HABERLER

06.11.2014

FUTBOL AKADEMİ

Müfit Arın, Futbol Özkaynak Düzeni Antrenörlerimizle Buluştu

Beşiktaş Mogaz Takımımızın Antrenörü Müfit Arın, Futbol Özkaynak Düzeni Antrenörlerimizle söyleşide bir araya geldi.

BJK Futbol Özkaynak Düzeni Hakkı Yeten Tesisleri'nde BJK Futbol Özkaynak Düzeni Koordinatörümüz Emrah Bayraktar’ın organize ettiği ''Farklı Bakış'' isimli söyleşide, Beşiktaş Mogaz Hentbol Takımımızın Antrenörü Müfit Arın, altyapı antrenörlerimiz ile buluştu. Söyleşide hentbol ve futbol arasındaki benzerlikler ve altyapıdan yetişen oyunculara daha fazla önem verilmesi üzerine soru-cevaplarla karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu.
 
Samimi ortamların arttırılarak aile havasının daha çok benimsenmesi gerektiğini belirten Beşiktaş Mogaz Takımı Antrenörümüz Müfit Arın, ‘’Sohbetimizde ben şunu rica etmiştim, monolog şeklinde değil de diyalog şeklinde olsun. Mümkün olduğu sürece siz sorun ben cevaplayayım dedim. Birbirimizi tanımak, farklı yönlerimizi görmek, antrenörlerin ortak düşünceleri ortak faydaları nelerdir, üzerine yaptığımız sohbette bende kendimi geliştirmiş oldum. Farklı bakmadığım objektiflerden farklı bakmayı öğrettiler. Futbol ne kadar popüler olsa da sorunlarının az olmadığını ve çalışarak bunların üstesinden geleceğimizi konuştuk. Bazı arkadaşları sporculuğun aktif döneminden tanıyorum. Akademi döneminde beraber olduğumuz arkadaşlar vardı. Onlar da çok sıcak ve samimilerdi. Önemli olan bu samimi ortamların arttırılması. Kulüp içerisinde bu tip buluşmalar artırılırsa, aile havası her branş için yaratılırsa o kulübün önünde hiç bir engel duramaz diye düşünmüyorum. Güzel bir sohbet oldu" şeklinde konuştu.
 
Farklı spor dallarının birbirine olumlu transferler yaptığını belirten BJK Futbol Özkaynak Düzeni Koordinatörümüz Emrah Bayraktar, ‘’Antrenörlerimizin eğitimi ve gelişimiyle ilgili altyapı olarak haftanın her günü bir etkinliğimiz var. Özellikle Perşembe günleri yaptığımız bu etkinlikte farklı spor branşlarından konusunda iyi bir antrenör ve sporcuyu ağırlamak istiyoruz. Çünkü spor branşları arasında olumlu transferler olabiliyor. Örneğin, dalış sporu demek konsantrasyon demek. Dalış yapan bir sporcu iyi konsantre olmalı, konsantrasyon aynı zamanda futbolunda içinde var. Dalış yapan bir sporcudan konsantrasyonla ilgili birşeyler öğrenebiliriz. Satrançta bir kaç hamle sonrasını görmeniz gerekir. Buna yönelik bir strateji yaratırsınız, bir plan yaparsınız. İyi bir satranç oyuncusundan nelere dikkat etmek gerektiğini öğrenebilirsiniz. Sporların birbirine olumlu transferleri vardır. Spor dallarını birbirinden bağımsız düşünmemek gerekiyor. Dünyada konusunda uzman antrenörler başka bir spor dalında antrenörlerle bir araya gelir, onunla sohbet eder birşeyler öğrenmeye çalışır. Kulübümüzün Hentbol Şubesi’nin başındaki antrenörümüz Müfit Hocayı burada ağırladık. Kendisi de konusunda çok başarılı bir antrenör. Hentbolda dikkat edilen stratejiler, oyun içerisinde olan olgular üzerine sohbet geliştirdik. Bizim burada bir kelime duymamız, kendi oyuncularımızı geliştirme açısında bizi zenginleştirebilir" dedi.