HABERLER

Nikola Jurcevic Beşiktaş Dergisi’ne Konuştu

Teknik Direktör Yardımcımız Nikola Jurcevic, şimdiye kadar Beşiktaş’ta yaşadıklarını Beşiktaş Dergisi’ne anlattı.

2006 yılından beri Teknik Direktörümüz Slaven Bilic’le beraber çalışan ve onun en büyük yardımcısı olan Nikola Jurcevic, takımımızın bu sezonki performansına dair değerlendirmelerinden Bilic’in cezası nedeniyle takımımızın başında sahaya çıktığı dönemlere kadar her şeyi editörümüz Senem Gülkar’a anlattı. İşte o röportajdan bazı satırbaşları:
 
“Zorluklarla dolu yolda iyi bir başlangıç yaptığımızı düşünüyorum. İlk onbire sağlam oyuncular yerleştirdik. Onların haricinde oyuna sonradan girdiğinde ciddi katkılar yapan oyuncularımız var. Hepsinin antrenmanlardaki performansları, istekleri, motivasyonları gayet iyi. Çoğu maçta iyi bir sistem ortaya koyduğumuzu ve derli toplu oynadığımızı düşünüyorum.”
 
“Slaven gerçekten büyük bir teknik direktör. Futbol bilgisi ve donanımı üst düzeyde. Ayrıca insanlarla doğru ilişkiler kurar ve liderlik vasfı kuvvetlidir. Arkadaş olarak da harika bir insandır. Neredeyse yedi senedir kesintisiz birlikteyiz. Bugüne kadar beni rencide edecek tek bir söz duymamışımdır kendisinden.”
 
“Uzun süre önemli organizasyonlarda futbol oynadım ve birçok deneyim biriktirdim. Dolayısıyla oyuncunun ne düşündüğünü, hangi durumda kendini nasıl hissedeceğini biliyorum. Benim ilişkilerimin temelinde karşılıklı saygı yatar. Oyuncuları uyarmam gerektiğinde bunu onların kişiliğini zedelemeden yapmaya çalışırım.”
 
“Türk oyuncuların, Hırvat oyunculara benzeyen birçok özelliği var. En çok benzeşen tarafları da çok duygusal olmaları. Çok büyük bir tutkuyla oynuyorlar ve duygusal gelgitleri var. Tabii bunun yanı sıra çok yetenekliler ve bu da başlı başına bir avantaj bizim için.”
 
“Oyuncu maç içinde yüksek adrenalinle oynuyor ve Slaven’in o esnada kulübede bulunması takımın psikolojisi için çok önemli. Mutlaka biz de oyunculara yardım etmeye, onları yönlendirmeye ve bilgi vermeye çalıştık ama kabul edelim ki Slaven’in orada olması bambaşka bir etki yaratıyor.”