HABERLER

12.04.2022

GÜNCEL HABERLER

Beşiktaş Futbol A.Ş. Genel Müdürümüz ve Sportif Direktörümüz Ceyhun Kazancı'dan Açıklamalar

Beşiktaş Futbol A.Ş. Genel Müdürümüz ve Sportif Direktörümüz Ceyhun Kazancı, BJK Nevzat Demir Tesisleri’nde Beşiktaşımızın gündemine dair açıklamalarda bulundu.

Kazancı’nın açıklamalarından detaylar şöyle:

“Yeni bir dönemdeyiz, yeni bir hocamız var. Yeni bir sistem ve anlayışla çıktığımız iki maçta dört puan elde ettik. Kalan maçlarda en iyi skorları elde ederek ligi en iyi noktada tamamlamak istiyoruz. Gelecek sezon bizim adımıza çok kritik olacak. Beşiktaş arması her zaman şampiyonluğa oynar.

Hem üreten hem de yarışan bir takım yaratmak adına uzun süre önce kolları sıvadık. Detaylı araştırmalar yapıyoruz. Futbol ekonomisi farklı yerlere gitti. Yüksek kur ve yayın ihalesi belirsizliği bütçe yapma konusunda elimizi zorluyor. Başarılı olabilecek bir kadro kurma hedefiyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Havalimanı transferlerinden ziyade saha içinde performans alabileceğimiz ve sonrasında maddi gelir elde edebileceğimiz oyuncuları takıma kazandırmak istiyoruz. Çarkı döndürmek çok önemli. Sezon başından beri hem bu yaz hem de gelecek yaz için çalışıyoruz.

Futbol Akademimizle ilgili birtakım çalışmalarımız var. A takıma aldıgımız bazı genç sporcularımız var. Demir Ege Tıknaz kardeşimize de geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Demir Ege Tıknaz, değerli bir sporcumuz. En kısa sürede daha iyi bir şekilde sahalara döneceğine inanıyorum.

Sergen Yalçın zamanında temelleri atılan, Mehmet Ekşi ile Önder Karaveli’nin önderliğinde başlayan altyapımızdan oyuncu çıkarma projemiz devam ediyor. Beşiktaş’ın DNA’sında üretmek vardır. Amacımız altyapımızdan yetişen oyuncuları kulübümüzün bayrak oyuncuları haline getirmek.

Altyapıda zemin sorunu var. Bu konulara da eğilmiş durumdayız. Altyapımızın çalışmalarını ve maçlarını oynadığı sahaları iyileştirmiş olacağız. Yeni yetenekleri altyapımıza kazandıracağız.

Geliştirmek, yetiştirmek çok önemli. Sadece Türk oyuncu değil, yabancı oyuncu seçerken de bu gözle bakıyoruz. Son durağı Türkiye olan oyuncuları değil, saha içinde katkı verecek, sonrasında da maddi gelir elde edebileceğimiz oyunculara odaklanıyoruz.

Hocamızla görüş alışverişimiz devam ediyor. Onun oyun sistemine uygun oyuncuları bulmak için çalışıyoruz. Yapacağımız doğru hamlelerle şampiyonluğun en büyük adayı olacak Beşiktaş’ı yaratmak için çabalıyoruz.

Takımımızda sezon sonu sözleşmesi sona erecek oyuncular var. Hocamızın vereceği rapor doğrultusunda yollarımızı ayıracağımız veya yeni sözleşme görüşmelerine başlayacağımız oyuncuları belirlemiş olacağız. Denk bütçe mantığıyla hareket ediyoruz. Maddi anlamda kulübümüze uygun olan oyuncularla yolumuza devam edeceğiz.

İşin bilim ve sistem tarafı çok önemli. Sürdürülebilir başarı için kulübün dünya standartlarına gelmesi lazım. Birtakım yazılım ve donanım yatırımları yapmaya başladık. Büyük takımların aynı çalışmaları yaptıklarını görüyoruz. Futbolcu izleme işi çok değişti. Artık oyuncular farklı parametreler kullanılarak takip ediliyor. Bu konuyla ilgili gerekli yatırımları yapıyoruz.

