HABERLER

‘Taraftarlarımızın coşkusu bizi ileri itiyor’

Yavru Kartal Çocuk Kulübü üyelerimiz Eren Eroğlu ve Ece Karataş sordu, futbol takımımızın tecrübeli ismi Uğur Boral yanıtladı.

Ben Eren Eroğlu. 10 yaşındayım. Özel Fen Bilimleri Okulları 5. sınıf öğrencisiyim. En sevdiğim dersler matematik ve beden eğitimi. Büyüyünce kalp cerrahı olmak istiyorum. Takımımızda en sevdiğim futbolcu Manuel Fernandes.
 
Ben Ece Karataş. 10 yaşındayım. Özel Koç ilköğretim Okulu 4. sınıf öğrencisiyim. En sevdiğim dersler matematik ve İngilizce. Büyüyünce ne olacağıma henüz karar vermedim. Takımımızda benim de en sevdiğim futbolcu Fernandes.
 
Biz Yavru Kartal Çocuk Kulübü üyeleri olarak futbolcumuz Uğur Boral’ı BJK
Nevzat Demir Tesisleri’nde ziyaret ettik. Futbolcu abimizle sohbet edip, beraber fotoğraflar çektirdik. Daha sonra röportajımıza başladık. İşte futbolcumuza sorduğumuz sorular ve onun verdiği yanıtlar...
 
Eren Eroğlu: Bize biraz ailenizden ve kendinizden bahseder misiniz?
Üç erkek, iki kız olmak üzere beş kardeşiz. Üç yıldan beri evliyim ve iki kızım var. En çok film izlemeyi seviyorum. Hobilerim arasında kitap okumak da var. Evcimen bir insanım, evde vakit geçirmeyi seviyorum.
 
Ece Karataş: Futbolcu olmasaydınız ne olurdunuz?
Bir dönem bankacılık stajı yapıyordum ancak orada kalmaya değil, futbol oynamaya karar verdim. Kararım bu yönde olmasaydı herhalde bankacı olurdum.
 
Eren Eroğlu: Futbola hangi mevkide oynayarak başladınız?
Hep sol taraftaydım. O zaman 4-4-2 değil 3-5-2 sistemi vardı. Ben de sol kanat olarak oynuyordum.
 
Ece Karataş: Takımda en çok anlaştığınız futbolcular kimler?
Hepsiyle çok iyi anlaşıyorum. Zaten takım içindeki sıcaklık dışardan da görülüyordur. Bu nedenle tek bir isim vermek istemem.
 
Eren Eroğlu: Beşiktaş camiasına girdiğinizde neler yaşadığınız, nasıl karşılandınız?
Buraya gelmek için ve geldiğimde çok heyecanlanmıştım. Ancak buradaki arkadaşlarımın, hocalarımın ve yöneticilerimin gösterdiği sıcaklık o heyecanımı bastırdı ve mutluluğa dönüştürdü.
 
Ece Karataş: Kendinize örnek aldığınız bir futbolcu var mı?
Konuşmalarını, fikirlerini, hareketlerini beğendiğim futbolcular var ama kendime rol-model olarak aldığım özel bir isim yok.
 
Eren Eroğlu: Bu sezon şampiyonluk yarışının nasıl geçeceğini düşünüyorsunuz?
Bence zorlu bir yol olacak. İnsanların sezon başında bize yapıştırdığı bazı etiketlerin öyle olmadığını gösterdiğimiz için mutluyuz. Biz de şampiyonluğun en önemli adaylarından biri olduğumuzu düşünüyoruz. Biz de o yarışın içinde olacağız.
 
Ece Karataş: Avrupa’da hangi takımın sizin futbol yapınıza uygun olduğunu düşünüyorsunuz?
Hangi takımın bana uygun olduğunu hiç düşünmedim ama İspanya Ligi’nin Türk futbolcusuna daha uygun olduğunu düşünüyorum.
 
Eren Eroğlu: Beşiktaş’a bütçeyi sarsmadan tranfer edebileceğin üç futbolcu kimler olurdu?
Bütçeyi sarsmadan dediğine göre Messi’yi söyleyemem (gülüyor). Tabii ki ligimizde oynayan çok kaliteli oyuncular var ama belli bir isim vermeyi uygun görmüyorum.
 
Ece Karataş: Futbol hayatınız bittikten sonraki hedefleriniz neler?
Açıkçası ben hedefini yıllar sonrasını baz alarak oluşturan biri değilim. O günü iyi geçirmeye çalışıyorum. Bugün ne yaptığım önemli. Futbol hayatım bittikten sonraki zamanın şartları ve maddi-manevi durumum ne olursa ona göre hayatımı şekillendiririm.
 
Eren Eroğlu: Beşiktaş taraftarı hakkında ne düşünüyorsunuz?
Camianın içine girince taraftarın coşkusunu daha iyi anladım. Önceden de gözlemlerim vardı ama şimdi daha farklı bakıyorum. Özellikle son bir aydır vermiş oldukları destek ve gösterdikleri coşku bizi ileri doğru itiyor. Umarım bu şekilde devam ederler. Biz de kendi coşkumuzu sürdürürüz.
 
Ece Karataş: Futboldan başka hangi spor dallarıyla ilgileniyorsunuz?
Tenis izlemeyi çok seviyorum. Federer taraftarıyım. Seyir zevki açısından ikinci sırada ise NBA geliyor benim için.
 
Eren Eroğlu: Maç sonlarında her futbolcuya bazı eleştiriler yapılıyor. Size yapıldığında ne hissediyorsunuz?
Tabii ki üzülüyoruz. İnsanlar bizi robot sanıyor. Bazen etten kemikten olduğumuzu unutuyorlar ve eleştirileri ağır olabiliyor. Ne kadar profesyonel olsak da çok üzüldüğümüz, evden çıkamadığımız zamanlar oluyor. Ama hayat devam ediyor. Ülkemizde her şey çok değişken. Haftadan haftaya eleştiriler de değişebiliyor. Bunun bilincinde olduğumuz için yolumuza devam ediyoruz. En az düzeyde etkilenmeye çalışıyoruz.
 
Ece Karataş: Bir müzik aleti çalıyor musunuz?
Daha önce gitar çalmayı denedim ama sabırsız bir yapım olduğu için bıraktım. Tekrardan başlamayı düşünüyorum.
 
Eren Eroğlu: Takımın olmazsa olmazlarından biri Fernandes. Onunla ilgili ne düşünüyorsun?
Manny çok yetenekli bir oyuncu. Takımımızın yıldızı. Oyunumuzu onun üzerinden oynuyoruz. Çok sevdiğim bir kardeşim, arkadaşım. Çok özel ve değerli bir oyuncu bizim için.
 
Eren Eroğlu& Ece Karataş: Teşekkür eder, başarılar dileriz...
 
BEŞİKTAŞ DERGİLERİNE ABONE OLMAK İÇİN TIKLAYINIZ