HABERLER

26.09.2022

FUTBOL

Futbolcularımız Tayyip Talha Sanuç ile Emrecan Uzunhan’dan Açıklamalar

Futbolcularımız Tayyip Talha Sanuç ile Emrecan Uzunhan, BJK Nevzat Demir Tesisleri’nde basın toplantısı düzenledi.

Beşiktaş’ta olmaktan, katkı sağlamaktan çok mutlu olduğunu ifade eden Emrecan Uzunhan’ın açıklamaları şöyle:

“İki aydır adapte olmaya çalışıyorum. Başarılı da olduğumu düşünüyorum. Forma şansı geldiğinde forma giyip takıma katkı sağlayacağım. Buraya geldiğimde farklı bir sistem vardı. Ancak dörtlüye döndük iki stoper oynayabiliyor. Benim hayalim olan yerden gelen bir oyuncunun arkasında bekliyorum. Bence Romain Saiss ligimizin en iyi stoperi. Genç bir oyuncuyum gelişimim devam ediyor. Saiss’in neler yaptığını gözlemleyeme çalışıyorum. Onun arkasında bekleyeceğim, forma şansı gelirse eksikliğini hissettirmemeye çalışacağım. Bir şey sorduğumda mütevazi bir şekilde bunu neden böyle yaptığını anlatıyor. Kendimi onun arkasında beklediğim için şanslı hissediyorum.

Geçmişe baktığımızda, geçmişteki stoperlerle bugünkü stoperlerden beklenti farkı var. Güncellenen oyunda ben bir teknik adam olsam bir sol ayak ve bir sağ ayaklı stoperi tercih ederdim. Ben sol ayaklı bir oyuncuyum. Dünyada da ülkemizde de ender rastlanılan bir şey. Sol ayak ile oyuna çıktığımda kendimi daha rahat hissediyorum. Ancak sağ tarafta da oynayabileceğimi düşünüyorum. Bulunduğum takımlarda sol ayaklı tek stoper bendim. Buraya geldiğimde yeni bir tecrübe oldu. Corendon Alanyaspor maçına gelecek olursak orada talihsiz bir durum yaşandı. Ben kararın doğru olduğunu düşünmüyorum. Benim de pozisyonda öncelemem gereken bir şey olduğunu biliyorum. Özeleştirimi yaptım. Beşiktaş’ta oynuyorsak bu anlamda bundan tecrübe edindim ve arkada bıraktım. Bir daha böyle bir şey yaşamayacağımı umuyorum.

İstanbulspor’dan geldim orası da büyük bir camia. Çok çok çok büyük bir kulübe geldiğimin ilk günden beri farkındayım. Buraya layık olmak için kendimi geliştirmeye ve hem saha içinde hem saha dışında Beşiktaş’a layık olmaya çalışıyorum. Beşiktaşlı olunca bazı şeyler zorunlu olarak değişiyor. İnsanların tanıdığı biri oluyorsunuz. Buna göre de hayatımı güncelledim. Sadece kendimi değil kulübü de temsil ediyorum. Hareketlerime dikkat ediyorum.

Öğrenciliğime gelecek olursak. Bir sene online eğitim aldım. Antrenmanlar ve maçlardan dolayı okula gidemiyorum. Bir sene dondurmak istiyorum. Ancak bitirmeyi de düşünüyorum.

Hocamız tam da büyük bir takımın oynaması gerektiği gibi oynatıyor. Sahanın her yerinde yüksek pres isteyen bir hoca. Buna paralel olarak da idmanlarımız çok tempolu geçiyor. Bu sitemin bazı zorlukları da var. Fiziksel olarak çok üst düzey olmanızı talep ediyor. Bir genç oyuncu olarak buradayım. Eğer bir genç oyuncu gelişmek istiyorsa kesinlikle burada gelişir. Çok fazla mesai harcanıyor. Gerek analizlerle gerek antrenmanlarla ben gayet iyi olduğunu düşünüyorum.

Avrupa’nın genç olarak nitelendirdiği ile bizim genç oyuncu skalamız farklı. Bizim de genç oyuncular olarak özeleştiri yapmamız gerekiyor. Buralar büyük sahneler. Buralara çıktığımız zaman mental olarak fiziksel olarak kendimizi hazır tutarsak buralarda performans sergileyebiliriz. Avrupa’ya giden oyuncular, ligde süre bulan oyuncular göz önünde bulundurulduğunda olumlu yönde bir ilerleyiş var. Ancak daha iyi olmamız gerekiyor. Avrupa’yı baz alırsak onların bayağı bir gerisindeyiz. Ama bu farkın kapanacağına inanıyorum.

Buralarda oynayıp da A Milli Takım hayali kurmayan hiçbir oyuncu yoktur. Bence Tayyip ile beraber Beşiktaş’a faydalı olursak milli takımında kapısı bize ardına kadar açılacaktır. O formayı giydiğimizde de terimizin son damlasına kadar savaşacağımıza da en ufak bir şüphem yok. Umarım kısmet olur biz de o formayı giyeriz.

