HABERLER

10.11.2014

FUTBOL AKADEMİ

U-21 Takımımız’ın Orta Sahadaki Başarılı İsmi Sedat Şahintürk’ü Tanıyalım

Oynadığı oyunla dikkatleri üzerine çeken ve 2 sezondur Beşiktaşımız'ın formasını giyen, başarılı orta saha oyuncumuz Sedat Şahintürk’ü tanıyalım.

‘Futbola mahallede başladım’
7 Şubat 1996 İzmit doğumlu olan Sedat Şahintürk, futbola mahallelerinde bulunan toprak sahada başladığını söyleyerek, "Mahallemizde daha önce Süper Lig’de forma giymiş olan Fevzi Açıkgöz adında bir ağabeyimiz vardı. Futbol oynarken bizi dikkatle izlerdi. Benim yeteneğimi onun keşfettiğini söyleyebilirim. 9 yaşındaki oğluyla beraber benim de Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor’da futbola başlamamı sağladı. Daha sonra 2 sezon Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor’da forma giydim ve ardından sırasıyla Osmanlıspor, Üçyol Doğuspor, Kocaeli 1937 Seka Spor takımlarında oynadım" ifadelerini kullandı.

‘Hazırlık maçlarında kendimi gösterdim’
Osmanlıspor'a transferinin ardından orada fazla forma şansı bulamadığını ve İzmit'e döndüğünü anlatan Sedat Şahintürk, "Futbola başladığım Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor kapanmıştı. Bende Kocaeli 1937 Seka Spor takımında futbola devam ettim. Kocaeli 1937 Seka Spor ile beraber Türkiye üçüncülüğünün yanı sıra Norveç’te katıldığımız uluslararası turnuvalarda da çeşitli başarılar elde ettik. Kocaeli 1937 Seka Spor’da oynarken sürekli olarak Beşiktaş ile hazırlık maçları yapıyorduk. Bu hazırlık maçlarında oynarken beni beğendiler ve Beşiktaş'a transfer oldum. Beşiktaş formasını ilk olarak Boluspor maçında oyuna sonradan girerek giydim. Sonraki hafta Kayserispor maçında ilk onbirde başldım ve iyi oynadığım maçta 1 gol 1 asist yaptım. Bu yüzden Kayserispor maçını unutamam" dedi.

‘Transferim gerçekleştiğinde çok heyecanlandım'
2013-2014 sezonu başında takımımıza transfer olan Sedat Şahintürk, ilk olarak A2 Takımı ile daha sonra U-19 Takımı ile antrenmanlara devam ettiğini söyledi. Şahintürk, Beşiktaş’a bir arkadaşı ile beraber geldiğini söyleyerek, şu şekilde konuştu:
"Beşiktaş’a ilk transfer olduğumuzda Futbol Özkaynak Düzeni Genel Koordinatörümüz Emrah Bayraktar ve antrenörümüz Cem Özden ile tanışmıştık. Transferim gerçekleştiğinde çok heyecanlandım. Yeni bir ortam ve oyun sistemi beni heyecanlandırdı. Zamanla bu heyecanı aştım ve kendime olan güvenimi kazandım. Takıma alışma dönemini çabuk atlattım. Zaten takımdaki arkadaşlarımın çoğunu hazırlık maçlarından tanıyordum."

‘Hedefim A Takım’da Oynamak’
En büyük hedefinin profesyonel olarak A Takımımız’da forma giymek olduğunu söyleyen Sedat Şahintürk, takımımızın hedefleri hakkında da bilgi verdi. Başarılı oyuncumuz, "Takımımızda şuan ortam çok iyi. Zirveyi yakından takip ediyoruz. Oynadığımız 9 maçta 2 mağlubiyetimiz olsa da zirve yarışından kopmak istemiyoruz. Geçen hafta evimizde Fenerbahçe’yi yendik ancak bu hafta İstanbul Başakşehir ile şanssız bir şekilde berabere kaldık. Gol atarak takımımın başarısına katkıda bulunmak, kendimi geliştirerek takımımla beraber şampiyon olmak istiyorum. İnşallah takım olarak iyi yerlere geliriz." şeklinde konuştu.