HABERLER

26.04.2022

GÜNCEL HABERLER

Geleneksel İftar Buluşması Vodafone Park’ta Gerçekleşti

Başkanımız Ahmet Nur Çebi ve Yönetim Kurulu Üyelerimiz, Vodafone Park’ta düzenlenen iftar yemeğinde; Kulübümüzün kurullarının başkan ve üyeleri, yönetim kurulu eski üyelerimiz, kurullarımızın eski üyeleri, sponsorlarımızın temsilcileri, spor kulüplerinin başkan ve yöneticileri, yargı mensupları, iş insanları, Beşiktaşlı sanatçılar ve medya mensuplarıyla bir araya geldi.

Çebi, sıcak bir ortamda gerçekleşen iftarda konuklara hitaben yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“İslam alemi için bizler için Ramazan ayı çok önemlidir. Ramazan ayı, kardeşliğin ve birlikteliğin daha da arttığı bir zaman dilimidir. Senede bir aydır ama doya doya yaşarsak, kıymetini ve değerini anlayabileceğimiz iftar sofraları, dostluklar ve sohbetler her birimizin on bir ayda çektiği sıkıntıları unutturabilecek kadar manevi değeri yüksek bir aydır.

Önümüzde bayram var, hepinizin bayramı şimdiden hayırlı uğurlu olsun. Allah nicelerine sağlıkla sıhhatle sevdiklerimizle ulaşmayı nasip etsin. 1 Mayıs’ta işçilerin alın teri dökenlerin bayramı var. Ayın ikisinde Ramazan Bayramı var. Daha sonra çok kıymetli annelerimizin, kıymetli kadınlarımızın günü var. En kıymetlisi 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı var. Çok güzel günlerin bir araya geldiği umarım sıkıntılarımızın hafifleyeceği bir mayıs ayını Allah bize nasip eder.

Özellikle belirtmek istediğim bir husus da Türk futbolunun çok zorlu bir süreçten geçmesi, futbolumuzda sıkıntılı hadiselerin yaşanmasıdır. Bu sürecin kısa bir sürede sonuçlanmasını bekliyorum. Çünkü futbol, özellikle futbol ve spor çok önemli. Bu süreci yaşarken insanlar futbolun sağlıklı yönetildiğinden emin olmak istiyorlar. Umarız içinde yaşadığımız bu sıkıntılar çok kısa bir sürede son bulur. Maçları seyrederken adaletin ve vicdanın hakim olduğu bir süreci umarım herkes yaşar.

Çocuklarımızdan sağlıklı bir şekilde gelişmeleri ve kötü alışkanlıklardan uzak durmaları için spor yapmalarını istiyoruz. Bu nedenle sadece futbolun değil diğer amatör branşların da desteklenmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu konuda her şeyi devletten beklemek yerine spor kulüplerine önemli vazifeler düştüğüne inanıyorum.

Kulüplerde başkanlık görevine gelen her kimse bir önceki yönetimden aldığı yapıyla ilgili olarak şikayette bulunuyor. Allah’tan, aldığımızdan daha ferah ve refah içinde bir yapı bırakmayı nasip etmesini diliyorum.

Çıkan bir spor yasası var. Bazı yerleri çok sıkıntılı ve sağlıksız bulsak da genel anlamıyla Türk sporuna, Türk futboluna çok katkısı olabilecek bir yasa olduğunu burada ifade etmek istiyorum. Yasada bulunan bazı aksaklıkların kısa bir sürede düzeltileceğini ümit ediyorum. İnşallah öyle olur.

Hepinize içtenlikle teşekkür etmek istiyorum. Türk milletinin birlik ve beraberliğinin çok önemli olduğunu, Türkiye Cumhuriyeti’nde yaşayan her bireyin bu cumhuriyet için gerekirse canını vermesi gerektiğini, gelecek nesiller çocuklarımız için bunun çok önemli olduğunu vurgulamak istiyorum. Hepinize tekrar teşekkür ediyorum. Beşiktaş olarak Türk futboluna her zaman en iyi şekilde hizmet etmeye aday olduğumuzu buradan taahhüt ve beyan ettiğimizi söylemek istiyorum. Allah’a emanet olun.”

Başkanımız Ahmet Nur Çebi, konuşmasının ardından konuklarla sohbet etti ve hatıra fotoğrafı çektirdi.