HABERLER

24.09.2014

GÜNCEL HABERLER

Fikret Orman: ‘Vodafone Arena, çevreci ve akıllı bir stat olacak’

Başkanımız Fikret Orman, ‘Yeşil İş Sürdürülebilir İş Buluşması’ adlı panelde bir konuşma yaptı.

Başkanımız Fikret Orman, Türkiye’nin ilk yeşil ve akıllı stadı olma özelliği taşıyan Vodafone Arena’yı Yeşil İş Sürdürülebilir İş Buluşması Paneli’nde anlattı.
 
Schneider-Electric tarafından Zorlu Plaza Ruffles Hotel’de Murat Sungur’un moderatörlüğünde düzenlenen panelde Başkanımız Fikret Orman konuşmacı olarak yer aldı.
 
Etkinlikte konuklara hitaben bir konuşma yapan Başkanımız Fikret Orman, Vodafone Arena’nın yeşil dostu ve akıllı bir stat olması için 10 milyon doların üzerinde bir yatırım gerçekleştirdiklerinin altını çizdi.
 
Çevre ve kültürel dokuyla bütünleşecek bir stat inşaa ettiklerini dile getiren Orman, şunları söyledi:
 
“Türkiye’de şu anda 24 tane stat inşaatı yapılmaktadır. Vodafone Arena, bu 24 stattan çok farklıdır. Stadımızın akıllı ve yeşil bir stat olması için 10 milyon doların üzerinde yatırım yapmaktayız. Vodafone Arena’yı kendi sermayemiz ile inşa ediyoruz. Stadımız Boğaz’ın kenarında yer almaktadır. Trafiğin yoğun olduğu bir bölgede bulunmaktadır. Mimari ve teknik olarak çevreye uyum sağlayabilecek dokuda bir stat inşa ediyoruz. Çevreci bir stadımız olacak. Güneşten elektirik elde edeceğiz. Yağmur suyunu depolayarak çimlerimizi sulayacağız. Klimalarımız ozon dostu olacak. Kapalı mekanları sürekli taze havayla besleyeceğiz. Kültürel yapıyı bozmadan çevreci ve teknolojik bir stat yapacağız. Yeşil stat sertifikasına sahibiz. Vodafone Arena, aynı zamanda akıllı bir stat olacak. Stadın her alanında yer alacak dijital ekranlarla taraftarlarımız oynanan maç hakkında bilgilere ve diğer maçlardaki bilgilere erişebilecek. Taraftarlarımıza kesintisiz internet hizmeti sunacağız. Güvenlik ya da yangın gibi tüm olası kötü senaryolara karşı da önlemlerimizi almış bulunmaktayız.”
 
“Kurumsallaşma, sürdürülebilirlik için önemli bir kriter. Kurumsal yönetim için insan yetiştirmek temel hedeflerimizden. Kurumsallaşma adına önemli adımlar attık ve atmaya devam ediyoruz. 18 değişik branşta 1800 sporcu ile mücadele ediyoruz. Altyapıya diğer kulüplerden daha çok önem veriyoruz. Kurumsallaşma gereği birçok sponsora sahibiz ve bu sponsorlarla sürekli işbirliği içindeyiz. Vodafone, Beko, Aygaz, RMK Marine, İntegral Forex, Kalde ve Adidas gibi firmalarla sözleşmelerimiz var. Beşiktaş Üniversitesi ve spor lisesi kurmak istiyoruz.”