HABERLER

Erdem Baş: ‘Kendi kararımla Beşiktaş’ı seçtim’

Uzun yıllardır ekranlardan ve tiyatro perdesinden bildiğimiz oyuncu Erdem Baş ile Beşiktaş Dergisi keyifli bir söyleşi gerçekleştirdi. Muhabbetin çoğunluğunu televizyon-sinema-tiyatro üçgeni oluştursa da kendisinin Beşiktaş hikayesini detaylarıyla dinledik.

Erdem Baş röportajının bazı bölümlerini yayınlıyoruz:

“Yıldız Teknik Üniversitesi’nde Elektrik Mühendisliği okumak için İstanbul’a geldim. Mühendislik olduğu için daha çok erkek ağırlıklı bir bölümdü. Kızlarla tanışmak ve sosyal faaliyet olması için tiyatro kulübüne gitmeye başladım. Zaman ilerledikçe uğraştığım bu hobiden keyif aldığımı fark ettim.”

“Dijital platformlar geleneksel televizyonun yerini almaya gidiyor ve büyük ihtimalle alacak da. Son yıllarda yapılan baskı, sansür gibi uygulamalardan ötürü de insanlar artık televizyon izlememeye başladı. Güncel haber öğrenmek isteyen insanlar bile artık dijital platformlar aracılığı ile bilgi almaya başladı.”

“Beşiktaşlılığım, 1986 yılında Beşiktaş şampiyonluğa giderken başladı. Ailemde hiç Beşiktaşlı olmamasına rağmen sekiz yaşımda başladı Beşiktaş’a olan sevgim. Benim sayemde Beşiktaşlı olmuş bireyler vardır ama benim çocukluğumda kimse yoktu ve kendi kararımla Beşiktaş’ı seçtim. İlk göz yaşımı da 1987 senesinde 1-1 biten Denizlispor maçında dökmüştüm.”

“Tiyatro, sinema, televizyon oyuncularının halk üzerindeki olumlu etkisini çeşitli projelerle kullanmak ve yansıtmak gerekir kanaatindeyim. Bizler kombinesini, formasını alan ve Beşiktaş’tan hiçbir beklenti içerisinde olmadan sadece Beşiktaş’a hizmet etmek isteyen insanlarız. Bir işin ucundan tutmak veya geliştireceğimiz projelerle ile Beşiktaşımız’a koşulsuz katkı sağlamayı istiyoruz. Normal koşullarda büyük paralara bir araya gelecek birçok insanı (yapımcı, yönetmen, oyuncu, makyajcı, ışıkçı vs.) hiçbir beklenti olmadan sadece Beşiktaş uğruna bir araya getirebiliriz.”

“Beşiktaşlı Artizler Derneği’ni kurarak, Beşiktaş’a ve Beşiktaş’ı sevenlere hizmet edelim istedik. Çocuklara burs verelim, halk tarafından bilinirliğimizi kullanarak kulübümüzün sosyal sorumluluk alanları ile ilgili projelerinde yardımcı olalım ve sektörümüzde Beşiktaşlılığı ile bilinen insanları bir araya toplayalım şeklinde ortaya çıktı bu fikir.”

Röportajın tamamını ve Beşiktaş Dergisi ekim sayısındaki diğer konuları okumak, posterleri ve mobil duvar kağıtlarını indirmek için TIKLAYIN