HABERLER

07.10.2014

HENTBOL

Viktor Ladyko: ‘Beşiktaş Mogaz’ın öncülüğünde Türk hentbolu şahlandı'

Beşiktaş Mogaz Takımımız’ın deneyimli oyuncusu Viktor Ladyko, KIF Kolding maçı sonrası taraftarlarımıza mesaj gönderdi: 'Sizlere layık olmaya çalışacağız.'

Beşiktaş Mogaz Hentbol Takımımız, bu yıl farklı bir heyecan yaşanıyor. VELUX EHF Şampiyonlar Ligi’nde ilk kez ülkemizi temsil etme hakkı kazanan siyah-beyazlılarımız, 11 yıl aradan sonra Türk hentbolunu yeniden zirveye taşımanın hem coşkusu hem de sorumluluğu aynı anda hissediyor. 3 Kulvarda mücadele ederek ciddi bir efor sarf eden siyah-beyazlılarımızın orta oyun kurucusu Ukraynalı Viktor Ladyko, hem Beşiktaş Mogaz’ı hem de Türkiye’de hentbolun gelişimini resmi internet sitemize değerlendirdi.
 
Siyah-beyazlı şanlı formamızı giymeye başladığı 2009/10 sezonundan bu yana büyük bir özveriyle çalışan ve formamızla 10 kupanın kazanılmasında pay sahibi olan Ladyko, geçmişi hatırlayarak başlıyor şöyleşimize: ‘’Türkiye’deki kariyerime Mersin’de başlamıştım. Çok güzel bir şehirdi, fakat spor konusunda eksikleri vardı. Özellikle hentbolda iyi niyetli çalışmalar olsa da yetersiz bir görüntü hakimdi. Beşiktaş’ta her şey çok daha farklı. Burada hacim çok daha geniş, tabii beklenti de aynı oranda yüksek.’’
 
Türkiye’de geçirdiği 7 yıl süresince hentbolda büyük değişiklikler olduğunu aktaran Ukraynalı yıldız, ‘’Geldiğimden bu yana, malzemelerin kalitesinden başlayarak, oyunun temposunda ve hentbol perspektifinde değişim yaşandı. Artık takımlar çok daha iyi hazırlanıyorlar ve daha iyi oynuyorlar. Beşiktaş Mogaz’ın öncülüğünde Türk hentbolu şahlandı diyebilirim’’ ifadesini kullandı.
 
Türk hentbolunun hak ettiği yeri bulabilmesi için Süper Lig’deki tüm takımların kalkınması gerektiğine dikkat çeken 35 yaşındaki tecrübeli oyuncumuz, ‘’Sadece bizim çalışmalarımızla Türk hentbolunu zirveye taşımamız kolay bir görev değil, topyekün gelişime ihtiyaç var. Beşiktaş Mogaz’ın yaptığı yatırımlara benzer yatırımları tüm takımların yapması şart.’’
 
Salonlardaki taraftar sayısının da altını çizen Odessa doğumlu oyun kurucumuz, ‘’Ligin geneline baktığımızda hentbol gibi bir sporun bu kadar az seyirciye oynaması akıl alır gibi değil.  Bizim taraftarımız her zaman yanımızda ve onların desteği bizler için hayati önem taşıyor. Özellikle Kolding maçında oluşturdukları atmosfer bizi ateşledi. 7 Yıldır Türkiye’deyim böyle bir tribün organizasyonuna şahit olmamıştım. Maçı kaybetmiş olsak bile, salondan başımız dik ayrıldık. Ukrayna’da Yuzhny ile şampiyonluk yaşamıştım, milli takımda çok kez forma giydim ve Avrupa’nın hentbolda ekol ülkelerini dolaştım ancak böylesi bir coşkuya hiç tanık olmamıştım.  Bizi destekleyen, siyah-beyazlı renklere gönül veren tüm taraftarımıza teşekkür ederim’’ açıklamasında bulundu.
 
Bu yıl üç zorlu kulvarda en az iki kupa hedeflediklerini belirten Viktor,’’ İşimiz kolay değil ama profesyonelce çalışıyoruz. Süper Lig’de 11. Şampiyonluğu ve Türkiye Kupası’nda 10. zaferi, büyük taraftarımız için kazanmak istiyoruz. Şampiyonlar Ligi tamamen farklı bir arena. Hiç tanımadığınız bir denizde yüzmek gibi, adapte olana kadar zaman alıyor fakat biz en iyisini sahaya yansıtmak için çalışıyoruz. Şampiyonlar Ligi’nde kazanmayı alışkanlık haline getirmek oynayarak oturtulabilecek bir olgu. Her yıl hentbolun zirve organizasyonunda yer almak, oyunumuza pozitif değerler katacaktır’’ dedi.
 
Süper Lig’de Ankara İl Özel İdare ile yarın (8 Ekim) oynayacakları maçı da değerlendiren Viktor, ‘’Anadolu takımları bize karşı farklı bir motivasyonla oynuyorlar. Beşiktaş Mogaz’ı yenme fikri, diğer takımlar için tabii ki iştah kabartıcı bir durum. Biz taraftarımızla motive oluyoruz ve her maçı kazanmak istiyoruz. Ankara İl Özel İdare maçı da farklı olmayacak. Parola yine 2 puan’’ diyerek sözlerini noktaladı.