HABERLER

Beşiktaş Aygaz Takımımızın Gizli Kahramanı Berk Karahan

Beşiktaş Aygaz Takımımızın İdari Menajeri Berk Karahan’ın Beşiktaş Dergisi’ne verdiği röportajdan bazı bölümler:

“Özel takımların özel sloganları olduğuna inanırım. Bu özel sporcular için de geçerlidir. Pascal Nouma denilince aklımıza gelen slogan ne ise hentbol denildiğinde de bu sloganın aklımıza düşme sebebi de aynı bağlılık ve aynı hislerdir. “Potanın Perileri”, “Filenin Sultanları”, “12 Dev Adam” gibi sloganlar takımlarla özdeşleşmiş ve sonsuza kadar yaşayacak terimlerdir. Takımımızın da bu sloganı ebediyen hatırlanacak ve pankartlara yazılarak salonlarda ve stadyumlarda yer alacaktır.”

“Aslında Şampiyonlar Ligi, ülkedeki hentbol standartlarını belirlemesi gereken kurallarla oynadığınız, Avrupa’nın her yerinde müthiş popüler, binlerce taraftarın ve bu işi yapma sebeplerinizden olan özel sporculara karşı oynadığınız büyük bir arena. Belli yayın kurallarının olduğu, pazarlama stratejilerinin yürütüldüğü, ürünün gelişmesi için sürekli katılımcılarıyla farklı zamanlarda bir araya gelen bir yapının oluşturulduğu, olması gereken standartlara sahip salonların olduğu müthiş bir topluluk.”

“Takımla beraber yaklaşık 300’den fazla deplasmana gitmişizdir. İyisiyle kötüsüyle birçok anımız da olmuştur ancak genelde hep en eğlenceli olanlar akılda kalıyor. Bu anıları kendime saklayacağım, belki bir gün bir kitaba dönüştürebilirim. En çok paylaşmak istediğim sanırım iki sezon önce Şampiyonlar Ligi şampiyonu olan Montpellier’i deplasmanda yendiğimiz maçtır. Tarihimizin en büyük galibiyetidir o maç. Montpellier’in iç sahadaki tek mağlubiyeti oldu. Şampiyonlar Ligi’nden önceki sezon İnnsbruck ve Csurgo deplasmanlarında taraftarlarımızın desteğini, 2009 yılındaki efsane kadromuzu ve efsane sezonu unutamam. Hele ki o sezonun Antalya’daki Türkiye Kupası döneminin filmi çekilse gişe rekorları kırar.”

“Beşiktaş taraftarının ise hafta sonu tüm branşlar arasından seçim yapması gerekiyor. Maalesef maç programları branşlara göre değil, televizyon yayınlarına ve salonlara göre düzenleniyor. Bu sebeple de maçlar aynı saate denk gelebiliyor. Yine de takımımızın her maç daha fazla seyirciye oynamak istediği gerçeği değişmiyor. Tiyatro salonunda seyirci olmazsa sanatçının sahnede performans göstermesinin hiç bir anlamı yok. Spor da aynı şekilde. Tribünde seyirci olmazsa sahada yapılan işin pek bir anlamı kalmıyor. Gelenlerin ayaklarına sağlık ama sayıyı ciddi bir şekilde arttırmamız gerekiyor. Bu sezon play-off sistemi olduğundan dolayı özellikle final serisinde dolu bir Süleyman Seba Salonu görmek herkesin isteği ve hayali.”

Beşiktaş Dergisi Aralık sayısındaki diğer konuları okumak, posterleri ve mobil duvar kağıtlarını indirmek için TIKLAYIN