HABERLER

04.11.2014

FUTBOL AKADEMİ

U-19 Elit Akademi Takımımızın Başarılı Defans Oyuncusu Fatih Aksoy’u Tanıyalım

Oyun disipliniyle A Takım Teknik Direktörümüz Slaven Bilic’in dikkatini çeken başarılı defans oyuncumuz Fatih Aksoy’u tanıyalım.

U-19 Elit Akademi Takımımız'ın başarılı defans oyuncusu Fatih Aksoy, 6 Kasım 1997 İstanbul doğumlu... İnternet sitemize açıklamada bulunan Aksoy, ilkokuldaki beden eğitimi öğretmeninin futbola başlamasına vesile olduğunu anlattı.  Beden eğitimi öğretmeninin, küçük yaşlarda kendisini Marmara Üniversitesi Spor'a yönlendirdiğini söyleyen Fatih Aksoy, "Evimizin yakınında olmasından dolayı Marmara Üniversitesi Spor’da futbola başladım. 4 sezon Marmara Üniversitesi Spor’da oynadıktan sonra Anadolu Hisarı İdman Yurdu ve Karabekirspor formaları giydim. Ailem aldığım her kararda yanımda oldu ve desteğini benden esirgemedi" dedi.

'Futbol benim için bir tutku'
Fatih Aksoy, ülkemizde eğitim ve futbolu bir arada yürütmenin zor olduğunu söyleyerek, "7-8 senedir düzenli olarak futbol oynuyorum. Futbol benim için bir tutkudur. Öte yandan gelecekte futboldan para kazanıp kazanamayacağımı bilmiyorum, çünkü ülkemizde eğitim ve futbolu bir arada yürütmek çok zor. Lise son sınıftayım ve önümde üniversite sınavı var. Bu sene ikisini bir arada idare ettim" ifadelerini kullandı.

’Yasin Hocam beni stoper yaptı’
Karabekirspor’da oynadığı dönemde U-16, U-17 ve U-19 takımlarında forma giydiğini belirten oyuncumuz, "15 yaşında, 1. Amatör Lig’de Karabekirspor A Takımı’nda ara ara forma giydim ve o yıl güzel bir sezon geçirdim. Vural Yılmaz hocam beni o dönem izlemiş ve beğenmiş. Ardından Karabekirspor'daki antrenörüm Faruk Doğanay ile iletişime geçerek beni seçmelere davet etti. O dönem hem orta saha hem stoper oynuyordum. Seçmelere katılan arkadaşlarla yapacağımız maç öncesinde mevki olarak ne yazdırsam diye düşünürken Yasin Sülün hocam beni gördü. 'Senden iyi stoper olur' dedi. Seçmelerin ardından beni beğendiler. Daha sonra Futbol Özkaynak Düzeni Koordinatörümüz Emrah Bayraktar ve Futbol Özkaynak Düzeni Genel Menajerimiz Haluk Özgerçek, Karabekirspor’dan beni transfer ettiler" şeklinde konuştu.

'Beşiktaş formasını ilk giydiğim günü unutamıyorum'
U-19 Akademi Takımımız'ın Antrenörü Yasin Sülün'ün kendisine hep şans verdiğini ve bu şansları iyi değerlendirdiğini söyleyen Fatih Aksoy, her zaman öğrenmeye istekli olduğunu anlattı.

Beşiktaş formasını ilk kez giydiği günü unutamadığını söyleyen oyuncumuz, "Geçen sezonun ilk maçı olan Boluspor maçında lisansımda bir aksaklık olmuştu. Bu sebepten o maçta forma giyememiştim ve gerçekten çok üzülmüştüm. Sezonun ikinci maçı olan Bursaspor maçı benim Beşiktaş formasıyla ilk maçım olmuştu. Heyecandan Bursaspor maçın nasıl başlayıp nasıl bittiğini hatırlamıyorum. O gün yaşadığım mutluluğu ve heyecanı anlatamam" sözlerini kaydetti.

'Hedefimiz şampiyon olmak'
U-19 Takımımız'ın iyi bir hava yakaladığını vurgulayan başarılı defans oyuncumuz, "Takımımızda İyi bir arkadaşlık ortamı oluştu. Geçen seneyi ikinci sırada bitirdik ve bence burada takım ruhunun önemi ortaya çıkıyor. Birbirimize daha yakın oynadığımızdan Oğuzhan, Furkan, Emre ve Eslem ile iyi anlaştığımızı düşünüyorum. Bu sene hedefimiz iyi futbol oynayıp ligi en iyi yerde bitirmek ve şampiyon olmak" dedi.

‘A Takım ile antrenmana çıkmak bayram hediyesi oldu’
A Takım'da oynamanın ve oraya yükselmenin her genç futbolcunun hayali olduğunu söyleyen Fatih Aksoy şu ifadeleri kullandı:
"Bayramın 3. günü Yasin Hocam beni aradı. A Takım ile antrenmana çıkacağımı söyledi. Bana bayram hediyesi oldu. Abilerimiz milli takıma gittiğinde takım eksik kalmıştı. Bir gün önce televizyonda gördüğün futbolcularla ertesi gün sahada karşılaşıyorsun. Sağ olsunlar A Takım'da bize çok yardımcı oldular ve bizlere hiç soğuk davranmadılar. Antrenmanda, hatalarımızı gördükleri zaman bizi uyardılar ve neler yapmamız gerektiğini söylediler. Öte yandan Teknik Direktörömüz Slaven Bilic de bizimle oldukça fazla ilgilendi."

'A Takım için önümde 1-2 sene var'
Son olarak hedeflerine de değinen Fatih Aksoy, "Altyapılarda oynarken her oyuncunun Beşiktaş gibi büyük takımların altyapılarında forma giyme hedefi oluyor. Buralara nasıl gelineceğini yavaş yavaş öğrendim. Beşiktaş gibi büyük bir kulübün altyapısına katılmam için Karabekirspor’daki sezonun son sezonum olduğunun farkındaydım. Biraz umudumu kaybetmeye başlamıştım ama Karabekirspor’da ki sezonum çok güzel geçti ve 2 sezondur Beşiktaş forması giyiyorum. A Takım için ise önümde 1-2 senem daha var. İnşallah yaş grubumda milli takıma yükselmek ve ara ara A Takım ile antrenmanlara çıkmaya devam edeceğim. A Takım hepimizin hedefi. Beşiktaş’ta forma giydikten sonra Avrupa ve milli takımda oynamak istiyorum" diyerek konuşmasını sonlandırdı.