Tayyip’e katılıyorum. Sezonun ilerleyen bir kısmındayız. Bizim bütün konsantrasyonumuz Beşiktaş ve Beşiktaş’ın şampiyonluğu. Her futbolcunun tabi ki hayali vardır. Biz zaten hayallerimizden birini yaşıyoruz. Umarım çok başarılı oluruz şampiyonluklar yaşarız. Ve Beşiktaş’ın menfaatleri doğrultusunda Avrupa’ya gideriz.

Ligin en iyi ön hattına sahip bir takımız. Herkes gerçekten çok etkili oyuncu, çok farklı özellikleri var. Wout Weghorst gibi bir oyuncuyla oynamak size çok şey katıyor. Bir yerden durdursanız bir yerden mutlaka şans buluyor. Çok hareketli çok fazla özverili. Enerjisinin son damlasına kadar mücadele ediyor.

Ben şöyle bir mantaliteye sahibim. Ligin en iyi ön hattına karşı ben de performans gösterirsem bu ligdeki her oyuncuya karşı performans gösteririm.”

Takıma katılalı uzun bir süre olmadığını ve doğru adreste olduğunun altını çizen Tayyip Talha Sanuç sözlerine şöyle devam etti:

“Adaptasyon sürecini çok kısa bir sürede atlattım. Takımımızda ortam adaptasyon sürecimi hızlandırdı. Bu aileye katıldığım için çok mutluyum. Bu büyük kulübe inşallah en iyi şekilde hizmet edeceğiz.

Benim transfer sürecimin son 24 saati çok hareketli geçti. Bu durumu Adana Demirspor Başkanı yönetiyordu. Açıkçası ben dışındaydım. Benim için en iyi sonucu yöneteceğini biliyordum. Ona çok teşekkür ediyorum. Geldikten sonra da en iyi en doğru yere geldiğimin farkına vardım. Çok mutluyum.

Takıma dediğim gibi katılalı kısa bir süre oldu. Her gün ne kadar büyük bir camiaya katıldığımın daha da farkına varıyorum. Şimdi önümüzde çok önemli bir maç var. Buraya geldiğimde dediğim gibi tek motivasyonum, tek odağım şampiyonluk üzerine. İnşallah bu kulübe en iyi şekilde hizmet edip şampiyonluk yaşarız. Derbilerin ne kadar önemli olduğunun farkındayız. Çalışmalarımızı bu yönde sürdürüyoruz. Hocamız ile birlikte gelişimimize katkısı olan çok iyi antrenmanlar yapıyoruz. Umarım derbide en iyi sonucu alırız. Geride bıraktığımız iki kötü sonucu derbide telafi edeceğiz.

Takıma katılmadan önce bu oyun sistemini izledim ve iyi bir şekilde anladım. Dışarıdan izlediğinizde de takımın ne kadar yüksek tempolu coşkulu oynadığını görebiliyorsunuz. Hocanın saha kenarındaki hareketleri bile bize bunu en iyi şekilde anlatıyor. Geldiğimde antrenmanlarda bunu çok iyi anladım. Kendimi de bu oyun sistemine çok uygun görüyorum. Bir büyük takımın gerçekten böyle oynaması gerekiyor. Bizde bunu en iyi şekilde yapacak kaliteye sahibiz. Antrenmanlarda bunun fazlasını yapıyoruz. Hocamız bizi oynamamız gerektiği gibi oynatıyor. Benimle çok iyi ilgileniyor. Bu konuda ona çok teşekkür ediyorum. Adapte olmamın en büyük etkenlerinden biri de bu. Hocamız ile çok gelişeceğimize onun bize çok katkısı olacağına inanıyorum.

Avrupa’da yaş sınırının çok düştüğünü görebiliyoruz. 16-17 yaşında futbolcular çok daha fazla süre alıyor. Ülkemizde de bunu çok daha fazla görmek isterim. Milli takım için, ülke futbolunun gelişimi için daha fazla genç futbolcunun oynatılması herkese daha fazla katkı sağlayacaktır.

Her Türk futbolcunun hayalidir milli takımda oynamak. Benim de en büyük hedefim A Milli formayı giymek. Açıkçası sıramı bekliyorum. Sıram geldiğinde en iyi şekilde değerlendirmeye çalışacağım. Umarım en kısa zamanda A Milli formayı giyip bu gururu yaşarım.

Tabii ki her futbolcu Avrupa’da forma giymek ister. Ancak dediğim gibi tek konsantrasyonum Beşiktaş’ın şampiyonluğu üzerine. Doğru zamanda doğru şekilde Avrupa’ya gitme zamanı var. Doğru yere gitmek gerekiyor. Daha önce birçok örnekleri var. Kısa sürede Türkiye’ye dönen birçok futbolcu var. Bu yüzden tabi ki Avrupa’da bir gün forma giymek isterim. Hedeflerim arasında İngiltere’de, İtalya’da forma giymek vardı ancak şu an tek odağım Beşiktaş’ta şampiyonluk yaşamak.

Duran topla ilgili zaten hocamızla fazlasıyla çalışmalarımızı yapıyoruz. Takımımızda da çok kaliteli duran top kullanan futbolcularımız var. Her maçtan önce rakibe göre de analizlerini yapıyoruz. Ben de bu konuya önem veriyorum. Bir stoper için duran toptan gol atmak çok önemli. İnşallah daha çok forma şansı buldukça ben de takımıma katkı sağlarım.”