HABERLER

12.11.2020

GÜNCEL HABERLER

Başkanımız Ahmet Nur Çebi’den Açıklamalar

Başkanımız Ahmet Nur Çebi, konuk olduğu beIN SPORTS HABER’de Beşiktaşımızın gündemine dair önemli açıklamalarda bulundu.

Çebi’nin açıklamalarından satırbaşları şöyle:

‘Pamir bebeği yolda bırakmayız’

Pamir bebeğin tedavi masraflarının karşılanması için gerçekleştirdiğimiz yayına katılarak destek veren Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Sayın Ali Koç ile Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Sayın Mustafa Cengiz’e teşekkür ederim. Bu etkinliği organize eden kızımla gurur duyuyorum. Onun topluma duyarlı olması beni çok mutlu etti. Umarım bu etkinlik, diğer çocuklar için de vesile olur. Bizler kulüpleri idare ediyoruz ama insanlık başka şeyler yaşıyor. Bu tarz durumlara kayıtsız kalamayız. Pamir bebeği yolda bırakmayız.

‘Sergen Yalçın’ın ayrılık iddiaları doğru değil’

Sergen Yalçın’ın ayrılık iddiaları doğru değil. Hocamızla yola devam ediyoruz. İkimizin de amacı Beşiktaş’a hizmet etmek. Zor günler geçiriyoruz. Böyle günlerde ne biz ne de hoca Beşiktaş’ı yalnız bırakmaz. Bu haberler kasıtlı olarak gündeme getiriliyor. Bize zarar vermek isteyen muhalifler Beşiktaş’a zarar veriyor. Taraftarlarımız rahat olsunlar. İnişler çıkışlar olacaktır, bunları birlikte göğüsleyeceğiz. Amaç birlikteliği olduğu sürece hocamızla beraber yürüyeceğiz.

‘Beşiktaş’ın hedefi şampiyonluktur’

Geçen sene kulübü devraldığımızda da bu seviyelerdeydik, daha sonra yukarı taşıdık. Yine aynı şeyin olacağını düşünüyorum. Başarılı olacağımıza inanıyorum. Camiamızın da bundan emin olmasını istiyorum. İkincilik Beşiktaş için başarı değil. Beşiktaş’ın hedefi şampiyonluktur. Bizim, hocamızın ve futbolcularımızın bu hedeften şaşmamız için bir neden yok. Biz sonuca odaklandık.

Dünya zor bir süreçten geçiyor. Köklü takımlar pandemiden çok etkilendi. Taraftarlarımızdan yoksun oynuyoruz. Taraftarlarımızın takım üzerindeki olumlu etkisi herkesin malumu.

‘Transferleri birlikte yaptık’

Biz transferleri birlikte yaptık. Hocamızın istediği oyunculardan bazılarını alamamış olabiliriz ama istemediği bir oyuncuyu da almadık. Transferleri, belirlenen limitler ve bütçemiz ölçüsünde gerçekleştirdik. Transferleri iyisiyle kötüsüyle birlikte yaptık. ‘Transferleri ben yapmadım’ söylemini doğru bulmuyorum. Hocamız transferlerin sorulmasına gerek yok. Hocamızla teknik taktik konular konuşulabilir. Transferler yöneticilerle konuşulur.

‘Takımı gençleştirme ve bütçe disiplini uygulamamız sürecek’

Amacımız takımı gençleştirmek ve bütçeyi yönetilebilir hale getirmek. Yaz döneminde forvet transferi yapamamıştık. Ara transferde Cenk Tosun’u takıma dahil etmek isterim.

Kaleciler oynayarak tecrübe kazanır. Kaleci alırsak Ersin ile Utku’nun geleceği yok olur. Bu oyunculardan umutluyum. Şartlar iki ay sonra ne gösterir bilemem. Biz onlara şans vermeye devam edeceğiz. Takımı gençleştirme ve bütçe disiplini uygulamamız sürecek.

Kadro dışı kalan oyuncular hocamızın takdiri ile kadro dışı kalmıştır. Kadro dışında bulunan oyuncuların kulübü küçük düşürücü herhangi bir eylemi olmamıştır.

Taraftar baskısıyla hoca alan bir başkan değilim. Sergen Yalçın’ı beğeniyor ve takdir ediyorduk. Özümüzden gelme vizyonuna uygun birisiydi. Kendisini bu sebeplerle takımın başına getirdik.

Abdullah Avcı’ya kızgın olmam söz konusu değil. Üst üste gelen kötü sonuçlar hocayı yormuştu. Kendisiyle yaptığımız konuşmada takıma katkı veremeyebilir hali vardı. Beşiktaş’ın menfaatleri doğrultusunda ayrılık kararı aldık. Avcı’nın gittiği camiada Türk futboluna önemli katkılar sunacağına inanıyorum.

Altyapımızdan beklentimiz var. Oyuncular kazanmamız gerekiyor. Mehmet Ekşi bu sebeple işin başına getirildi. Planlarımızı camiamıza arz ettik. Pandemi nedeniyle bazı konularda hızlanamıyoruz.

