HABERLER

05.03.2022

GÜNCEL HABERLER

Başkanımız Ahmet Nur Çebi’nin Divan Kurulu Toplantısı'ndaki Konuşması

Başkanımız Ahmet Nur Çebi, Divan Kurulumuzun 2022 Yılı 1. Olağan Toplantısı’nda Divan Kurulu Üyelerimize seslendi.

Çebi’nin konuşması şöyle:

“Beşiktaşımızın 119. kuruluş yıl dönümü hayırlı uğurlu olsun. Divan Kurulumuzun yeni üyelerini tebrik ediyor, kendilerinden aktif olmalarını rica ediyorum. Yeni yüzler, bizlere cesaret ve güç verecektir.

Vefat eden Necip Sever kardeşim ile Şafak Mahmutyazıcıoğlu’nun yanı sıra hayatını kaybeden Beşiktaşlılara Allah’tan rahmet diliyorum.

Tüzüğümüzü yenilememiz lazım. Tüzük artık bize hitap etmiyor. Yapılan tüzük tadil çalışmalarında emeği bulunanlara teşekkür ediyorum. Bu konuyla ilgili olarak bir çalıştay yapılabilir. Ayrıca taslak tüzük bir süre askıda kalır, itirazlar alınır.

Net borcumuz 3.9 milyar lira. Kasanızda olanı borcunuza mahsup etmediğiniz zaman borcunuz daha yüksek oluyor. Beklediğimiz hak edilmiş gelirlerimiz var. Göreve geldiğimizde borcumuz 3.3 milyar liraydı. Çekmece altına koyulmuş bazı konular vardı. 600 milyon lira faiz ödüyoruz. Faizle nasıl başa çıkacağımızı düşünmeliyiz. Gelirimiz 600-700 milyon, faiz borcumuz 600-700 milyon. Bugüne kadar birçok sorun çözdük. Gelecekle ilgili atılım yapmak istiyoruz ama icra memurları kapıda beklerken, futbolcular alacakları için ihtarname çekerken istediklerimizi yapamıyoruz. Çok şükür büyük bir kısmını hallettik. Bizden önce hiçbir şey yapılmamış. Her şey önümüze geldi. Biz bu durumu bilerek göreve geldik. Sorunları çözmeye çalışıyoruz. Her şeyin bir an evvel çözülmesini istiyorlar ve çözülmeyecek algısı yaratıyorlar. Her konunun takipçisiyiz.

Bizden önce futbolcularla yapılmış ağır sözleşmeler vardı. Bu sözleşmelerden bu sezon sonu kurtuluyoruz. Ljajic’i oynattık değerlenmedi, oynatmadık değerlenmedi. Bazı sporcularla ilgili her şeyi yapmamıza rağmen gitmediler. 3 milyon 750 bin avro bizden para alan oyuncuya 750 bin avro bile öneren olmadı. Gitmiyorum, keyfim iyi dedi. Sergen hoca da uğraştı ama sonunda o da olmayacak bu iş dedi. Bazılarıyla yola devam ediyoruz.

Altyapımızdan birçok genç oyuncuyu A takıma kazandırdık. Şu anda bu oyuncularımızın değerleri var. Futbol yönetimimizde bir hata yok. Batshuayi, Alex ve Pjanic, Şampiyonlar Ligi için kadroya dahil edildi. Batshuayi, Aboubakar’ın yerine geldi, Aboubakar ile ilgili yaşananları hatırlıyorsunuz, devamı olamazdı. Birçok talihsizlik yaşadık. Covid ve sakatlıklar kontrol edebileceğimiz şeyler değildi. Başarı durumlarına göre devam etme ya da etmeme hakkı bizde. Biz göreve geldiğimizde böyle bir şansımız yoktu. Biz, bizden sonra birileri gelirse ellerini kollarını bağlayacak sözleşmeler yapmadık.

Basketbolda projemizi sürdürüyoruz. Amatör branşlarda bütçe açığı 12 milyon liraya kadar geriledi, daha da gerileyecek. Genç oyuncuları parlatacağız. Bütçeyi kontrol etmeye çalışıyoruz. Faiz, enflasyon ve kur farkından ortaya çıkan tablo, maalesef bizim elimizde değil. Genç oyuncuları parlatarak yola devam edeceğiz.

