HABERLER

Galatasaray:62 Beşiktaş RMK Marine:68

Beşiktaş RMK Marine Takımımız, GTSBSL 7. haftasında Galatasaray’ı 68-62 mağlup etti.

Ahmet Cömert Spor Salonu’nda oynanan mücadeleye siyah-beyazlılarımız, Özgür Gürbulak, Kaan Dalay, Deniz Acar, Cem Gezinci ve Yasin Cırgaoğlu ilk beşiyle başladı.
 
Takımımız, mücadeleye Cem’in 2 sayılık basketiyle başladı. Savunmada disiplinli bir oyun sergileyen ekibimiz, rakibinin sayı üretmesini engelledi. Hücumda daha etkili olan siyah-beyazlılarımız, ilk 2 dakikayı 4-1 önde tamamladı. Özgür ile oyun kuran takımımız, birinci periyodun son 5 dakikasına 10-2 önde girdi. Cem ile pota altındaki etkili oyununu sürdüren ekibimiz, farkı 4 sayıya çıkardı. Savunmada başarılı oyununu sürdüren ekibimiz, rakibin hücumlardan eli boş dönmesini sağladı ve birinci periyodu 14-13 önde tamamladı.
 
İkinci periyoda iki takım da hızlı başladı. Başa baş geçen periyotta siyah-beyazlılarımız, Özgür’ün sayısıyla skoru 18-17’ye getirdi. Sert bir savunma yapan ekibimiz, rakibinin öne geçmesine engel oldu. Hücumda Cem ve Deniz ile sayılar üreten ekibimiz, ilk yarının son 3,5 dakikasına 24-21 önde girdi. Hücumdaki etkili oyununu skora yansıtan siyah-beyazlılarımız, ikinci periyodu 20-14, ilk yarıyı 34-27 önce tamamladı.
 
İlk yarıda en skorer oyuncumuz 10 sayıyla Cem Gezinci olurken onu 8 sayıyla Kaan Dalay ve 6 sayıyla Bülent Yılmaz takip etti.
 
Takımımız, ikinci yarıya Cem’in faul atışından kazandığı sayıyla başladı. Ekibimiz, ikinci yarının ilk 2 dakikasında bulduğu sayılarla farkı 11 sayıya çıkardı. Hızlı hücumlarla sayılar üreten ekbimiz, rakibine sayı şansı tanımadı. Üçüncü periyodun sonlarında toparlanan rakibi karşısında ekibimiz, hücumda pozisyon bulmakta zorlandı. Siyah-beyazlılarımız, üçüncü periyodu 19-12 geride tamamladı. (46-46)
 
Siyah-beyazlılarımız, son periyota tutuk başladı. İyi savunma yapan takımımız, pota altında rakibine sayı şansı tanımadı. Özgür, üst üste iki pozisyonda da 3 sayılık basketlerle farkı 6 sayıya çıkardı. Ekibimiz, Özgür’ün etkili performansıyla mücadelenin son 1,5 dakikasına 62-58 önde girdi. Pota altında bulduğu pozisyonları iyi değerlendiren siyah-beyazlılarımız, son periyodu 22-16, mücadeleyi 68-62 önde tamamladı.
 
Galatasaray karşısında en skorer oyuncumuz, 17 sayıyla Cem Gezinci olurken onu 15 sayıyla Özgür Gürbulak ve 14 sayıyla Ferit Gümüş takip etti. 

Amatör Şubeler ve Beşiktaş Üniversitesi'nden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyemiz Erdal Karacan, Genel Koordinatörümüz Levent Çifter, Kongre Üyelerimiz Ali İhsan Tetikli ve Ertuğrul Karsan karşılaşmayı izleyenler arasındaydı. 
 
Karşılaşma öncesinde Amatör Şubeler ve Beşiktaş Üniversitesi’nden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyemiz Erdal Karacan tarafından Bakırköy Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Metin Albayrak ve Ahmet Cömert Spor Salonu Tesis Müdürü Pınar Saraç’a günü anısına plaket takdim edildi.