HABERLER

Tomas Jun: ‘Taraftarlara borcumu ödeyemedim, gençtim. Beni affetsinler!’

Çek Cumhuriyeti’nin gol kralı olarak Türkiye’ye geldiğinde bütün gözler ona çevrilmişti. Ancak Trabzonspor’da bekleneni veremeyen Tomas Jun, 2005-06 sezonunun devre arasında Beşiktaşımız tarafından kiralandı.

Yıllar sonra Beşiktaş Dergisi’ne çok özel bir röportaj veren Tomas Jun, bordo mavili forma giydiği süreçte formunun düştüğünü ve çabuk toparlanamadığını söylüyor ve taraftarlara şu mesajı iletiyor: “Türkiye’de milyonlarca Beşiktaşlı’ya borcum var ve bunu ödeyemedim, gençtim. Beni affetsinler!”

Tomas Jun röportajının bazı bölümlerini yayınlıyoruz:

“Bir tek Beşiktaş’ta bir armaya bu kadar önem verildiğini gördüm, sanki bir bayrakmış gibi. Sanki değil hatta, bayrağın ta kendisi. Olur da yeni bir futbolcu formasını yerde bıraksa, malzemeci Süreyya yerde kalmasına izin vermezdi.”

“Trabzonspor’da çok genç yaşta yapayalnız kaldım. Açıkçası duygusal olarak buna hazır değildim ve bu sebeple formum düştü. İstanbul gibi büyük bir şehirde daha mutlu olabileceğimi düşünerek Beşiktaş’a transfer olmak istedim. Beşiktaş da daha önceki istastiklerimi biliyordu ve bende bir risk aldılar. İstanbul, Beşiktaş ve insanları gerçekten mükemmeller ama maalesef olan olmuştu ve toparlanmam için süre gerekiyordu.”

“Hiç unutmam, ilk maçımda Tigana bize oyunu kanatlara yaymamızı söylüyordu ama taraftarlar üçlü çekerken ben kanatlara ve dolayısıyla onların yanına yaklaşmaktan korkmuştum. Olsun arada bir dikine de oynamak lazım!”

“Bir değil, o sezon çıkan üç formamı saklıyorum; beyaz, siyah ve siyah-beyaz çubuklu. Üçünü de giymek kısmet oldu. Türkiye’de milyonlarca Beşiktaşlı’ya borcum var ve bunu ödeyemedim, gençtim. Beni affetsinler!”

Röportajın tamamını ve Beşiktaş Dergisi kasım sayısındaki diğer konuları okumak, posterleri ve mobil duvar kağıtlarını indirmek için TIKLAYIN