Yeni sezon için ilk transferimiz Gedson Fernandes’di. Kendisi hem yıldız bir oyuncu hem de sonrasında maddi gelir elde edebileceğimz bir isim. Fernandes gibi oyuncuları önümüzdeki dönemde kadromuza katmayı istiyoruz. Kendi yıldızlarımızı üreteceğiz. Yaz aylarına en doğru kadroyla girebilmek adına çalışmalarımızda sona yaklaşmış durumdayız. Hocamızın sistemine ve kulübümüzün maddi durumuna uygun, sonrasında maddi gelir elde edebileceğimiz oyuncuların listesini hazırladık. Hocamızla bu konuda görüş alışverişinde bulunuyoruz.

Teknik direktörlük yapmak gibi bir kariyer planım yok. İşimi en iyi şekilde yapmaya çalışıyorum. Sportif Direktörlüğün tanımı ülkemizde doğru bir şekilde yapılmıyor. Teknik Direktörlük ve Sportif Direktörlük, farklı tanımları olan iki farklı iş. Beşiktaş iyi olsun, Beşiktaşlılar mutlu olsun. Bunun için var gücümüzle çalışıyoruz.

Hedefimiz Avrupa’da yer almak. Yeni sezonun ilk çalışmasına hazır bir kadroyla başlamak istiyoruz. Transfer sayımızın beş ile yedi arasında değişeceğini düşünüyorum. Bazı fırsat transferleri olabilir. Kadromuzdaki oyunculara cazip teklifler gelebilir. Mayıs ayı içinde takımın iskeletini belirlemiş olmak istiyoruz.

Atiba bizim simge oyuncularımızdan biri. Atiba çok önemli bir karakter. Kendisiyle detaylı bir görüşme henüz yapmadık. Hocamızın raporu doğrultusunda değerlendirme yapacağız. Atiba önümüzdeki dönemde teknik heyetimizde yer alabilir, neden olmasın?

Sahada üç Türk oyuncu olmasıyla dört Türk oyuncu olması arasında büyük fark var. Sağlıklı bir planlama yapabilmemiz için bunun netleşmesi lazım.

Önder Karaveli, şu anda kulübümüzün bünyesinde çalışmalarını sürdürüyor. Kendisinin görevi, Altyapı Koordinasyon Antrenörlüğü. Karaveli, kiralık oyuncularımızın durumunu takip ediyor ve raporluyor, U-19 Akademi Takımımızda bulunan oyunculardan hangilerinin A takıma dahil edilebileceği konularında raporlar hazırlıyor. Hiçbir oyuncumuzu kiralık gittiler diye sonsuzluğa terk etmedik, hepsinin gelişimlerini yakından takip ediyoruz.

Önder Karaveli, Futbol A Takımımızın teknik direktörlüğünü yaparken başarılı bir performans gösterdi. Kendisiyle sezon sonuna kadar devam etmek isterdik. Beşiktaş’a faydalı olamayacağını düşünen Karaveli görevinden ayrıldı. Önder hocanın performansı tatmin ediciydi. Hak ettiğinden fazla eleştiri aldı.

Sergen Yalçın, Beşiktaş’ı çok seven bir karakter. Sergen hoca, projemizin en önemli taşlarından biriydi. Ersin ve Rıdvan’ın bünyemize kazandırılmasında rol oynadı. Önder hocamızın kulübümüzde görev almasında ön ayak oldu. Sergen Yalçın, Beşiktaş’ın en önemli ikonudur.

Sergen hocanın burada görevine devam edememesine ben sebep olmuşum gibi görüşler geliyor. Bu çok üzücü. Kendisiyle olan yakın ilişkimi bilen biliyor. Yardımcılarıyla sıkı diyaloğumuz devam ediyor. Keşke Sergen Yalçın projemizin merkezinde olmaya devam etseydi. Hocamız, Beşiktaş’a faydalı olamayacağını düşündüğü için görevinden ayrıldı. Sergen hoca da Önder hoca da Beşiktaş’ı çok seviyorlar. Kulübe zarar verdiğimizi düşündüğümüz anda bu koltuklardan ayrılırız.

