HABERLER

19.05.2001

En güzel hediye

19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı, tüm Beşiktaş Camiası’na ve tüm Türkiye’ye kutlu olsun.

Vala Somalı’nin “Beşiktaş Spor Tarihi”, Gürel Yurttaş’ın “Beşiktaş’ın Şanlı Tarihi” gibi kaynaklar, 19 Gençlik ve Spor Bayramı’nın, Beşiktaş’ın Türk gençliğine hediyesi olduğunu yazar.
Beşiktaş tarihçilerine göre, bu onur, Beşiktaş Jimnastik Kulübü’nün 1935 yılında aldığı bir karara dayanır. Ulu Önder’in sporu ve sporcuyu sevmesinden yola çıkan Kulüp, adına spor müsabakalari yapmanın doğru olacağına karar vermiş ve Fenerbahçe ve Galatasaray’ın da katılımıyla 24 Mayıs 1935’te Fenerbahçe Stadı’nda “Atatürk Günü”nün düzenlenmesine önayak olmuştur. “Atatürk Günü”nün gelenekselleşmesini düşünen ve dile getiren de yine Beşiktaş Jimnastik Kulübü’dür. Ankara’da toplanan Spor Kongresi’nde söz alan Beşiktaş Jimnastik Kulübü’nden Ahmet Fetgeri, şu sözleriyle tarihe geçmiştir: “Atatürk Günü’nün tüm Türk gençliğine maledilmesi için 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı adı altında her yıl yapılmasını teklif ediyoruz.” Kaynaklar, bu konuşmanın ardından konunun Atatürk’e açıldığını yazar. Ulu Önder’in de onayıyla 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nın kutlanmaya başlanır. İşte bu nedenle 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı, Beşiktaşlılar için daha farklı, daha yoğun duygularla yüklü bir anlam ifade eder. Her 19 Mayıs günü, Beşiktaşlı olmanın gururunun üstüne, bu tarihi ilişkinin onuru ve sorumluluk bilinci eklenir. Bu bilinç, Beşiktaş’ın ve tüm Türk gençliğinin parlak geleceğine dair bir sigortadır. Ne mutlu ki bizler Beşiktaşlıyız, ne mutlu ki bu şeref tablosunun bir parçasıyız. 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı, tüm Beşiktaş Camiası’na ve tüm Türkiye’ye kutlu olsun. Saygı ve sevgilerimle, Serdar Bilgili “Sağlam kafa, sağlam vücutta bulunur”
M. Kemal Atatürk Ulu Önder, bu sözleri sarfettiğinde, bu ülkenin en çok ihtiyaç duyduğu değerin, öğrenen, araştıran, analiz eden, gelişmeye açık, vizyon sahibi genç beyinler olduğunu çok iyi biliyordu.

Diğer Haberler