HABERLER

Beşiktaşımızın Yeni Savaşçısı: Nsakala

Televizyonda Şampiyonlar Ligi marşını duyduğunda “Neden ben de orada olmayayım” diye düşünen bir çocuktu ancak Paris’in arka mahallelerinden çıkıp hedefine ulaşması için çok çalışması gerekiyordu.

Sergen Hoca’nın eski öğrencisi Fabrice Nsakala ekibe çok olumlu duygularla katıldı hemen uyum sağladı.

Ayağının tozuyla dergimize konuşan sol bek, “Bunun için çok çalıştım. Yıllarca Türkiye’de büyük bir takımda oynamak için çaba sarf ettim. Şu an o yüzden çok mutluyum. Şimdi ise daha çok çalışıp takıma verebileceğim her şeyi vermek istiyorum” diyor.

“Elbette üzerimdeki baskı da artacak çünkü takımın büyük hedefleri var” diyen Nsakala, kendisini “savaşçı” bir futbolcu olarak tanımlıyor:

“Takım için oynuyorum. Maç günü, ‘Kendimi takıma vermeliyim. Kendim için oynamıyorum. Arkadaşlarım için oynuyorum’ derim. Biri hata yaparsa onu kapatmaya çalışırım. Ve koşmayı severim.”

Nsakala’nın Beşiktaş’ta büyük hedefleri var ve şimdiden kazanılacak zaferleri nasıl süsleyeceğinin hayalini kuruyor.

Şampiyonluk kutlamasında statta gitar çalmak gibi: “Türkçe bir şarkı çalmak isterim. Beşiktaş’a özel bir şarkı.”

Alanya’da yaşadığı kanat oyunculuğu tecrübesinin de kendisine çok şey kattığına, üstlenebileceği rolleri çeşitlendirdiğine inanıyor.

Rakip olarak tanıdığı Vodafone Park’ta, taraftar önünde oynamak içinse sabırsızlanıyor.

“Daha transfer gerçekleşmeden, haber duyulmadan önce bana bir sürü benim oyunum, maça yüzde yüzümü vermemle ilgili çok güzel şeyler söylediler ve Beşiktaş’a gelmemi istediler. Bunun bir bütün olduğunu düşünüyorum. Çünkü onlar olmasaydı bu gerçekleşmezdi. Bu yüzden onlara teşekkürler.”

Beşiktaş Dergisi’ne abone olmak için 0212 981 19 03 numaralı telefonu arayabilirsiniz.