HABERLER

Kaptanların Kaptanı: Kaan Dalay

Tam on yedi yıldır Siyah Beyaz formayı giyen Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımımız’ın kaptanı Kaan Dalay, sezon sonunda bir şampiyonluk kupasını daha müzemize kazandıracaklarını söyledi.

Dile kolay, Beşiktaş’ta on yedi sezon forma giymek, giymeye de devam etmek, üstelik kaptan olarak, hem de Beşiktaş’ın takım sporlarındaki kaptanlarının en kıdemlisi olmak... Aynı zamanda milli takım sporcusu olmak, 2008 Avrupa Şampiyonası’nın en değerli oyuncusu seçilmek, 2011’de Avrupa Şampiyonu olan milli takımın önemli bir parçası olmak, 2016 Rio Paralimpik Olimpiyatları’nda dördüncülük kazanan takımda olmak... İşte bütün bunları yapan, Beşiktaş Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımımız’ın yıllardır en önemli oyuncularından biri ve kaptanı olan Kaan Dalay’ın Beşiktaş Dergisi aralık sayısına verdiği röportajdan bazı bölümler:

“On yedi yıldır doğuştan aşık olduğum takım olan Beşiktaş’ta forma giymekten çok mutlu ve gururluyum. Burada olmak ve hep kalıcı olmak, her zaman en büyük hayalim ve hedefim olmuştur. Bundan sonraki hedefim ise, bugüne kadar olduğu gibi sadece Beşiktaş forması terletip, aktif sporculuğu bu şanlı armamız altında bırakmak.”

“Her zaman en unutamadığım deplasman maçları İzmir’de olmuştur. İzmir’deki Beşiktaş taraftarının yeri bende ayrıdır. İzmir’deki Beşiktaşlılar sağ olsunlar, bizi hiçbir zaman yalnız bırakmadılar ve bırakmazlar. Gerekirse bizle beraber mücadele ederler, onları çok seviyorum. Buradan da İzmir’de bizleri destekleyen taraftarımıza selamlar gönderiyorum.”

“Kendi sahamızda olsun ya da Türkiye’nin herhangi bir şehrinde veya yurt dışında ülkemizi temsil ederken, maçlarımızda her zaman Beşiktaş taraftarları olur. Onların bizi yalnız bırakmaması beni hem çok duygulandırır hem de çok gururlandırır. Bizleri engelli gibi değil de, gerçek bir sporcu olarak görmeleri müthiş bir şey... Hepsini yürekten seviyorum. Bu büyük Beşiktaş taraftarına layık olmaya çalışıyoruz.”

“Bu sezon her şey güzel gidiyor, iyi başladık. Hedefimiz, tabii ki her Beşiktaş taraftarının ve sporcusunun düşündüğü gibi şampiyonluk. Ve bunu bu sezon da başaracağımıza yürekten inanıyoruz. Tüm takım arkadaşlarıma ve teknik ekibimize güvenim ve inancım tam.”

Röportajın tamamını ve Beşiktaş Dergisi aralık sayısındaki diğer konuları okumak, posterleri ve mobil duvar kağıtlarını indirmek için TIKLAYIN