HABERLER

05.03.2022

GÜNCEL HABERLER

Divan Kurulu Toplantısı Yapıldı

Divan Kurulumuzun 2022 Yılı 1. Olağan Toplantısı, Vodafone Park’ta gerçekleştirildi.

Toplantıya; Başkanımız Ahmet Nur Çebi, Yönetim Kurulu Üyelerimiz, Divan Kurulu Başkanımız Tevfik Yamantürk, Divan Başkanlık Kurulu Üyelerimiz, Denetim Kurulu Başkanımız Feyyaz Tuncel, Denetim Kurulu Üyelerimiz ile Divan Kurulu Üyelerimiz katıldı.

Toplantının açılışının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Divan Kurulu Başkanımız Tevfik Yamantürk, toplantıda yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Bu toplantı için uzun süredir çalışıyoruz. Yolda hep iyi insanlara rastladım. Yol arkadaşlarım o kadar iyi insanlar ki üstümden her zaman yük alıyorlar. Huzurlarınızda hepsine teşekkür ediyorum.

Kimseye neyi, nasıl yapacağını öğretemem, benim işim düşünmeye sevk etmek. 2021 yılının aralık ayında mali ve idari genel kurullarımızı yaptık. Faiz taksimetresi çalışmaya devam ediyor. Kimse borcumuzun üzerine şu kadar yük geldi demedi. Borcumuza her gün yaklaşık bir milyon faiz yükleniyor. Kimse bu durumu konuşmadı. Bir sabah geliriz, kulübü elimizden almışlar. Buna çok zaman kalmadı. Borcu yönetmek, varlığı yönetmekten daha zordur. Borcu ancak; bilgili, donanımlı, alacaklılardan itibar gören ahlaklı insanlar yönetebilir.

Futbol endüstrisi zor bir dönemden geçiyor. Avrupa’da ilk 32 kulüpten sadece 7’si kar açıklamış. Bizim yayın haklarımızı kim koruyacaksa peşine düşmeli. Yayıncı kuruluşun sahibi aynı zamanda PSG kulübünün sahibi. Bizden kestiği paralarla Messi’yi transfer etti. Hem Messi’yi transfer edeceksin hem de pandemiyi bahane edeceksin, yok öyle bir şey.

55 milyon avroluk takımımız vardı. Avrupa’da sıfır çektik. Ajax 22 milyon avroluk bir takım. Ayağımızı yorganımıza göre uzatmalıyız. Sahada altyapıdan daha çok oyuncumuz olmalı ve takımı Beşiktaş’ın içinden gelen teknik ekipler yönetmelidir.

Teveccüh gösterdiğiniz sürece ben buradayım. Ölümüne dua edilen insan olmam. Gücümüz yettiğince Beşiktaş’ı yedirmeyiz. Ben ve arkadaşlarım yeniden divan başkanlığına aday olacağız. Seçilirsek; aklımızın, gücümüzün, bilgimizin yettiği kadar hizmet etmeye devam ederiz. Seçilemezsek; darılmaz, üzülmez, tribünde yerimizi alırız.

Kulübümüzün 119. kuruluş yıl dönümünü kutluyoruz. Dünya döndükçe vatanımız ve Beşiktaşımız inşallah var olacaktır.”

Yamantürk’ün ardından Denetim Kurulu Başkanımız Feyyaz Tuncel, Kulübümüzün mali durumu hakkında Divan Kurulu Üyelerimizi bilgilendirdi.

Genel Sekreter ve İcra Kurulu Başkanımız Ahmet Mesut Urgancılar, Yönetim Kurulumuzun faaliyetlerini Divan Kurulu Üyelerimize arz ettiği konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

“Bugüne kadar kaybettiğimiz Beşiktaşlıların ruhları şad, mekanları cennet olsun.

Mali olarak sıkıntılı bir dönem yaşadık, yaşamaya devam ediyoruz. Yönetilmesi zor bir dönemde göreve geldik. Göreve geldiğimizde yaptırmış olduğumuz denetim sonucunda hiçbir faaliyette bulunmasak dahi 2022 yılının nisan ayına geldiğimizde borcumuzun 4.2 milyar olacağı öngörülüyordu. Pandemi nedeniyle gelirlerimizin yüzde 50’si buhar oldu. Şampiyonlar Ligi için yapmış olduğumuz yatırımın karşılığı 28 milyonluk katılım payıyla sınırlı kaldı.

Bankalar Konsorsiyumu ile yapmış olduğumuz revize anlaşmada döviz cinsinden olan borcu liraya çevirmiştik. Geldiğimiz durumda bunun ne kadar doğru bir hamle olduğu ortaya çıktı. Artan kur ve enflasyon, yönetimi zorlaştırmıştır.

Sporcularımızla personellerimize maaş ödemeye devam ediyoruz. Kulübümüzün paydaşları da pandemiden etkilendi. BJK-KABATAŞ VAKFI Okulları, pandemi boyunca kapalı olmasına rağmen Beşiktaş değerleriyle çocukları geleceğe hazırlamak için emek harcadı. Okulumuzun yöneticilerine ve öğretmenlerine teşekkür ediyoruz.

Kartal Yuvası’nı iyileştirme ve ürün yelpazesini geliştirme çabalarımız sürmektedir. Vodafone Park’ın çimlerinin yenilenmesi ve altyapı güçlendirme süreci başlamıştır.

