HABERLER

27.10.2021

FUTBOL

Ersin Destanoğlu: “Önemli olan Beşiktaş’ın başarısı”

Kalecimiz Ersin Destanoğlu, siyah-beyazlılarımızın Atakaş Hatayspor maçı için bu sabah yaptığı antrenman öncesinde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

“Bizim için derbi güzel geçti. Derbiler her zaman önemlidir ve biz de iyi sonuçla sahadan ayrılmasını bildik. Benim adıma da güzel geçti. Kırılma anında penaltı kurtarışım galibiyeti getirdi. Takım halinde iyi oynadığımız bir maçtı ve galip geldiğimiz için mutluyum.

Maç öncesi bütün oyuncuların penaltı atışlarında nereye vurduğunu izlemiştim. Topu Mohamed alınca tahmin ettiğim köşeye yattım ve bu sayede kurtarmış oldum.

Kaleciler bazen basit goller yiyebiliyor, eleştiriliyorlar ama başka maçta telafi edebiliyorlar. Rekabet herkes için, her bölge için iyi oluyor. Mert ağabey geldiğinden beri bana destek oluyor. Rakipleri detaylı olarak anlatıyor.  O oynadığında ben ona başarılar diliyorum. Kim şans buluyorsa elinden geleni yapıyor. Önemli olan taraftarlarımızı mutlu etmek. Birbirimize yardımcı oluyoruz. Rekabet takıma olumlu yansır. Hocanın kadroyu açıkladığı dakikaya kadar maça konsantre oluyorsunuz. Mert ağabey ya da ben fark etmez ikimiz de oynuyoruz. Kimin oynadığı önemli değil, önemli olan sahada kimin ne yaptığı.

Rıdvan'la uzun yıllara dayanan arkadaşlığımız var. Aynı lisede okuduk, evlerimiz yakındı, burada beraber kalıyoruz. Maçtan sonra niye kulağımı çekti bilmiyorum ama galiba eli oraya kadar uzanabildi. Öyle bir sevinç yaşadık. 

Milli Takım beklediğimiz bir yer. Sahada en iyisini yaptıktan sonra er ya da geç kadroya gireceğimi biliyorum. Kasım olmazsa mart olur, mart olmazsa haziran olur. Ama mutlaka çağrılacağımı düşünüyorum.

Neuer çok küçükken örnek aldığım bir kaleciydi. Hala izliyorum ve örnek alıyorum. Beni izleyen kardeşlerim varsa onlar da asla pes etmesin, çalışsınlar.

Avrupa'ya gitme hayalim var. Şu an Beşiktaş'tayım ve hedefe odaklanmış durumdayım. Bu sene önemli olan Beşiktaş'ın başarısı. Bu sene burada başarılı olup Avrupa hayalimi gerçekleştirmek istiyorum. Gelecek sene, 2 sene sonra, 4 sene sonra ne zaman olursa...

19-20 yaşında bir kaleciye şans vermek ve arkasında durmak... Gerçekten Sergen hocamıza teşekkür ediyorum. İki kupa kazandık geçen sene ve çok güzel bir sezon oldu bizim için. Hocamıza çok teşekkür ediyorum. Hocamız her zaman arkamızda durdu. Sergen hocamın bir programda geçen sezonun en iyisi Ersin'di demesi bana özgüven verdi.

Beşiktaş'ta kupalar kazanmak ben de istiyorum. Casillas gibi isimler çok iyi örnekler, ben de onlar gibi olmak isterim fakat zamanı gelince de Avrupa'da forma giymek isterim.”