HABERLER

16.09.2021

GÜNCEL HABERLER

Yuvam Dünya Derneği’nin Başkan ve Yöneticilerinden Kulübümüze Ziyaret

Başkanımız Ahmet Nur Çebi, “Bir gün artık bugün” sloganıyla iklim krizi ile mücadele için kurulan ve Başkanımızın kızı Elgiz Nur Çebi’nin de üyesi olduğu Yuvam Dünya Derneği’nin Başkanı Kıvılcım Pınar Kocabıyık, Bilim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Levent Kurnaz ile Kurumsal İletişim Yöneticileri Merve Selamet ve Selçuk Çelebioğlu’nu Vodafone Park’taki makamında ağırladı.

Çebi, sıcak bir ortamda geçen ziyarette konuklarına hitaben yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Yuvam Dünya Derneği’nin rehberliğinde kulüp olarak spora bakışımızı ve felsefemizi “İklim Dostu Spor” anlayışı olarak değiştirmek için ilk adımı atmış bulunmaktayız. Bu mücadeleyi hep birlikte kazanacağımıza inanıyoruz. Bu alanda çalışan sivil toplum kuruluşları ile iş birliğine açığız.”

Yuvamız dünyanın dönüştüğünü ve sonsuz sanılan kaynaklarının tükenmekte olduğunu ifade eden Yuvam Dünya Derrneği Başkanı Kıvılcım Pınar Kocabıyık, “Bugün biz bunu; susuzluk, orman yangınları ve en çok da artan hava sıcaklıkları ile deneyimliyoruz. Artan sıcaklıklarla ısınan saha zeminleri ve bu durumun sporcuların performansına etkileri sporun geleceğini tehlike altına sokuyor. Oysa bugün, hep birlikte alışkanlıklarımızı değiştirirsek, bu dönüşümün yönünü de değiştirebiliriz” dedi.

Ziyaret, hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.