HABERLER

13.11.2011

BASKETBOL

Beşiktaş:77 Ceyhan Bld.:79

Beşiktaş Kadın Basketbol Takımımız, ligin 4. haftasında Ceyhan Belediyesi'ne uzatmada 79-77 mağlup oldu.

Beşiktaş Milangaz Arena’da oynanan karşılaşmaya ekibimiz, Jokic, Yasemin Horasan, İlona, Vandersloot, Tuğba beşi ile çıktı.
Karşılaşmanın ilk dakikasında sayı üretmekte zorluk çeken ekibimiz, 4-0 geriye düştü. Alınan moladan sonra toparlanan siyah-beyazlılarımız, karşılaşmadaki ilk sayısını Yasemin’in iki sayılık basketi ile buldu. Bu sayıdan sonra daha kontrollü bir oyun sergileyen takımımız, ilk çeyreğin bitimine 4 dakika kala Vandersloot’un ard arda basketleri ile rakibi karşısında 17-13 üstünlük sağladı. Çeyreğin sonlarına doğru hücumlardan eli boş dönen ekibimiz, ilk çeyreği 22-21 geride bitirdi.
İkinci çeyreğe iki takımda karşılıklı bulduğu sayılar ile başladı. Bu çeyrekte iki takım da başa baş bir mücadele sergiledi ve ilk yarının bitimine 4 dakika kala 29-29 eşitlik sağlandı. Çeyreğin bitimine 3.30 dakika kala Korel Engin’in sayısı ile ekibimiz 31-29 öne geçti. İlk çeyrekte olduğu gibi ikinci çeyreğin sonralarında da istediği hücumları yapamayan ekibimiz, rakibinin sayı bulmasını engelleyemedi ve siyah-beyazlılarımız ilk yarıyı 38-35 geride tamamladı.
Karşılaşmanın ikinci yarısına ekibimiz, İlona, Tuğba, Yasemin, Korel, Vandersloot beşi çıktı. 3. çeyrek rakip takımın basketi ile başladı. Ekibimiz çeyreğin ilk dakikalarında sayı bulmakta zorluk çekti ve rakibinin farkı açmasını engelleyemedi. Bu dakikalarda koç Sandro Orlando’nun oyuncu değişiklikleri ile oyuna müdahale etmesi dikkat çekti. 3. çeyreğin bitimine 3.15 dakika kala Vandersloot’un iki sayılık basketi ve yapılan faul sonucunda doğan serbest atışı sayıya çevirmesiyle ekibimiz rakibi arasındaki farkı 4’e indirdi. Çeyrek sonlarında sayı bulmakta zorlanan siyah-beyazlılarımız bu çeyrekte de aynı sıkıntıyı çekti ve 3. çeyrek rakip takımın 57-49 üstünlüğü ile sonuçlandı.

Karşılaşmanın son bölümüne hızlı başlayan siyah-beyazlılarımız, çeyreğin başında yaptığı sıkı savunması ile rakibinin sayı bulma çabalarını sonuçsuz bıraktı ve çeyreğin ilk üç dakikasında rakibinin sayı bulasını engelleyen ekibimiz, aradaki  farkı 1 sayıya kadar indirdi. Siyah-beyazlılarımız bitime 5.40 dakika kala Vandersloot’un içeri girerek turnikeden bulduğu sayı ile rakibi karşısında 58-57 öne geçti. İlk beş dakikada rakibinin sayı bulmasını engelleyen ekibimiz, Yasemin’in basketi ile aradaki farkı üç sayıya çıkardı. Bitime dört dakika kala Ceyhan Bld. bulduğu iki sayılık basket ile 61-60 öne geçti. İki takımda son dakikalarda muhteşem bir mücadele sergiliyor. Bitime 2 dakika kala Tuğba’nın bulduğu basket ile skor 62-62’ye geldi. Bu dakikalarda Yasemin Horasan’ın muhteşem performansı gözlerden kaçmadı ve Yasemin’in ard arda bulduğu sayılar ile ekibimiz 66-64 öne geçti. Son dakikada rakibi karşısında muhteşem bir savunma sergileyen ekibimiz, rakibinin sayı bulmasını engelledi. Bitime 9 saniye kala Vandersloot kullandığı iki serbets atışıda sayıya çevirdi. Rakibin son hücumunda ribaund mücadelesini kaybeden ekibimiz, Ceyhan Belediyesi’nin sayı bulmasını engelleyemedi ve karşılaşmanın normal süresi 68-68 sonuçlandı.

Uzatma bölümünün ilk dakikasında iki takımda sayı üretemedi. Uzatma periyodunda savunma ribaundlarını almakta zorluk çeken ekibimiz, bitime 2.30 dakika kala rakibinin 73-70 öne geçmesini engelleyemedi. Bitime 30 saniye kala rakibini hatalı yürümeye zorlayan Yasemin Horasan topu ekibimize kazandırdı. Son hücum şansında basketi bulan Ceyhan Belediyesi skoru 79-77 yaptı ve karşılaşmayı ekibimiz 79-77 kaybetti.
Ekibimize en skorer oyuncu 27 sayı ile Vandersloot olurken, Yasemin Horasan 18 sayı ile oynadı.