HABERLER

Beşiktaş RMK Marine'de Derbi Zaferi Kutlaması

Amatör Şubeler ve Beşiktaş Üniversitesi'nden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyemiz Erdal Karacan, Genel Koordinatörümüz Levent Çifter, antrenörümüz Tacettin Çıpa ile oyuncularımız Cem Gezinci ve Deniz Acar, Galatasaray galibiyeti sonrasında BJK TV’ye açıklamalarda bulundu.

Galatassaray'ı deplasmanda mağlup eden Beşiktaş RMK Marine Takımımızda maçın ardından büyük bir sevinç yaşandı.

Amatör Şubeler ve Beşiktaş Üniversitesi'nden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyemiz Erdal Karacan ve Genel Koordinatörümüz Levent Çifter, soyunma odasına giderek siyah-beyazlılarımızı aldıkları galibiyet nedeniyle kutladı ve başarılarının devamını diledi.

Erdal Karacan: 'Çocuklarımız, kartallar gibi mücadele ettiler'

"Çok mutluyuz. Çocuklarımız, kartallar gibi mücadele ettiler. Bileklerinin hakkıyla çok güzel bir galibiyetle ayrıldılar. Aynı zamanda bizleri mutlu eden diğer olayda biz engelli sporunda yabancı hiç bir zaman düşünmedik, düşünmüyoruz da. Bu galibiyet bizim kendi çocuklarımızın galibiyeti. Ayrıca çok mutlu etti. Kendilerine camiam, şahsım adına sayın Başkanımız Fikret Orman’a teşekkür ediyorum. İnanılmaz bir zafer kazandılar. Camiamıza hayırlı olsun."

Levent Çifter: 'Beşiktaş Jimnastik Kulübü, sadece Türk engellilerini oynatır'

"Bu sene lig lideri ve şampiyon olacağımıza inanıyorduk, iyi bir takım yaptık. Erdal bey, Erdem hocamızla beraber yerinde hamleler yaptık. Güveniyorduk ama Galatasaray, engelli camiasında Beşiktaş kadar eski olmasa da daha değişik güçleri var. Yabancı oynatabiliyor, uluslararası oyunculara yatırım yapabiliyor. Yatırım yapma imkanımız var, biz yapmıyoruz. Ben her zaman yönetimimizin görüşlerini açıklamışımdır. Beşiktaş Kulübü engellilerle ilgili politikası şudur; sadece Türk engellileri oynatıyoruz. Yurtdışından engelli ithal etmiyoruz. Birkaç tane iyi oyuncu geldi, almadık. Bizim prensibimiz budur. 8,5 milyon engellisi olan bir ülkede dışarıdan engelli getirip benim kendi engellimi spor yapma alanının dışına itemeyiz. Bizim kulüp politikamız budur. Galibiyetten çok daha önemli düşüncelerimiz var. Bizim tarzımız bu, bizim yoğurt yeme şeklimiz bu. Biz Türk çocuklarıyla, Türk engellileriyle Galatasaray gibi bu işe çok yatırım yapan, çok yabancı oynatan bir takımı yendik. Çok keyifliyiz. Galatasaray bizim yıllardır, yüzyıllardır ezeli rakibimiz ve dostumuz. Galatasaray, artık bizim rakibimiz değil. Biz artık yurtdışında bir hedef bekliyoruz. Beşiktaş’ın yurtdışında iyi işler yapacağını Beşiktaş camiasına müjdeliyorum. Şunu da söyleyebilirim; Burada tabi ki misafir olmanın, evimizde oynamamanın sıkıntılarını çektik. Benim çarşıdaki kardeşlerim anlar bunu. İnşallah rövanş maçında kendi sahamızda, Dikilitaş’ta, Çarşı da biz de Galatasaray’ı çok iyi misafir edeceğiz. Ama arkamızda Çarşı'nın, Beşiktaş’ın çocuklarının gücüyle çok daha iyi bir maç yapıp çok daha iyi bir skor yakalayacağız. Beşiktaş’a hayırlı olsun, Türk engelli sporuna da hayırlı olsun."

Tacettin Çıpa: "Hep bu maçı düşünerek yaşadık’’

"Bundan sonra da daha keyifli maçlar olacağını zannediyorum. Bundan sonraki dönemde de ligimize daha kalite ve heyecan gelecek. Sahada mücadele eden tüm oyuncuları kutluyorum. Hakikaten insan üstü mücadele ediyorlar. Ama kendi oyuncularımı alınlarından öpüyorum. Müthiş mücadele gösterdiler. Burada bu kadar taraftarın önünde maçı kazanmak, hele hele Galatasaray gibi bir takıma ligde galibiyetimiz olmadığı bir takıma karşı böyle bir deplasmanda galibiyet müthiş bir şey. Tekrar hepsini tebrik ediyorum. Bu galibiyetin anlamı olması açısından bundan sonra oynayacağımız tüm maçlarında önemi bir daha ortaya çıktı. Tüm maçlarımızı kazanmak ve ligi şampiyon bitirmek istiyoruz. Bu galibiyeti tüm taraftarlarımıza hediye ediyoruz."

Cem Gezinci: "Beşiktaş ve Galatasaray gibi iki büyük camia, iki büyük takım karşılaştı. Uzun yıllardır Galatasaray’ın üstünlüğüyle sonuçlanan ligler sonunda bu sene ligin ilk maçında galibiyete biz ulaştık. Umarım ligin ikinci devresinde kendi sahamızda oynayacağımız maçta da galip geliriz. Hedefimiz yola çıktığımızdan beri şampiyonluktu. Yolun ilk kısmını geçtik. İkinci kısmını bekliyoruz. Bu sırada Avrupa Şampiyonası var. İnşallah orada güzel sonuç alırız. Beşiktaş camiasına hayırlı, uğurlu olsun.’’

Deniz Acar: "Biz bu maç için çok emek harcadık, çok çalıştık. Bu maç için sezon başından beri artı şampiyonluk için uğraşıyoruz. Şampiyonluk yolunda çok önemli bir adımdı. Galip ayrıldık, mutluyuz. İnşallah kendi sahamızda da galip gelip ondan sonrada Avrupa Şampiyonası var. İnşallah orada da iyi bir derece alıp taraftarımıza hediye etmek istiyoruz.’’