Genç oyunculara sabır gösterilmesi lazım. Oynamayan oyuncu nasıl gelişecek. Hem borcu kapatalım, hem genç oyuncu oynatmayalım ikisi birden olmaz. Özkaynaktan gelen Önder Karaveli hocamızla yola devam ediyoruz. Camia sabır göstermiyor ama ben sahip çıkmaya devam edeceğim. Hesabı ben veririm. Beşiktaş’ın ekmeğini yemiş bazı yorumlcular, her maçtan sonra hocamızı yerin dibine sokmaya çalışıyor. Eleştiriyi anlıyorum ama biraz da motive etseniz ne olur? İnsanlar sizin söylemlerinize önem veriyor. Hayır, hemen ip çekilecek. Ben ipi çektirmeyeceğim. Bu saatten sonra özkaynaklara yöneleceğim. Yapabildiğim kadar yapacağım.

Buranın ekmeğini yemiş arkadaşlar, televizyonlarda konuşarak buranın ahengini neden bozuyorsunuz? Yukatel Kayserispor’a iyi oynayarak yenildik, çok üzüldüm. Bunun gecesinde Sergen Yalçın ile ilgili olmamış şeylerin olmuş gibi konuşulmasının ne anlamı olabilir? Sergen Yalçın, müzemizdeki üç kupanın sahibi. Onun zarar görmesini istemem ama biz de görmek istemeyiz. Biz hocayla bir buçuk ay içinde defalarca konuştuk. Emre Kocadağ birçok kez hocayla görüştü. Sergen Yalçın, yarın bir gün bu kulübe yine gelecek. Sergen hocanın da Önder hocanın da yıpratılmasına izin vermeyeceğim. Sergen Yalçın, geçtiğimiz sezon sonu, çok yorgun olduğunu, dinlenmek istediğini, on beş gün izin istediğini söyledi. On beş gün sonra oturduk, konuştuk. Kendisine hakkı olanı verdik ve dediklerini yaptık. Beşiktaş’ın menfaatleri için kendisiyle pazarlık da yaptım. Suç mu işledim arkadaşlar? 1 Temmuz’da işbaşı yapacak hocayı 1 Temmuz’da işbaşı yaptırdık. Takımın bugünkü durumunun sebebi olarak hocayla anlaşmanın geç yapıldığı gösteriliyor ama o günlerde her şey iyiydi. Hocanın istediği transferleri yaptık. Yaşanan talihsizlikler herkesin başına gelebilir. Hoca iki kere Beşiktaş’ı düşündüğü buranın çocuğu olduğu için hiçbir şey talep etmeden bırakmak istediğini söyledi, ben frenledim. Üçüncüde ben de tamam dedim. Yıpranmasını istemedim. Böyle şeylere itibar edilmemesini rica ediyorum, Beşiktaş’ın ekmeğini yiyenlerin daha dikkatli olmalarını rica ediyorum. Kim şampiyon olmak istemeyecek, böyle bir şey olabilir mi?. Hocanın altını oyduğum söyleniyor. Hocanın altını oymak isteyen, oyunculara maaş ve primlerini gününde öder mi? Koca koca yalanları bırakacaklar. Bunları neden yaptıklarını biliyorum, seçim var seçim.

Hakemler konusunda gerekeni yapıyoruz, anlatıyoruz, dosya sunuyoruz. Kusura bakmayın, cinayet işleyemem. Beni dikkate almıyorlarsa alacak bir başkanı bulursunuz. Hatalar var ama gerekeni yapmadığımız şeklinde algı yapılması beni rahatsız ediyor. Başarılı olmayabilirim, o da tartışılır. Pandemi döneminde kolum kırıldı, üç kere Covid oldum, kadınlarla birlikte dört kupa aldık. Bitti, hiçbir şey yok. Hiçbir şey konuşulmuyor. Bu söylediklerim yerine gidiyor. Başka türlü hitap edemiyorum, bulamıyorum onları. Söylüyorlar sonra kayboluyorlar. Trol hesapların arkasında kimler var bilmiyorum.

İlk elli beş günlük ve sonraki bir yıllık dönemim ibra edildi, teşekkür ediyorum. Birileri benim elli beş günlük dönemimin ibra edilmemesi için mahkemeye dilekçe vermiş. Adam yapmış olmak için yapıyor bunu. Böyle şeylerle Beşiktaş’ı meşgul etmeyin. Arkasından bir yıllık dönemi de ibra etmemek istemişler. Mahkemeye cevap vereceğiz. Üzülüyorum, bana sahip çıkın. Sahip çıkmazsanız başarılı olamam. Ben gücümü sizden alıyorum. 600 milyon kefalete imza atacağım, 110 milyon lira vereceğim, evlerimi ipotek ettireceğim, dört kupa getireceğim ama ibra edilmem hataymış. Beni seçin veya seçmeyin ama bana sahip çıkın. Ben hata yapmadım.

