HABERLER

17.11.2014

HENTBOL

VELUX EHF Şampiyonlar Ligi'nde 5. Haftanın Panoraması

Beşiktaş Mogaz Takımımızın mücadele ettiği VELUX EHF Şampiyonlar Ligi'nde 5. hafta oynanan 12 maçla geride kaldı.

Beşiktaş Mogaz Takımımız'ın, Avrupa'nın en zorlu hentbol platformu VELUX EHF Şampiyonlar Ligi'nde kazandığı ilk puanların ardından B Grubu'nda sıralama değişti. 5. haftaya gelinmesine rağmen hala puanla tanışamayan 2 takımın yer aldığı Şampiyonlar Ligi'nde, Beşiktaş Mogaz Takımımız 2 puan alarak haftayı bir basamak yükselerek kapattı. İsveçli Alingsas'ın önünde 2 puanla beşinciliğe yükselen ekibimizin grubunda liderlik, Barcelona'nın kontrolünde. 9 puana sahibi Barcelona'yı, bir başka 9 puanlı Danimarka temsilcisi Kolding takip ediyor. Bu hafta Polonya deplasmanında galip gelerek puanını 6'ya yükselten Alman ekibi Flensburg-Handewitt grup üçüncülüğünde yoluna devam ederken, Orlen Wisla Plock ise 4 puanla dördüncülükte haftayı kapattı.

A Grubu'nda Alman temsilcisi Kiel, haftanın maçında Paris Saint-Germain'i mağlup edip liderliğe yükselirken, 8 puana sahip olan Paris Saint-Germain averaj farkıyla ikinciliğe geriledi. Grupta İspanyol takımı Naturhouse La Rioja 6 puanla üçüncü, 4 puanlı 2 takım Meshkov Brest ve Croatia Zagreb dördüncü ve beşinci sırada yer aldı. Puansız Metalurg ise son sırada kendine yer buldu.

C Grubu'nda Veszprem hegemonyası devam ediyor. Bu yıl kupaya göz diken Macarlar, 10. puanını sezonun en zorlu deplasmanında alarak rakiplerine göz dağı verdi. Veszprem, 24-23 kazanılan maçla birlikte en yakın rakibi Makedon temsilcisi Vardar ile arasındaki puan farkını 3'e çıkarmış oldu. C Grubu'nda 6 puanlı Alman temsilcisi Rhein Neckar Lowen üçüncülükteki yerini korurken, 4 puanlı Montpellier dördüncü, 2 puanlı Sloven ekibi Celje ise beşincilikte yer aldı. Bu hafta Montpellier ile berabere kalarak ilk puanını hanesine yazdıran Rus takımı Chekhovskie Medvedi ise, 5. haftayı 1 puanla grubun son sırasında noktaladı.

D Grubu'nda şampiyonluğa en az Veszprem kadar odaklanan Polonya ekibi Vive Tauron Kielce de mücadelesini kayıpsız sürdürüyor. Haftayı deplasmanda Aalborg'u yenerek tamamlayan Kielce, topladığı 10 puanla grupta ilk haftadan beri kontrol altına aldığı liderliği bırakmadı.  Macar ekibi Pick-Szeged'in 8 puanla ikincilikte yer aldığı D Grubu'nda 5 puanlı Aalborg üçüncü, 3 puanlı İsviçre ekibi Kadetten Schaffhausen ise dördüncü durumda. 2 Puanlı iki takımdan Ukraynalı Motor Zaporozhye averaj farkıyla beşinciliğe tutunurken, aynı puana sahip Fransız takımı Dunkerque sonunculuktan kurtulamadı.

Hafta boyunca 12 maçta 5 deplasman galibiyeti ve bir de beraberlik çıkan VELUX EHF Şampiyonlar Ligi'nde, en golcüler listesinin tepesinde Veszprem'in Sırp Kaptanı 39 gollü Momir Ilic bulunuyor. 36'şar gollü Zsolt Baloh ve Kiril Lazarov'un zirve takibi yaptığı listede, hentbolcularımız 21 gollü Predrag Dacevic ve 20'şer gollü Erwin Jan Feuchtman Perez ile Ivan Nincevic de kendine yer buldu.