HABERLER

12.11.2011

BASKETBOL

Mersin B.B:82 Beşiktaş Milangaz:98

Beşiktaş Milangaz Erkek Basketbol Takımımız, ligin 5. haftasında Mersin Büyükşehir Belediyesi'ni mağlup etti.

Namağlup olarak yoluna devam eden Basketbol Takımımız, Beko Basketbol Ligi'nin 5. haftasında Mersin Büyükşehir Belediyesi ile deplasmanda karşı karşıya geliyor.

Karşılaşma rakip takımın basketiyle başladı. Takımımız'ın ilk sayısı Deron Williams'tan geldi. Maçın ilk 3 dakikası geçilirken Zoran Erceg'in üst üste bulduğu sayılar ile takımımız skoru 4-9 yaptı. İlk periyodun bitimine 4 dakika kala Deron Williams'ın attığı 3 sayılık atış ile birlikte takımımız, farkı 7 sayıya çıkardı. Rakibimiz Mersin Büyükşehir Belediyesi üst üste bulduğu sayılar ile farkı 4 sayıya kadar düşürdü. İlk periyodu siyah-beyazlılarımız, bir sayı farkla 24-27 önde tamamladı.
Takımımız ikinci periyoda David Hawkins'in bulduğu sayıyla başladı; ilk bir dakika geçilirken rakibimiz skoru eşitledi 29-29. Takımımız, Deron Williams'ın güzel smaç basketiyle skoru 34-37 yaptı. Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin farkı kapatma çabalarına siyah-beyazlılarımız Zoran Erceg ve Deron Williams'ın başarılı performanslarıyla cevap verdi. İlk yarının bitimine 4 dakika kala skor 36-40 Beşiktaşımız'ın lehineydi. Deron Williams'ın attığı 3 sayılık basket ile takımımız skoru 38-45'e getirdi. İlk yarının sonlarına doğru oyuna ağırlığını koyan ekibimiz farkı 10 sayıya kadar çıkardı. Maçın ilk yarısı 38-51 Beşiktaşımız'ın lehine sonuçlandı.
Üçüncü periyot rakip takımın basketiyle başladı. İlk 3 dakika geçildiğinde sayı kralımız Marcelu Kemp'in üst üste attığı basketlerle skor 42-56 oldu. David Hawkins ve Deron Williams ile arka arkaya 3 sayılık basket bulan ekibimiz farkı 19 sayıya kadar çıkararak skoru 45-64'e getirdi. Üçüncü periyodun bitimine 3 dakika kala Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin farkı kapatma çabalarına siyah-beyazlılarımız Deron Williams'ın sayıyla karşılık vererek skoru 74-54'e getirdi. Beşiktaşımız, üçüncü periyodun bitimine 1 dakika kala Mehmet Yağmur'Un turnike basketiyle ile skoru 63-80 yaptı. Üçüncü periyod takımımızın 65-80 üstünlüğüyle bitti.

Karşılaşmanın son periyodu rakibimizin bulduğu sayıyla başladı. Mükemmel bir performans ortaya koyan yıldızı oyuncumuz Deron Williams'ın bulduğu sayıyla, ekibimiz skoru 66-84 yaptı. Rakibimiz Anthony Grundy'in attığı 3 sayılık basket ile farkı 15 sayıya düşürdü. Maçın bitimine 4 dakika kala başarılı bir performans sergileyen oyuncumuz David Hawkins skoru 69-86 yaptı. Maçın bitimine 3 dakika kala Zoran Erceg'in turnike basketi ile skor 73-90'a geldi. Sayı kralımımız Marcelus Kemp'in bulduğu sayıyla birlikte skor 82-98'e geldi ve karşılaşma bu skorla sonuçlandı.

Beşiktaş Milangaz Basketbol Takımımız, elde ettiği bu skorla Beko Basketbol Ligi'nde namağlup ünvanını korumuş oldu. Takımımız'ın en skorer oyuncusu 28 sayıyla Deron Williams olurken, onu 18'er sayıyla Zoran Erceg ve David Hawkins takip etti.