan önce rakip takımın hocası bizim tribünün önünden geçerken eliyle beş yapmıştı. Biz de kendisini kırmadık, beş attık. Metin-Ali-Feyyaz, üçünün de golü vardı diye hatırlıyorum. Çok keyifli bir maçtı. Kadıköy’den Beşiktaş’a gururlu bir dönüş vardı.”

Röportajın tamamını ve Beşiktaş Dergisi aralık sayısındaki diğer konuları okumak, posterleri ve mobil duvar kağıtlarını indirmek için TIKLAYIN