‘Pandemi, KPMG raporunun hazırlanmasını yavaşlattı’

Vida’nın testi pozitif çıktı. Defans hattımız neredeyse pandemi nedeniyle yok oldu. Pandemi nedeniyle bazı takımların maçları iptal edildi. İnsanlar yorum yaparken pandemiyi unutuyor. Futbolcularımla, taraftarlarımızla, dernek başkanlarımızla pandemi nedeniyle görüşemiyorum. KPMG raporunun bir an evvel masaya konması isteniyor. İnsanlar haklı olarak pandemiden korunuyor. Pandemi raporun hazırlanmasını yavaşlattı. Bu raporun hazırlanması konusunda geri adım atmış değilim. 10 yıllık süreç inceleniyor. Sürecin uzamasının arkasında başka bir şey aramaya gerek yok. Bu rapor birilerini zor durumda bırakmak adına hazırlanmıyor. Her gelenin gidenlerin hesaplarına baktığı bir dönemin başlamasını istiyorum. Sürekli olarak borcu artan bir kulüp olmayalım istiyorum. Geldiğimiz günden beri Beşiktaş için doğruları yaptık. Beşiktaş’ı hızla ışıklı günlere taşıyoruz. Pandemi hızımızı yavaşlattı. Sonunda amaçladığımız düzlüğe çıkacağız. Beşiktaş iyiye gidiyor. Bunu en kısa sürede camiamız görecek, bunun sözünü veriyorum.

‘Hakemlerimizin örnek alabileceği yabancı hakemleri kullanabiliriz’

Yeni hakemlerin önünü açalım demiştim. Hataları yeni hakemler yapsın, onların hatalarına katlanırız. Eski hakemlerin hatalarına katlanamıyoruz. Hakem hataları devam ediyor ama bu nedenle konuşmak istemiyorum. Yaşar Kemal Uğurlu, gençlerin önünü açalım dediğimiz hakemlerden biri değil. VAR doğru yönetilirse herkese eşit olursa son derece faydalı bir uygulama. Eyyamla maç yönetilmesini doğru bulmuyorum. Tamamen olmamakla birlikte yabancı hakem istiyoruz. Hakemlerimizin örnek alabileceği yabancı hakemleri kullanabiliriz.

Spor yasası ile ilgili olarak Cumhurbaşkanımızla ilk görüşenlerdenim. Kulüplerin ekonomik olarak sorunlarının alınacak sert tedbirlerle düzelebileceğini kendisine iletmiştim. Bir kulübün gelir gider dengesi açık veriyorsa bu tahsil edilmeli. Haciz ve ceza maddeleri olmalı. Sert bir yasa olması halinde kulüpler yönetici bulamaz görüşüne katılmıyorum. Bizim camiamızda basiretli davranacak çok insan var. Büyük Beşiktaş camiasından birçok liyakatlı insan çıkar.

Geçen sezon basketbolda üç milyon euro ile faaliyet gösteren takımın bütçesini bir milyon euro civarına indirdik. Önemli olan düşük bütçeyle ve gençlerle başarı sağlamak. Özümüzden gelen ve genç yerli yabancı oyuncularla sürekli bir başarı yakalamak istiyoruz. Basketbol takımımızın birkaç yıl içinde kulübümüze yük olmayacağını camiamıza müjdelemek istiyorum. Zamanın göstereceği güzelliklere inanarak beklemek durumundayız.

Futbol takımının bütçesini 10 milyon Euro indirdik. 650 bin Euro maliyetle takıma dahil ettiğimiz Rosier’in iyi bir oyuncu olduğunu düşünüyorum. Ondan önceki futbolcuların ücreti üç katı fazlaydı. Zor günlere katlanmazsak keyifli günleri göremeyiz.

‘FIFA, UEFA ve TFF, pandemi sürecinde kulüplere yardımcı olmuyor’

FIFA, UEFA ve TFF gibi kurumlar, pandemi sürecinde maalesef kulüplere gerekli desteği sağlamıyor. Futbolcu, pandemi döneminde tahsil edemediği alacağını gerekçe göstererek FIFA’ya gidiyor ve FIFA da onu haklı buluyor. Pandeminin kulüplere olan yükünü kimse hafifletmiyor. Beşiktaş seyircisiz oynuyorsa TFF bu duruma bir çözüm bulmak zorunda. Bilet gelirleri önceden kulüplere ödenerek pandemi sonrasında taksitlendirme şeklinde tahsil edilebilir. En ufak fedakarlıkta bulunmayan futbolcular var. Futbolcuların da kulüpleri sahiplenmesi gerekiyor.

‘Görevime devam edeceğim’

Beşiktaş’ta bir yıllık görev süremizi doldurduk. Bankalarla yapılan sözleşmelerin revize edilmesi için mücadele ediyorum. Bu konuda çok yol alındı. Bankalara ben buradayım diyorum. Borçlar bitene kadar göreve devam edeceğim. Arkadaşlarım benim için çok kıymetli. Arkadaşlarım ellerinden geleni yapıyorlar. Allah’ın bana verdiği ömür, tüzüğün ve üyelerimizin bana verdiği süre ölçüsünde bankalara verilen sözlerin gereğini yapacağım.

‘Beşiktaş’ı güzel günler bekliyor’

Beni yıpratarak gitmemi isteyenler Beşiktaş’a ihanet ederler. Beşiktaş’a faydalı olacağına inandığı bir projesi olan varsa gelsin uygularız. İyi Beşiktaşlılar, Beşiktaş’a hizmet edenlere katkı verirler. Ben yalnız kalırsam dizlerimin üstüne çökerim. Çok şükür çoğunluk benim yanımda. Yanımda duran herkese teşekkür ediyorum. Herkes huzurlu olsun, görevimi yapacağım. Beşiktaş’ı güzel günler bekliyor.”