HABERLER

25.02.2015

FUTBOL

Slaven Bilic: ‘Liverpool’un bir avantajı var ama hala şansımız var’

Teknik Direktörümüz Slaven Bilic, Liverpool maçı öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

“Kulübün önceliği Süper Lig’dir. Avrupa Ligi de bizim için önemli. Gruptan çıktığımızda tüm Beşiktaşlılar gurur duydu. Her maça ciddi şekilde yaklaşıyoruz. Türkiye ligi ekmeğimiz ise Avrupa bizim tatlımız. Eskişehirspor maçına fiziksel ve zihinsel olarak yorgunluk yaratan maçlar oynayarak geldik. Bursaspor ve Liverpool maçlarında ciddi enerji kaybı yaşadık. Eskişehir’de kazanmaya en yakın takımı sahaya çıkarmaya çalıştık. Tolga’yı götüremedik. Demba Ba risk altındaydı. Gökhan Töre iğne ile 45 dakika çıkarabilecek düzeye getirildi. Atiba’nın da bir sorunu vardı. Basında yer alan haberler Beşiktaş’a ve bana karşı adil değil.
 
Sabırlı olmak zorundayız. Gole ihtiyacımız var. Takım savunmasında iyi olmalıyız. Orada topsuz oyundaki takım savunması, önde yaptığımız baskı, ikinci bölgede topun arkasına geçmemiz en iyi performanslarımızdandı. Pozisyonlar yakaladık. Tehlikeli alana girdiğimizde yaratıcılık göstermeliydik ama yapamadık. Yarın da aynı senaryo geçerli olacak. Top rakipteyken bütün halinde oynamalıyız. Top bizdeyken boşlukları iyi değerlendirmeliyiz. Liverpool’u elemek için total olarak sağlam oynamalıyız. Liverpool bir avantaj elde etti ama hala şansımız var.
 
Gökhan Töre ve Demba Ba, oynamak istiyorlar. Liverpool maçı Beşiktaş’ın bu sezonki son maçı değil. Bu duruma dikkat etmeliyiz. Doktorumuz izin verirse onları sahada göreceğiz. Onlar olmazsa şansımız azalacaktır.”
Fotoğraf: Rahman Sağıroğlu