HABERLER

19.11.2014

GÜNCEL HABERLER

Ahmet Ürkmezgil ve Metin Albayrak, BJK TV’de Önemli Açıklamalarda Bulundu

Genel Sekreterimiz Ahmet Ürkmezgil ve İletişimden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi ve Kulüp Basın Sözcümüz Metin Albayrak, BJK TV’de yayınlanan Gündem Özel programının konuğu oldular.

Bülent Ülgen’in moderatörlüğünde ekrana gelen programda önemli değerlendirmelerde bulunan Ürkmezgil ve Albayrak’ın açıklamalarından satırbaşları şöyle:
 
Ahmet Ürkmezgil: ‘Objektif ve katılımcı bir şekilde tüzük çalışmaları yürütüyoruz’
 
“Eski dönemlerde başka takım taraftarlarının üyemiz olduğunu biliyoruz. Yaşı küçük insanların kulübe üye yapıldığını biliyoruz. Bu işlerle ilgili sağlıklı bir düzenleme yapma gerekliliği duyuyorduk. Metin Albayrak ile yaptığımız devir-teslim nedeniyle iş yoğunluğumuz artmıştı bu nedenle üyelik başvuruları birikmişti. Üyelik başvurularını Eylül ayının ortalarından itibaren Sicil Kurulu’na sevk etmeye başladık. Bugüne kadar 469 tane dosya gönderdik kurula. 39 kişinin üyelik başvurusu eksik belge nedeniyle beklemeye alındı. 149 başvuru da benim makamımda beklemektedir. 2500 üyelik başvurusu bekliyor gibi haberler yapılıyor. Bu haberler makamımıza hakaret. Ekim sonu itibariyle toplam 700 başvuru bulunuyor. Bundan sonra üyelik başvurusu yapanlarla görüşeceğiz ve onları tanımaya çalışacağız.
 
Başkanımız politize olmamak adına yapılan haksız eleştirilere cevap vermiyor. Bu haksız eleştiriler maalesef kendi içimizden yapılıyor. Bu da bizi daha çok üzüyor. Her şeyimizi Beşiktaşımıza verdiğimizi ve şeffat bir şekilde çalıştığımızı herkesin bilmesini istiyoruz. Beşiktaş’ta yönetici olmak ve hizmette bulunmak bana ayrı bir enerji veriyor.
 
Tüzük tadil konusunda Metin Albayrak ile beraber organize bir şekilde çalışıyoruz. Maddeleri tek tek inceliyoruz. Her kesimden gençler, duayenlerle beraber herkese açık bir şekilde toplantılar yapıyoruz. Sağlıklı bir yöntemle objektif ve katılımcı bir şekilde tüzük için çalışmalar yürütüyoruz. Herkesin meseleyi sahiplenmesinden dolayı mutluyum.”
 
Metin Albayrak: ‘Divan Kurulu Toplantısı’nda yaptığım konuşma çarpıtıldı’
 
“Tüzüğümüz diyor ki ‘kulüp kesinlikle siyasetle uğraşmaz’. Divan Kurulu Toplantısı’nda yaptığım açıklama çaprtırıldı. Geçen sene Galatasaray ile oynadığımız olaylı bir maç vardı. Olaya karışan kişilerin listesi kulübümüze geldi ve bazılarının üyelik başvurusu yaptığı ortaya çıktı. Bu kişilerin üyelik başvurularını dondurduk. Gezi olaylarına karışan kişilerden de kulübümüze üyelik başvurusu yapanlar oldu. Onların da başvurularını tüzüğümüzün gereğini yerine getirerek dondurduk. Bunun aksini yapsak suç işlemiş oluruz. Keyfi bir uygulama yapılmıyor, tüzüğü uyguluyoruz. Tüzüğümüzde üye olma şartları bellidir. Üye olmak isteyen Beşiktaşlı tüzüğün belirlediği şartları yerine getirmesi halinde üye olabilir. Bir üye, bir dönem boyuncu 10 kişiden fazlasına referans olamaz. Dernekler Masası tarafından denetleniyoruz. Başvuruları kabul etmeyi engelleyen faktörlerden biri aday üye referansındaki sınırlamaya uyulmaması. Yeni tüzükten sona üyelik başvuruları bir takvime bağlandı. Ne kadar içinde Beşiktaş aşkı olanları kulübe alırsak Beşiktaş için o kadar iyi olur. O anlamda ince eleyip sık dokuyoruz. Hiçbir gruba bağlı olmayan münferit Beşiktaşlıların başımızın üstünde yeri var.
 
Görevimizi aşkla yapıyoruz. Beşiktaşımıza hizmet etmek en büyük onur ve şereftir bizim için. Allah bize Beşiktaş’ta yönetici olmayı nasip etti, bu nedenle çok mutluyum.
 
Beşiktaş’ın anayasasını yapıyoruz. Amacımız; Beşiktaş’ı daha çağdaş ve demokratik bir tüzüğe taşımak. Herkesi olayın içine çekmeye çalışıyoruz. Geleceğe bırakacağımız bir tüzük olacak. Uzun ömürlü bir tüzük olsun istiyoruz. Ortaya çıkacak taslak genel kurula sunulacak ve onların onayıyla daha çağdaş bir tüzüğe kavuşma niyetindeyiz.”