Aleyhimize 42 icra takibi bulunmaktadır. Buraya 400’lü rakamlardan geldik. Bu icra takiplerinin yüzde 80’i Spor Genel Müdürlüğü’ne olan borçlardır. Bu borçlar, 72 ay süreli olarak yeniden yapılandırılmışttır. 212 hukuk davamız mevcuttur. Bunların 16’sı üyelerimiz tarafından açılmıştır.

1903 tribünü locaya dönüştürülmüştür. 382 kişilik, 23 adet yeni loca yapılmış, bu locaların 5’i satılmıştır.

Fulya AVM’nin doluluk oranı yüzde 71’e ulaşmıştır. Bir önceki sezona göre; forma sponsorluğu yüzde 46, stadyum ve tribün sponsorluğu yüzde 49, saha kenarı led ev kale yanı sponsorluğu yüzde 55, iş ortaklarımızla yaptığımız anlaşmalardan elde ettiğimzi gelir yüzde 123 artmıştır.

Sosyal medya hesaplarımızda 1 milyon 872 binlik artış olmuştur. YouTube üye sayımız bir milyona ulaşmıştır.

Amatör branşlarımızın bütçe açığı 60 milyondan 12 milyona gerilemiştir. Makul bütçelerle yönetilen, sporcu yetiştiren ve sporcu satışından gelir elde eden bir yönetim yapısı oluşturmaya gayret ettik.Umarım böyle devam eder. Spor okulları faaliyetlerine ağırlık verdik. Oyuncu havuzumuzu geliştirmeyi hedefliyoruz.

Kulüp tesislerimizi yeniden yapılandırdık. Vodafone Park ve Süleyman Seba Spor Salonu’nda amatör branşlar ve spor okullarımız için yatırımlarda bulunduk. Stadımızın atıl alanlarını amatör branşlarımıza ve spor okullarımıza ayırdık.

Erkek Basketbol Takımımız geçtiğimiz sezona gençleştirme ve denk bütçe hedefiyle başladı. Takımımız ligi dördüncü tamamladı. Basketbolcu satışından tarihimizde eşi benzeri olmayan bir gelir elde ettik. Bu sezona giden oyuncularımızın yerine altyapımızdan getirdiğimiz oyuncularla başladık. Sportif başarının yanı sıra gelir elde etmek ve sporcu yetiştirme hedeflerimizi koruyoruz. Takımımız play-off’u hedeflemektedir. Amatör sporcularımızın eğitim ve barınma ihtiyaçları kulübümüz tarafından sağlanmaktadır. Denk bütçe ve mali istikrar hedefiyle yola çıkan Kadın Basketbol Takımımız, play-off hedefini sürdürmektedir.

Futbol ara transfer döneminde Gedson Fernandes’i 1 Temmuz 2022 tarihinden geçerli olmak üzere transfer ettik .Kerem Kalafat’ın kiralık sözleşmesini feshederek takıma dahil ettik. Emirhan İlkhan ve Demir Ege Tıknaz, A takıma yükseldi. Altyapımızda forma giyen 13 oyuncumuz, rotasyonlu bir şekilde A takımımızla antrenman ve kamp yapmaktadır. Salih Uçan, Atakan Üner ve Ajdin Hasic, geçici transfer olarak başkan takımlara gönderilmiştir. Altyapımızdan; Atamer Bilgin, Halil Duman, Erdoğan Kaya, Emre Yıldız ve Bilal Ceylan, başka takımlara geçici transfer olmuştur.

Önder Karaveli’nin görevlendirilmesiyle 16 müsabakada; 9 galibiyet, 5 beraberlik ve 2 mağlubiyet elde ettik.

2021 yılının aralık ayında genel kurullarımızı yaptık. Söz verdiğimiz gibi geçmiş on yılı kapsayan özel amaçlı raporu üyelerimizle paylaştık. 25 Mart 2012 öncesi istisnai tespit 14 milyon 927 bin avrodur.

Tüzük tadil komisyonu çalışmalarını tamamladı. İnce eleyip sıkı dokumak, demokratik bir tartışma ortamı yaratmak amacıyla taslağı seçim sonrasına bıraktık. Gündemde spor yasası önerisi var. Bu yasayı da bekleme niyetindeyiz.

Ülkemizde kulüpler gönüllülük esasıyla yönetiliyor. Bu makamlarda oturan insanlara değersizleştirme operasyonu yapılıyor. Allah, Beşiktaş’ı bu insanlardan korusun.

Mevcut üye sayımız 18 bin 631’dir. 31 Aralık 2021 itibarıyla üç yıllık aidat borcunu ödemediği için üyeliği düşen kişi sayısı 831’dir. Göreve geldiğimizden beri 1440 kişi üye oldu. 2600 üyelik başvurusu bulunmaktadır. Aidat ücreti 250 lira oldu. Bundan sonra ödemeleri bu tutarı esas olarak yapmanızı rica ediyorum. Mayıs ayında yapılacak genel kurulda 15 bin 584 üyemiz oy kullanabilir. Kongreye katılabilecek son üyenin sicil numarası 33541’dir.

Görevde olduğumuz süre boyunca tüm Divan Kurulu toplantılarına katıldık. Bu gelenek umarım bundan sonra da devam eder.”

Urgancıların’ın konuşmasının ardından Başkanımız Ahmet Nur Çebi ile Divan Kurulu Başkanımız Tevfik Yamantürk, Kulübümüze üyeliğinde 50. yılını dolduran Beşiktaş Tarihi ve Müze Danışmanımız Zulal Gök’e plaket takdim etti.