HABERLER

07.10.2014

HENTBOL

VELUX EHF Şampiyonlar Ligi’nde 2. Haftanın Değerlendirmesi

Avrupa Hentbol Şampiyonlar Ligi’nde 2. Hafta maçları, 12 karşılaşmayla tamamlandı.

Bu yıl 55. sezonunu yaşayan VELUX EHF Şampiyonlar Ligi’nde ikinci hafta mücadeleleri büyük çekişmeye sahne oldu.

B Grubu’nda Beşiktaş Mogaz Takımımız, Sinan Erdem Spor Salonu'nda binlerce seyircisinin önünde çıktığı maçta, KIF Kolding Kobenhavn’a 33:24 mağlup olarak haftayı puansız kapattı. B Grubu’ndaki diğer maçlarda, Katalan temsilcisi Barcelona, Polonya ekibi Orlen Wisla Plock’u 30:25 mağlup etmeyi başarırken, son şampiyon Alman Flensburg-Handewitt, İsveçli Alingsas’ı 31:21 yenerek ilk hafta aldığı mağlubiyetin izini sildi. Bu sonuçla B Grubu’nda lider KIF Kolding Kobenhavn yerini korurken, Barcelona, Orlen Wisla Plock ve Flensburg-Handewitt ilk dörtte yer aldı. Beşiktaş Mogaz Takımımız ise grupta 5.sıranın sahibi…

A Grubu’nda PSG rüzgarı esmeye devam ediyor. Bu yıl sezona en yüksek bütçeyle ( 15 Milyon Euro ) hazırlanan takım olma özelliği taşıyan Fransızlar, Croatia Zagreb’i 27:22 yenerek grup liderliğini bırakmadı. İlk hafta Zagreb’e kabeden Alman THW Kiel, İspanyol Naturhouse La Rioja’yı 34:32 yenip moral bulurken, Belaruslu Meshkov Brest haftanın sürprizine imza atarak Metalurg’u 28:24 mağlup etmeyi başardı. Bu sonuçlarla A Grubu’nda PSG, La Rioja, Kiel ve Zagreb ilk dördü oluşturdu. Son iki sıradaysa, M. Brest ve Metalurg var.

C Grubu’nda liderlik savaşı Makedon Vardar ile Macar Veszprem geçeceğe benzerken, iki takım da haftayı kayıpsız geçti. Vardar kendi salonunda Rus temsilcisi Chekhovskie Medvevi’yi 39:28 ile bozguna uğratırken, Veszprem, Alman ekibi Rhein Neckar Lowen’i 27:24 yendi. Grubun son maçındaysa Montpellier, Sloven Celje’yi 35:29 yenerek bu yıl ilk kez 2 puan aldı. Bu sonuçların ardından Vardar, Vezprem, R. N. Lowen ve Montpellier son 16 potasındaki yerini aldı. Celje ve Medvedi’ninse henüz puanı yok.

D Grubu’nda Polonya ekibi Vive Targi Kielce’nin mutlak hakimiyeti devam ediyor. İki maçta +10 averajı bulan sarı-lacivertliler bol göllü maçta Pick Szeged’i 37:32 yenip liderliğini sürdürdü. Ukraynalı Motor Zaporozhye evinde Dunkerque’e 23:21 ile boyun eğerken, Aalborg, İsviçre’nin dişli takımı Kadetten Schaffhausen’den beraberliği son saniyede kurtardı; 23:23. D Grubu’nda Kielce’nin ardına, Aalborg, Dunkerque ve Pick Szeged yerleşirken, K. Schaffhausen ve Motor Zaporozhye son sıralarda kaldı.

VELUX EHF Şampiyonlar Ligi’nde iki hafta sonunda oyananan 24 maçla birlikte salonlardaki ortalama seyirci sayısı da 4100 olarak hesaplandı.

Maç başına 56.5 gol kaydedilirken, Veszprem’in Sırp yıldızı Momir Ilic 20 golle krallık yarışında zirveyi ele geçirdi. İki maçta 10 gol atan başarılı sağ oyun kurucumuz Ramazan Döne de sıralamada yer alıyor.

Avrupa Hentbol Şampiyonlar Ligi’nin 3. Haftası önümüzdeki hafta yapılacak maçlarla devam edecek. Beşiktaş Mogaz Takımımız, Katalonya deplasmanında 12 Ekim Pazar günü Barcelona’ya konuk olacak.