HABERLER

17.11.2014

HENTBOL

Beşiktaş Mogaz'dan 11 Yıl Sonra Gelen Tarihi Zafer

Beşiktaş Mogaz Takımımız, Türk hentboluna 11 yıl aradan sonra VELUX EHF Şampiyonlar Ligi'nde zafer armağan etti.

Türk hentbolunda ilklerin öncüsü Beşiktaş Mogaz Takımımız yine büyük bir başarıya imza atarak, ülkemizin temsil edildiği VELUX EHF Şampiyonlar Ligi'nde 11 yıl aradan sonra zafer sevinci yaşadı. B Grubu'nda İsveç temsilcisi Alingsas'ı 28-26 yenerek Şampiyonlar Ligi'nde ülke hentbolu olarak 2003'ten bu yana hasret kalınan bir zafere ismini yazdıran takımımız, gruptaki ilk 2 puanını da alarak 5. sıraya yükseldi.

Müfit Arın:'Tarihi bir zafer kazandık'
3000 taraftarının desteğiyle İzmit Şehit Polis Recep Topaloğlu Spor Salonu'nda alınan galibiyet sonrası internet sitemize açıklamalarda bulunan Beşiktaş Mogaz Takımımız'ın antrenörü Müfit Arın, "Çok önemli bir galibiyet aldık. Tüm oyuncularımı ve tüm taraftarımızı kutluyorum. Herkes müthiş bir özveri ile çalışarak yüreğini ortaya koydu. Tarihi bir zafer kazandık. Camiamıza hayırlı olsun" dedi.

Hedef koyup bu hedeflere ulaşabilmenin önemini vurgulayan Müfit Arın, "Bu yıl hiç şüphesiz VELUX EHF Şampiyonlar Ligi'nde en zorlu gruptayız. Barcelona, Flensburg-Handewitt, Kolding gibi dörtlü finalin adayı takımlarla oynuyoruz. Hedef maçlarımızdan bir tanesi iç sahadaki Alingsas maçıydı ve bu görevi layıkıyla tamamladık. Şimdi diğer hedeflerimizi başarmaya çalışacağız" açıklamasını yaptı.

Şampiyonlar Ligi'nin ilk haftasından bu yana sahaya yansıyan oyunun farklılaştığını da dile getiren Müfit Arın, "Her geçen maç biraz daha ilerleme kaydediyoruz. Takım oldukça daha iyi yerlere geleceğimizden şüphem yok. Hatalarımız olmuyor değil ancak biz bu hataları bir an önce çözmeye odaklanıyoruz. Özellikle bu maçın ikinci yarısında, kırılma noktalarında direnç göstermek çok kritikti ve bu direnci gösterdik" şeklinde konuştu.

'Özgüvenimiz yüksek'
Deplasmanda oynanacak Alingsas maçını da değerlendiren Beşiktaş Mogaz Takımımız'ın antrenörü Müfit Arın, "Artık bu maç sona erdi ve bir sonraki maçımıza odaklanıyoruz. İsveç deplasmanında oynamak kolay olmayacak. İlk maçta bunun sinyallerini aldık. Deplasmandaki maça aynı ciddiyetle yine zafer için hazırlanacağız. Özgüvenimiz yüksek" diyerek sözlerini noktaladı.

Beşiktaş Mogaz Takımımız, VELUX EHF Şampiyonlar Ligi 6. hafta mücadelesinde, 20 Kasım Perşembe günü TSİ 20:00'de Alingsas ile İsveç'te karşılaşacak.