Ersin ve Rıdvan çok değerli oyuncularımız. Büyük rağbet görüyorlar. Kendilerine teklifler gelecektir. Hayali olan oyuncuların yollarını açmak bizim borcumuz. Yerlerine yenilerini eklemeliyiz. Ersin ve Rıdvan iyi Beşiktaşlılar. Gönlüm burada kalmalarından yana. Onları ve bizi mutlu eden teklifler olacak mı göreceğiz. Düzenli şekilde oyuncularımızla görüşüyoruz. Ortada sorun olan hiçbir oyuncumuz yok.

Menajerlerden gelen tavsiyeler doğrultusunda hızlıca karar almak yerine uzun süreli araştırmalar sonucunda isimleri belirliyoruz. Sahadaki tüm pozisyonlar için çalışmalar yapıyoruz. Güçlü bir data havuzumuz var.

Valérien Ismaël ile ilgili eleştiriler vardı. İki maç sonunda eleştirilerin yersiz olduğunu gördük. Bu kez de yoğun takdir olduğunu görüyoruz. Ne fazla eleştiri ne de fazla takdir doğru değil. Hocanın takımla ve taraftarla bütünleşmiş olması güzel. Doğru bir figür bulduğumuzu düşünüyorum.

Çok fazla oyuncunun sözleşmesi biteceği için her türlü planlamayı yapabilecek durumdayız. Birçok farklı oyun anlayışına sahip hocalarla görüştük. Görüştüğümüz isimlerin ortak noktaları, akademik geçmişe sahip olmaları. Antrenman bilimi ve taktiğe önem veren hocalara yoğunlaştık. Valérien Ismaël’in üç dil bilmesi, yabancı oyuncularla kendi dillerinde konuşabiliyor olması çok önemli. Hoca son derece disiplinli ve iş ahlakına sahip. Birçok hocanın niyeti sezon sonunda gelmekti. Hal böyle olunca birçok hoca listeden elendi. Valérien Ismaël, son sekiz hafta takımın başında olmasının kendisi için iyi olacağını düşündü. Ne mutlu ki şu anda aramızda.

Valérien Ismaël’le farklı konularda görüştük. Planlarını dinledik, vizyonumuzu anlattık ve taraftarlarımızın beklentisini ifade ettik. Hocamızın önemsediği kriterler var. Kendisi bizden kriterlerine uyan oyuncuların takımda kalmasını istedi. Denk bütçe konusunu bizim gibi önemsiyor.

Larin’le yazdan beri görüşmeler devam ediyor. Maddi olarak ortak bir noktada buluşma ihtimali var. Hocanın raporunu da beklemek lazım. Kendisinden vazgeçilme durumu yok.

Önümüzdeki dönem, 25 milyon avronun altına düşen bir maaş bütçemiz olacak. Bu küçülme değil, doğru platforma gelmedir. Ülkemizde Avrupa’nın üzerinde maaşlar ödendiğini söyleyebilirim. Biz para vermezsek Türkiye’ye oyuncu gelmez algısı yanlıştır. Burayı basamak olarak gören oyuncuları takıma kazandıracağız.

Abdullah Aydın raporlanan oyuncularımızdan birisi. Umarım iyi perfromansını sürdürür. Kiralayacağımız oyuncuları satın alma opsiyonuyla takıma katmak niyetindeyiz.

Batshuayi ve Pjanic ile ilgili net bir karar yok. Her ikisi için girişimler olabilir. Belirleyici faktör hocanın raporu olacak. Teixeira ile yol ayırma durumu yok. Bazı takımlar sordu, kulübün menfaati doğrultusunda sezon sonunda bakılır.

Talisca takımında mutlu olduğunu ve uzun yıllar orada kalmak istediğini söyledi. Hal öyleyken şu an için gündemimizde bulunmuyor. Sörloth için kiralık olarak formasını giydiği kulüp opsiyon kullanır mı asıl kulübünün tutumu ne olur mayıs ayı içinde netleşir. Aboubakar gündemimizde olan bir oyuncu değil.”