HABERLER

08.01.2021

GÜNCEL HABERLER

Kabataş Erkek Lisesi Sarıyer Erkek Yurdu İlk Öğrencilerini Karşılamaya Hazırlanıyor

BJK KABATAŞ VAKFI olarak Sarıyer Erkek Yurdumuzu tüm hakları ile Kabataş Erkek Lisemize kazandırmanın mutluluğunu paylaşırız.

Kabataş Erkek Lisesi Sarıyer Erkek Yurdumuz, 77 erkek kardeşimiz için Camiamıza hayırlı olsun.

Kilyos’ta bulunan 210 dönüm bir alan içinde yaklaşık 3.000 m2 kapalı alana sahip, 3+1 şeklinde (her biri yaklaşık 90 m2) 20 adet odadan oluşan, her bir odanın içinde kendi özel tuvaleti, buzdolabı ve giyinme bölümü olacak şekilde planlanmış, bina içinde her türlü sosyal donatı alanına sahip, 24 saat güvenlik hizmeti ve sosyal tesise ait spor alanları bulunan yurt binası; BJK KABATAŞ VAKFI Yönetim Kurulu Üyemiz ve Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’in gayretleri neticesinde Sarıyer Belediye Meclisi’ndeki tüm partilerin oy birliği ile BJK KABATAŞ VAKFI’na tahsis edildi.

BJK KABATAŞ VAKFI Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Anıl Cansızoğlu, konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

“Kabataş Erkek Lisesi hazırlık erkek yatılılarına ev sahipliği yapmak üzere 11.09.2020 tarihinde meclis kararı alan başta öneri sahibi Şükrü Genç başkanımız olmak üzere Sarıyer Belediye Meclisi’ne ve mecliste temsil edilen (alfabetik olarak) Adalet ve Kalkınma Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi, İYİ Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi’nin tüm Belediye Meclis Üyelerine ve komisyonlarına ayrı ayrı teşekkürü bir borç biliyorum.

Bu karar Türkiye’nin Sesi Kabataş Erkek Lisesi söylemimizde okulumuzun partiler üstü milletin bağrındaki yeri anlamında da güzel bir tarihi değerdir.

Meclis kararımız ardından yurdun okulumuz idaremize devri için MEB Standartlarına uygun olması gerekmekte idi. Bu süre içinde; Yangın Yönetmeliği, Sağlık Yönetmeliği ve Deprem Yönetmeliği’ne uygun binamızın tüm eksiklerini tamamlayıp uygunluk belgelerini alarak vakfımızdan okul müdürlüğümüze tahsisi konusundaki dilekçemizi okul müdürümüze teslim etmiştik.

Yurdun kullanılmaya başlanması ile öğrencilerimizin okul ve yurt arasındaki ulaşımlarını da yine BJK Kabataş Vakfımız ve Beşiktaş Belediyemiz arasındaki bir protokol ile hafta içi 5 gün okul saatlerine uygun olarak, hafta sonu 2 gün okul müdürlüğümüzce belirlenen saatler kapsamında karşılayacağız.

Yurt öğrencilerimizin tüm mevresim takımları, yastık, yorgan, battaniye ihtiyaçları karşılanmış olup konaklayacakları süre boyunca tüm bunların temizlenmesi haftada 1 kere olmak üzere vakfımızca karşılanacaktır.

Bu anlamda evlatlarımızın bu imkana kavuşmasındaki emekleri için başta Milli Eğitim Bakanımız Sayın Ziya Selçuk olmak üzere, Milli Eğitim Bakanlığımızın bu projeye değer katan bürokratlarına, Ortaöğretim Genel Müdürümüz Sayın Cengiz Mete’ye, Yurtlardan Sorumlu Daire Başkanımız Sayın Mustafa Kışan’a, İstanbul İl Milli Eğitm Müdürümüz Sayın Levent Yazıcı’ya, Yurtlardan Sorumlu İl Müdür Yardımcımız Sayın Hatice Özdemir’e, Beşiktaş İlçe Milli Eğitim Müdüremiz Sayın Nesrin Kakırman’a, Yurtlardan Sorumlu Şube Müdürümüz Sayın İbrahim Aybek’e, Okul Müdürümüz Sayın Selman Küçük’e, Kabataş Erkek Lisesi İdarecilerine, ilçemizin mülki amiri olarak her daim destek ve rehberliği için Beşiktaş Kaymakamımız Sayın Önder Bakan’a, fedakar çalışmaları ile Okul Aile Birliği Yönetimimiz ve değerli başkanı Sayın Eylem Ayan’a, ulaşım gibi önemli bir konudaki desteği ve emeği için Beşiktaş Belediye Başkanımız Sayın Rıza Akpolat ‘a, 1994 yılı mezunumuz Beltaş Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Sayın İnan Güney’e, tüm bu süreç boyunca her konuda destek veren Beşiktaş JK Başkanımız ve BJK KABATAŞ VAKFI Başkanvekilimiz Sayın Ahmet Nur Çebi’ye, Kabataş Erkek Liseliler Derneği ve BJK KABATAŞ VAKFI Yönetim Kurulu ile İcra Kurulu Üyelerine yürekten teşekkürü bir borç bilirim.

Bizler her daim gücümüz ölçüsünde Kabataş Erkek Lisesinde okuyan tüm kardeşlerimizin ve okul idaremizin imkanlarımız ölçüsünde yanında olmaya gayret edeceğiz.

Camiamızla mutlulukla paylaşırım.”