HABERLER

05.11.2014

FUTBOL AKADEMİ

Yasin Sülün: ‘Amacımız Ahlaklı ve Yetenekli Oyuncular Yetiştirmek’

U-19 Elit Akademi Takımımız’ın Antrenörü Yasin Sülün, ekibimizin son durumu ve genel hedefleri hakkında internet sitemize açıklamalarda bulundu.

2014-2015 sezonunda 8 karşılaşmaya çıkan siyah-beyazlılarımız, attığı 21 gole karşılık kalesinde 8 gol gördü.

Sezona güzel bir başlangıç yaptıklarını belirten Antrenörümüz Yasin Sülün, internet sitemize takımın durumu ve hedefleri ile ilgili şunları söyledi:

"Geçen sezon çok fazla turnuvaya katıldığımızdan dolayı bu sezon hazırlıklarımıza biraz geç başladık. Hazırlık döneminde fizik olarak hem de kondisyon olarak çalışmalarımız güzel geçti. Geçen sezondan kaynaklanan biraz yorgunluk vardı ama lige iyi başladık. Ligde en son Fenerbahçe ile oynadık. Bizim için belirleyici bir maçtı, lige daha hakim olacaktık. Puan olarak istediğimiz yerde değiliz. Bir kaç maçlık seri yakalamamız lazım. Önümüzdeki 3 hafta İstanbul’dayız. İstanbul Başakşehir , Kardemir Karabükspor ve Kasımpaşa ile oynayacağız. Bu 3 maçta 9 puan hedefliyoruz. Sahada güzel bir oyun oynuyoruz ama bunu puana çeviremiyoruz. İnşallah bu 3 maçta da hem moral hem puan olarak istediğimiz hedefe gelirsek lig bu 3 maçtan sonra bizim için daha iyi olacak.’

‘Puandan çok oyuncu gelişimine önem veriyorum’

Oyun ve kalite olarak çocuklardan memnunum. Hücumda gol bulmakta bir sıkıntımız yok ama savunmada kişisel hatalar yapıyoruz. Defansta en büyük problem bir anlık konsantre eksikliğidir. Oyuncular çok genç, yaptığı hataları tekrar etmemek için çalışmalar yapıyorsa ve bir daha o hataları yapmıyorlarsa bu bizim için çok daha önemli. Çocuklar şimdi hata yapacaklar ki ilerleyen zamanlarda hata yapmasınlar. Maç kaybediyoruz ama maç kaybederken oyuncu kazanabiliyorsak bu bizim için çok daha önemli. Hiç bir zaman puan peşinde olan bir hoca değilim. Oyuncuların yaşları 19 ve bunlar artık hedef oyuncular. Mücadele etmeyi, puan kazanmayı bilmeleri lazım.

Bu sene 2’si profesyonel olmak üzere 5 tane transfer yaptık. Oyuncular yeni yeni takıma ısınmaya başlıyor. Daha önce büyük takımlara karşı maç oynamamış oyuncular. Oyuncularımızın zaman zaman inişli çıkışlı dönemler olacak. Takıma alışmaları için belli bir dönemleri var. Bu dönemde hem biz onları tanıyacağız, onlara neler katabiliriz ve biz onlardan nasıl yararlanabiliriz incelemelerde bulunacağız. Tüm oyuncularımıza zaman vermeye çalışıyoruz. Her oyuncunun zamanı var. İnşallah onları daha iyi konuma getireceğiz.

‘Hedefimiz ahlaklı ve yetenekli sporcular yetiştirmek’

Herkes şampiyon olmak ister. Beşiktaş gibi büyük takımlar her branşta şampiyon olmak ister. Biz de şampiyon olmak istiyoruz ama bundan daha önemlisi ligin her zaman üst sıralarında kalmamız lazım ki futbolcuları hedefe oynatalım. Ligden erken kopmamamız lazım. Ligden erken koptuğun zaman oyuncu geliştirmekte zorlanıyorsun. Her zaman hedefe oynamamız lazım ki oyuncu yetiştirebilelim. O yüzden hangi ligde oynuyorsak her zaman birinciliğe oynuyoruz. Hedefimizden bir sapma yok. Ben her zaman söylüyorum, öncelikle çocukların mental ve fiziksel olarak gelişimini sağlamak. Şuan ligin yaş ortalamasından 1,5 ve 2 yaş küçük oynuyoruz. Zor rakiplerle oynamak oyuncunun kendini geliştirme özelliği oluyor.

Öncelikle çocuklarımızı Beşiktaş’ın ahlaklı çocukları olmasını istiyoruz. Yetenekli ve ahlaklı sporcular bulmak zor oluyor. Yetenekli futbolcu biraz şımarmaya müsait oluyor. Biz burada oyuncularımıza hem ahlaklı hemde yetenekli futbolcu olmaları için neler yapılması gerektiğini öğretmeye çalışıyoruz."