HABERLER

04.12.2014

FUTBOL AKADEMİ

Antrenörlerimiz Pedogojik Formasyon Eğitimi Aldı

Futbol Özkaynak Düzeni Antrenörlerimiz, ‘Pedogojik Formasyon Eğitimi’ aldı.

BJK Futbol Özkaynak Düzeni Koordinatörümüz Emrah Bayraktar'ın yanı sıra tüm altyapı antrenörlerimizin katıldığı pedogojik formasyon eğitimi yaklaşık 1,5 saat sürdü.
 
İstanbul Üniversitesi öğretim görevlisi Doç.Dr.Mehmet Öztürk tarafından; pedogojik formasyon eğitiminde sporcuların hazırlanan planı ya da plandaki etkinlikleri uygulama, istenmeyen davranışları yönetme ve değerlendirme konularında detaylı bilgiler verildi.
 
Eğitim sonunda internet sitemize konuşan Öztürk, şunları söyledi: "BJK Futbol Özkaynak Düzeni Koordinatörü Emrah Bayraktar her hafta antrenörlerin farkındalığını geliştirmek için konuşmacı çağırıyor ve seminerler düzenliyor. Altyapıların en temel alanı benim anlattığım pedagoji konusu olduğunu düşünüyorum. Alt yapıda eğitim, öğretim yöntemlerinin doğru kullanılması çok önemli. A Takımlarda bu söz konusu değil. Sıfırdan futbola başlayan bir çocuğun doğru yöntem ve tekniklerle çalıştırılması gerekiyor. Eğer bunu yapamıyorsanız sporcunun üst seviyede performans sporcusu olması çok mümkün gözükmüyor. Emrah hoca benden rica etti ve bugün bir eğitim semineri düzenledik. Bu seminerlerin zamanla antrenörlerin gelişimine ciddi katkı sunacağını düşünüyorum.’’