HABERLER

14.09.2019

BASKETBOL

Cholet:66 Beşiktaş Sompo Sigorta:77

Beşiktaş Sompo Japan Takımımız, Pro Stars Basketbol Turnuvası son maçında Cholet Basket'i 77-66 mağlup etti ve turnuvayı 3. olarak tamamladı.

Siyah-beyazlılarımız karşılaşmaya; Ömer Utku Al, Toddrick Gotcher, Birkan Batuk, Burak Can Yıldızlı ve Samet Geyik beşiyle başladı.

Karşılıklı basketlerle başlayan mücadelede siyah-beyazlılarımız Birkan Batuk ile hücumda etkili olmaya çalıştı. Savunma sertliğini arttıramadığı bu bölümü ekibimiz 24-15 geride tamamladı.

İkinci çeyrekte Jordan Theodore ve Birkan Batuk ile hücum performasını yükseltmeye çalışan takımımız, savunmada sorun yaşamaya devam etti ve soyunma odasına 39-29 geride girdi.

Mücadelenin ikinci yarısına takımımız; Ömer Utku Al, Birkan Batuk, Shaq McKissic, Burak Can Yıldızlı ve Samet Geyik beşiyle başladı.

Üçüncü çeyreğe Samet Geyik'in arka arkaya bulduğu basketlerle başlayan ekibimiz farkı 5'e kadar indirdi (44-39). Kalan sürede önce geçme şanslarını değerlendiremeyen ekibimiz bu bölümü 50-48 geride bitirdi.

Son bölüme etkili hücum performansıyla başlayan takımımız skor üstünlüğünü eline almayı başardı(58-53). James McAdoo ve Shaq McKissic ile basketler bulmaya devam eden ekibimiz farkı 10'a çıkardı(66-56). Kalan sürede üstünlüğünü sürdüren Beşiktaş Sompo Sigorta Takımımız karşılaşmayı 77-66 kazandı ve Pro Stars Basketbol Turnuvası'nı 3. olarak bitirdi.

Karşılaşmada en skorer olan oyuncumuz 21 sayıyla yıldızlaşan Birkan Batuk olurken onu; 17 sayıyla Shaq McKissic, 11 sayıyla Samet Geyik ve 10 sayıyla da James McAdoo takip etti.  
Haber & Fotoğraf: Hasan Hüseyin Avcı