HABERLER

15.11.2014

HENTBOL

Beşiktaş Mogaz Takımımızın Rakibi Alingsas HK'yi Tanıyalım

VELUX EHF Şampiyonlar Ligi'nde Beşiktaş Mogaz Takımımız İsveç temsilcisi Alingsas HK'yi konuk edecek.

Yarın(16 Kasım) saat 19:00'da İzmit Şehit Polis Recep Topaloğlu Spor Salonu'nda Alingsas'ı ağırlayacak Beşiktaş Mogaz takımımız, ilk puanlarını İsveç'in Son şampiyonu karşısında arayacak. İsveç takımlarıyla yaptığı 4 maçın 3'ünü kaybeden, 1'indeyse galip gelen ekibimiz sahadan 2 puanla ayrılmaya çalışacak. 
 
1973 Yılında kurulan İsveç temsilcisi Alingsas geçen yıl lig finalinde Lugi'yi yenerek şampiyon olmayı başarmıştı. İsveç liginde, 2009'dan sonra ilk kez şampiyon olan Alingsas, takımdaki yeni yapılanmayla dikkat çekiyor. Bu yıl 3 bin kişilik yeni bir salona kavuşan mavi-beyazlılar, VELUX EHF Şampiyonlar Ligi'ne 2.kez katılmaya hak kazanıyor.  İlk katılımında 4 puan alan Alingsas, bu yıl henüz puanla tanışabilmiş değil. Antrenörlüğünü, daha önce Savehof'u Şampiyonlar Ligi'ne taşıyan Mikael Franzen'in yaptığı takım, İsveç Elitserien'de lider Kristianstad'ın arkasında 2.durumda. Bu yıl kadrosuna 7 oyuncu katan ve Sol Oyun Kurucu Frederik Larsson, Orta Oyun Kurucu Jesper Kondarsson, Kaleci Mikael Aggerfors, Pivot Max Draj ve bu yıl iyi bir çıkış yapan 1997 doğumlu Orta Oyun Kurucu Felix Claar gibi yetenekli isimlere sahip olan Alingsas, oldukça süratli bir hentbolla oyununu şekillendiriyor. 4 Olimpiyat gümüş madalyası, 4 Dünya Şampiyonluğu, 4 Avrupa Şampiyonluğu bulunan, hentbol kültürü en gelişmiş ülkelerden İsveç'i Şampiyonlar Ligi arenasında temsil eden tek takım konumundaki Alingsas, agresif savunmasıyla da öne çıkan bir görüntü sergiliyor. 1999/2000 sezonunda bir alt kupa EHF Kupası'nda son 32 takım içinde yer almayı da başaran mavi-beyazlıların Şampiyonlar Ligi'nde en golcü oyuncusu, 4 maçta 21 kez fileleri havalandıran Jesper Kondarsson.
 
Alingsas kafilesi, İzmit Şehit Polis Recep Topaloğlu Spor Salonu'nda yapacağı tek antrenman için İstanbul'a ayak bastıktan sonra İzmit'e hareket edecek. Alingsas takımı yarın(16 Kasım) sabah saat 10:00'da son antrenmanına çıkacak.