HABERLER

Beşiktaş JK Müzesi Yaz Dönemi “Müzede Öğrenme Programları” Devam Ediyor!

Beşiktaş JK Müzesi, çocuklara yönelik geliştirdiği “Müzede Öğrenme Programları” kapsamında oluşturduğu yaz atölyelerine devam ediyor.

14 Temmuz 2019 tarihine kadar devam edecek atölyelerde, etkileşimli bir öğrenme deneyimiyle spor tarihi ve spor müzeleri koleksiyonlarına dair derin bir kavrayış geliştirilmesi hedefleniyor. Programda zihin - beden koordinasyonunu destekleyecek birçok atölye yer almaktadır.

Türkiye’nin en kapsamlı spor müzesi olma özelliğini taşıyan Beşiktaş JK Müzesi, zengin koleksiyonu ve deneyim odaklı, dijital etkileşimli sergileme alanlarını her yaştan ziyaretçisi ile paylaşmanın heyecanını yaşıyor.

Çocuklara yönelik olarak geliştirilen Müzede Öğrenme Programları ile atölye katılımcılarının etkileşimli bir öğrenme deneyimi yaşayarak spor tarihi ve spor müzeleri koleksiyonlarına dair bir kavrayış geliştirmeleri, gelecek nesillerin Beşiktaş’ın spor mirası ve kültürünü keşfederek öğrenmeleri hedefleniyor.

Düzenlenecek atölyeler, 10.30 - 14:00 saatleri arasında yarım günlük aktivitelerden oluşacak şekilde programlanmış olup, 4-12 yaş grubuna yönelik çalışmaları içeriyor.

Atölye Detayları:

Futbol Ayakkabılarım Beni Nereye Götürür?

Yaş Grubu: 4- 6 Yaş ve 7-12 Yaş

Yaratıcılığı spor araç gereçleri üzerinden ortaya çıkarmayı hedefleyen atölye programında, müze içinde seçilen alanlarda dans, müzik ve görsel sanatlar malzemeleriyle takım çalışması yoluyla çeşitli üretimler gerçekleştirilecek; stadyumların nasıl ortaya çıktığı, kramponun tarihçesi ve futbol tarihinin gelişiminin inceleneceği atölyede, sporcuların güzel hareketlerini keşfeden çocuklar kendi adımlarından yola çıkarak geçmiş ve bugün arasında ilişki kuracak. Müze içinde stadyum türlerini, işlevlerini ve kullanım pratiklerini keşfeden çocuklar beden – zihin koordinasyonunu kullanarak nesne, hareket, boyut kavramlarını içeren bir koreografi üretecek.

Spor ve Sanat

Yaş Grubu: 4- 6 Yaş ve 7-12 Yaş

Bedensel ve ruhsal gelişime aynı oranda etki eden sanat ve sporun üretme, yapma pratiklerinin deneyimleneceği atölye kapsamında; müze koleksiyonunda yer alan nesneler, hikayeler, karakterler, form, biçim ve desenler kullanılarak uygulamalı çalışmalar yapılacak. Sporun ilham kaynağı olarak kullanılacağı uygulamalarla çocukların yeni yaratıcı süreçleri keşfetmeleri hedeflenmektedir.

Sporun Malzemeleri

Yaş Grubu: 4- 6 Yaş ve 7-12 Yaş

Atölye programımızda çocuklar, topun hangi malzemelerle yapıldığı, ilk kramponların ve formaların biçim ve renkleri gibi gözlemlerden hareketle, futbol oyununun dünden bugüne devam eden macerasında yer alan objeleri keşfederek, çeşitli materyaller aracılığıyla müzede kendi futbol malzemelerini üretecekler.

