HABERLER

03.03.2021

GÜNCEL HABERLER

Vodafone, Kadın Futbol Takımımıza İsim ve Forma Göğüs Sponsoru Oldu

Kulübümüz, Vodafone Türkiye ile 8 yıldır sürdürdüğü başarılı iş birliğinde yeni bir adım attı. Futbolda “Ben Varım” diyen kadınları destekleyen Vodafone, Kadın Futbol Takımımız ile olan sponsorluğunun kapsamını genişleterek hem isim hem de forma göğüs sponsoru oldu.

Vodafone ile 8 yıl önce 150 milyon doları aşan değeriyle Türk spor tarihinin en büyük sponsorluk anlaşmasına imza atan Kulübümüz, bu uzun soluklu iş birliğinde yeni bir sayfa açıyor. Kadın futbolunu destekleyen Vodafone, kurulduğu günden bu yana destek verdiği Kadın Futbol Takımımıza bu yıl forma göğüs sponsorluğunun yanı sıra isim sponsoru da oldu. Kadın Futbol Takımımız, 2021-22 sezonunda “Beşiktaş Vodafone Kadın Futbol Takımı” adıyla sahalara çıkacak. Vodafone, yeni sponsorluk anlaşması için Kulübümüze 2 milyon TL ödeyecek.

Vodafone’un Kadın Futbol Takımımıza desteği; Başkanımız Ahmet Nur Çebi, Futbol Altyapı ve Tüm Branşlar Spor Okullarından Sorumlu Yönetim Kurulu Üyemiz Fırat Fidan, Vodafone Türkiye CEO’su Engin Aksoy, Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Meltem Bakiler Şahin ve Kadın Futbol Takımımızın oyuncularının katılımıyla Vodafone Park’ta düzenlenen toplantıda duyuruldu.

Başkanımız Ahmet Nur Çebi, toplantıda yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Vodafone ile 8 yıldır iş birliği içerisindeyiz. Bu iş birliğinin devamını bu kez de Türkiye’nin en özel takımlarından Kadın Futbol Takımımız ile sürdüreceğiz. Ülkemizin spor tarihinde pek çok alanda öncülük yapan Beşiktaş JK olarak Kadın futboluna da özel ilgi gösteriyoruz. Kadının toplumsal hayatımızdaki yerinin ve öneminin farkındayız. Alt yapılarımızda farklı branşlarda kız çocuklarımızın hayatlarında sporun geliştirici gücünü görüyoruz. Beşiktaş JK olarak sporun tüm branşlarında kadın sporcularımızın başarılarıyla gurur duyacağımız bir Beşiktaş için çalışıyoruz. Sporda sponsorluğun önemini bir kez daha gösteren Vodafone ile tekrar bir araya gelmekten dolayı ülkemizin kız çocuklarının geleceği adına da umutluyuz. Beşiktaş Vodafone Kadın Futbol Takımımızın kadın futbolunda örnek bir iş birliği projesi olarak karşılık bulacağını düşünüyor, Vodafone’a Beşiktaş JK olarak teşekkür ediyoruz.”

Vodafone Türkiye CEO’su Engin Aksoy ise şöyle konuştu:

“Futbolda ‘Ben Varım’ diyen kadın sporcuları destekliyoruz. ‘Kadınlar futbol oynayamaz’ şeklindeki bilinçsiz önyargı, yıllarca kadınları futboldan uzak tuttu. Toplumda yerleşik olan ve spora da yansıyan bu cinsiyetçi yapının değişmesi gerekiyor. Toplumun genelinde erkeklere biçilmiş rol tanımlarında kadınların da yerinin olduğuna ve bunun cesaretle ön plana çıkarılması gerektiğine yürekten inanıyoruz. Beşiktaş Vodafone Kadın Futbol Takımı, futbolun cinsiyeti olmadığının en güzel ispatı. Üst üste aldıkları şampiyonluklarla, toplumsal cinsiyet yargılarını futbol sahasında kırmayı başardılar. Vodafone olarak, Beşiktaş Kadın Futbol Takımı’na isim ve göğüs sponsoru olmaktan gurur duyuyoruz. Tüm spor branşlarında olduğu gibi futbolda da kadınların varlığını desteklemek ve artırmak hepimizin görevi. Kadın futboluna desteğimizi sürdürülebilir bir yapıda devam ettirmek istiyoruz. Bu değerli iş birliği için Sayın Başkan nezdinde tüm Beşiktaş camiasına bir kez daha teşekkür ediyoruz.”

Türkiye kadın futbolunda rekor

Geçen yıl Kulübümüz ve Atlético de Madrid kadın futbol takımları arasında düzenlenen ilk Vodafone Kupası, 33 bin izleyiciyle tribün rekoru kırdı ve Türkiye’de bir kadın futbol maçında en fazla taraftarın bulunduğu müsabaka oldu. Televizyon, dijital, açıkhava ve basılı mecralarda toplam 50 milyon erişime ulaşan maç, sosyal medyada 27 milyon görüntülenme ve yaklaşık 750 bin etkileşim alırken, #BenVarım hashtag’iyle 27 bin paylaşım yapıldı. Maçı yaklaşık 80 bin kişi de Vodafone TV üzerinden izledi.

Cinsiyetçi algıyla mücadele

Vodafone Grubu’nun geçen yıl tüm dünyada başlattığı “Ben Varım” hareketiyle, genellikle erkeklerle özdeşleştirilen alanlarda kadınların da var olduğunun gösterilmesi ve cinsiyetçi algının kırılması hedefleniyor. Toplumda yerleşik olan ve spora da yansıyan cinsiyetçi yapının değişmesini hedefleyen Vodafone, “Ben Varım” kampanyası kapsamında bir reklam filmi de hazırladı. Reklamda, “Her alanda yüzde yüz eşitlik için ‘Ben Varım’ diyen kadınların yanında, eşitsizliğin karşısındayız” mesajı veriliyor.