Bitmek bilmeyen bir Fulya davası var. Mahkemeye gittik. 67’ye 33 dağılım yok dedik. Arka sayfalarda maalesef dağılım böyle. Mahkeme Aşçıoğlu’nun suçu yoktur dedi. Mahkemeye giderek hata mı yaptım. Tahkime de gittim, hala konuşuluyor. 95 milyon zarar var ama kapağın önünde 67’ye 33 yazıyor kapakta. Genel kuruldan yetki böyle alınmış. 52-48 dağılım arasındaki fark Beşiktaş’ın zararıdır. Mahkeme Aşçıoğlu’nun günahı yok diyor.

Yıldırım Demirören ile protokol yaptık. Protokolde iki taraf feragat etmiştir diyor. 97 milyon lirayı ister feragat, ister bağış, ister mahkeme zararına sayın. Camianın takdirine bırakıyorum. Bu parayı alabilmek adına masaya oturdum, mücadele verdim. Yıllardan beri alınmamıştı. Eski başkan hesap soracağım demişti. Hesap görmek bana nasip oldu. Beşiktaş’ın uğradığı zararın daha fazlasını aldığımızı düşünüyorum. Bir feragattır, benim söyleyebileceğim bu kadar. Bu konuda bana güvenin ve huzurlu olun. Kağıt üzerinde hesap sorulacak başka bir şey yoktur.

İstinaf mahkemesine gidilmesi ya da gidilmemesi yönünde görüşler var. Fikret Orman ile olan problemlerimi biliyorsunuz. Bu görevi bıraktıktan sonra kendisiyle bizzat hesaplaşacağımı ifade etmiştim. Kendisinin zarar görmesini isteyebilecek bir hukuksuzluk içinde olmayı tercih etmiyorum. Üç- beş ay geciken bir onama kararı için karşı tarafa hak hukuk tanımayalım. Kendisiyle hesaplaşmayı istinaf üzerinden görüyor durumunda olmak istemiyorum. Fikret Orman’ın ibra edilmemesine neden olan bütçe aşımı konusunda incelemeyi hukuk ve uzmanlar önünde yaptıracağım, söz veriyorum. Bir ay içinde bu işi bitireceğim. İstinaf üzerinden hesap gören biri olmayayım.

KPMG raporu on yılı içeriyor. Hukuki çalışmalar başladı ve yolun yarısına gelindi. Önümüzdeki günlerde konuyla ilgili 12 dava açılmış olacak. Lütfen artık rahat olun. Bize raporu açıklayamaz diyenler bakıyorum şimdi başka şeyler konuşuyor. Dosya, SPK ve İçişleri Bakanlığına gitti. Lütfen bize biraz zaman tanıyın. Seçimden öncesine kadar nerede dava hakkı görüyorsak davalar açılmış olacak. Her şeyi bir günde çözmem isteniyor, bunu yapma şansım yok.

Benim on yedi avukatım var, her birinin ayrı özellikleri var. Tanıdığım bir avukatı getirdiysem bir sebebi vardır. Bu da güven meselesi. Bu tür şeylere lütfen takılmayın. Denizbank’tan boşalan yere yeni kiracı bulmak için arkadaşlarımız çalışıyorlar. Kimseye kiraya veremedik. Daha iyi bir müşteri bulunabiliyorsa lütfen bize katkı verin. Her şey Beşiktaş için gerisi hikaye.

Biz Gedson Fernandes’i aldık ortalık yıkıldı. İyi de biz Can’ı da aldık. O da Gedson’dan aşağı değil, kimse adını anmadı.

BJK-KABATAŞ VAKFI Okulları’nda değerli çalışmalara imza atan Anıl Cansızoğlu’na teşekkür ediyorum. Okula kayıt yaptırabilmek için bizi arıyorlar.

Kadına şiddete hayır diyoruz. Kadın taraftarlarımızla yanlarında getirecekleri 7-12 yaş arası çocukları M. Başakşehir maçında Vodafone Park’ta ücretsiz olarak ağırlayacağız.”