Karakartalla Hikayeni Keşfet

Yaş Grubu: 4- 6 Yaş ve 7-12 Yaş

Geçmişteki sporcuları nasıl hayal edebiliriz? Müzede bu soruya dair ipuçlarının izini süren Karakartallar, Beşiktaş JK’nın spor tarihindeki yerini ve kahramanlarını keşfedecekler. Atölye kapsamında spor branşları, sporcular, fair play örnekleri, taraftar ve stadyumlar etrafında bir müze gezisi yapılacak; katılımcılar farklı oyun ve malzemeleri kullanarak sporun hikayesini, hayallerindeki kahramanları ve olayları, kendi kelimeleri ve çizgileriyle tasarlama fırsatı bulacak.

Müzelik Hareket

Yaş Grubu: 4- 6 Yaş ve 7-12 Yaş

Atölye programında; spor, takım çalışması, hareket ve koordinasyon becerilerinin ortaya konulması amaçlanıyor. Yaratıcılığı, spor araç gereçleri üzerinden ortaya çıkarmayı hedefleyen atölye kapsamında, müzenin bir hareket alanı olarak kullanılması planlanıyor. Müze koleksiyonunu inceleyecek olan çocuklar, çeşitli fiziksel eforlu oyun ve dans - hareket egzersizleriyle çalışmalar yaparak, bu atölye için müze içinde seçilen seçilen alanlarda dans koreografisi gerçekleştirecekler. Grup koordinasyonunu oluşturmanın yanı sıra, çocuklarla spor ve hareket kavramları arasında bağlantı kurmak atölyenin odak alanlarından birini oluşturacak.

Müze Bir Zaman Makinası

Yaş Grubu: 4-6 Yaş ve 7-12 Yaş

İlk kez düzenlenecek atölye kapsamında, bizi geçmişe götüren aynı zamanda geçmişi bugüne getiren müze içerisinde, müzenin bir zaman makinası olarak yeniden üretilmesi hedeflenmektedir. Müzenin anlattığı hikaye; koleksiyonda yer alan objeler, olaylar ve kişiler üzerinden değerlendirerek, çocukların müzeyi kendi bakış açısından değerlendirmesi ve müzeyi bu bilgilerle kendi zaman makinaları olarak tasarlamaları beklenecek.

Yenilenebilir Enerjili Stadyum: Vodafone Park

Yaş Grubu: 5-7 Yaş ve 8-12 Yaş

İlk kez düzenlenecek atölye programında, çocuklarla Vodafone Park’ın mimari yapısını incelemek ve akıllı stadyum özelliklerini ele alarak, stadyum deneyimini yaşatmak hedefleniyor. Akıllı stadyum yapılanmasında doğa dostu ve yenilikçi teknik uygulamalar üzerinde durulacağı atölye kapsamında, yenilenebilir enerji hakkında bilgi aktarımı sağlamak atölyenin odak noktalarından birini oluşturuyor. Yapılacak örnek çalışmalar ve  yaratıcı fikir geliştirme çalışmaları sonrasında, çocuklar Vodafone Park’ta genel bir değerlendirme yapma fırsatı bulacaklar.

Spor, Ritim ve Hareket

Yaş Grubu: 4- 6 Yaş ve 7-12 Yaş

Spor ve sanattan ilham alarak düzenlenen bu atölyede, hazırlanan sporcu kartları ile görsel malzemeleri araştırmak ve keşfetmek çalışmanın başlangıç noktasını oluşturuyor. Bu bilgilerden yola çıkarak, hareket ve ritmi esas alan çeşitli oyunlar geliştirilecek.

En az 10, en çok 25 kişilik gruplar için gerçekleştirilecek olan etkinliklere kişi başı katılım bedeli ise 50 TL olarak belirlendi.

Müzede Öğrenme Programları hakkında detaylı bilgi için muzeegitim@bjk.com.tr adresinden ya da 0 212 948 19 03 no’lu telefondan (Dahili: 5010) bilgi almak mümkün. Telefonla rezervasyonlar, hafta içi 10:00-17:00 saatleri arasında yapılabiliyor.